Budimpešta - prenočišče

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ali kdo ve za kako fajn prenočišče v Budimpešti?

Lahko je hotel, hostel, karkoli, samo da ustreza naslednjemu:
- fino je, da je center dosegljiv peš ali kvečjemu z metrojem,
- da ima lastno parkirišče,
- da se da v njemu kulturno prespat,
- da ponuja zajtrk, ni pa nujno,
- in seveda, da je cenu vsemu temu primerna. Nikakor nisem pripravljen plačevati kakih 100 EUR po glavi na noč.
Glede na to, da bo obisk namenjen predvsem ogledovanju in sprehajanju po mestu, ne potrebujem nobene dodatne "ponudbe".

Hvala.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Žal ne ustreza, nima lastnega parkirišča. Hvala vseeno.

Car Parking
* On street pay and display 08.00 – 18.00, free at other times. Nearest long stay pay car park 5 mins walk.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
[censored] je to s parkiriščem. Človek sploh ne more z avtom nikamor it... :S Tako, da tisti, ki poznate kaj takega kot išče Slick se tudi sam priporočam.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Z vsem dolznim spostovanjem:

ad 1) Parking o katerem govorijo je na "korutu". Avto bo popolnoma varen... Ce pa kaksen listek slucajno dobis, ga pa kar veselo stran zabrisi... Budapest Parkolo Rt. ni sposobnen ali pooblascen v tujino vrocat
smile-1.gif

ad 2) Kaj pa manjka 5 min oddaljeni parkirni hisi?
ad 3) Tolk pa spet ne kradejo avtov no...

Edini, za katerega vem, da ima lastno parkiriscce (100 HUF/ura), in ki bi bil "priblizno" v cenovnem razredu ki ga isces je Hotel Ibis na Vaci ut... 67 EUR/soba/noč, z nekaj malega doplacila za se eno osebo, metro postajo imaš pa pred hotelom, 3 postaje do centra.

http://www.accorhotels.com/accorhotels/fichehotel/gb/ibi/1685/fiche_hotel.shtml

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Poglej... Nisem več študent, 100 EUR gor ali dol mi tudi ne pomeni "preživetvenega" problema, brez veze mi pa jih je razmetavat za razne hotele, če v njih samo spim. Vse kar bi rad je to, da se z avtom zapeljem do Budimpešte do nekega hotela, od koder mi ni treba najprej na avtobus, nato na nek primestni vlak in še na metro, da pridem do centra, ker se mi zdi to izguba časa. Enostavno želim avto sparkirati pred hotelom (ne iskati parkirnih mest po ulicah okoli hotela), se sčekirat, odnest tiste nekaj prtljage v sobo in iti ven. In če se spomnim, da sem kaj pustil v avtu, ga imam pred vhodom in ne v 5 minut oddaljeni park hiši. Ni fora v tem, da bi se bolno bal kraje.

Sam sem sprejemljivih že našel nekaj na booking.com, sprašujem pa predvsem po izkušnjah iz prve roke, ker znam po internetu brskat tudi sam. Brez zamere, ampak ni mi treba razlagat prednosti 5 minut oddaljene park hiše in smisla neplačevanja madžarskih parkirnih listkov, če po tem sploh nisem spraševal. Sicer pa hvala za tale Ibis, bom pogledal.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Joj, oprosti. Sem ze priden. Boscolo New York Palace ali pa Corinthia Grand - oba skoraj skupaj na Korutu, in z garazami - bosta potem popolnoma primerna! :S

Lahko pa tudi Helia, ce se bos se malo namakal ali pa Hilton WestEnd ce bi sel v shopping. No, tudi Gellert ni tako grozen, samo pazi, ker je Szabadsag hid zaprt do konca septembra, ce bi se pa res malo razvajal pa gres lahko v Gresham/Four Seasons. Zraven mas tudi Sheraton, malo naprej je pa Mariott. Majo vsi garaze. Edino cena zna biti malo prebogata.

Viszlát!

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Man, you really DO have a problem...
Ne moreš, da ne bi vedno zadnji nekaj pametoval in zasmetil teme. Pa ne samo tukaj, tudi po drugih temah je isto.
bonk.gif

Pa saj je vseeno - viszlát to you too.

Mogoče še kdo drug?

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi mene bi kaj takega zanimalo.
Sem že malo gledal in vidim da ima hotelska veriga Accord (etape, Ibis, f1) hotele tudi v Budimpešti (tudi v centru)
Vsi hoteli so v vseh državah enaki. Bil sem v Ibisu v Londonu in Parizu in sta popolnoma enaka, le cene so drugačne
smile-1.gif

http://www.ibishotel.com/gb/reservation/liste_hotels.shtml

Vidim da vsi ponujajo parking, za hec pa sem kliknil na enega da vidim ceno (cena je za sobo na noč, torej za obe osebi) in stane 65 EUR na noč

Za moje pojme zelo ugodno (smešno poceni).

Dodatno:
The Hotel's Extras
WiFi Internet access
Private outdoor parking
Private indoor parking
Pets accepted

Skratka razmišljam v tej smeri, ker gre za potovalne hotele, ki ponujajo vse (parking še doplačaš).

Sobe so čiste, lastna kopalnica, skratka to pa iz prve roke - na povsem normalnem nivoju, ker je standard za vse države enak.

F1 hoteli so samo za prespat, tam imaš samo umivalnik in so npr. ob avtocestah. (zelo poceni, vse avtomatizirano, lahko prideš kadarkoli in plačaš s kartico...)

Etape hoteli imajo že lastno kopalnico in tudi tv (v Parizu je bila podzemna garaža strogo zaklenjena, dostop samo iz dvigala).

Ibis hoteli pa so že višji nivo, povsem normalen hotel, ki ponuja tudi prehrano za doplačilo, ima bar itd.

Če ti ustreza lokacija (na mapi poglej kje so hoteli Ibis), nimaš kaj razmišljati.

I

Izbrisan uporabnik #488

buda.jpg

Zdaj sem zbral tistega čisto v centru. Ibis Budapest CentrumBudapest.

Pa izbral za eno nočitev v sredo (celo izbiraš lahko vrsto postelje-sem zbral francosko
smile-1.gif
in pride 81,73 EUR za sobo jasno...

The prices indicated are per room, for the number of people and the date(s) selected previously, unless otherwise specified (packages).
Additional services (breakfast, half- or full board, etc.) are, unless otherwise stated, optional and paid directly at the hotel.
For local taxes, please consult the tax details.
Conversion into foreign currency is given as an indication and is not binding. Only the currency confirmed during your reservation is guaranteed

The Ibis Budapest Centrum hotel is located in the centre of the financial, cultural and commercial district of Budapest. Ideal for business or tourist stays, it is within easy access by public transport. The hotel has 126 air-conditioned rooms. You will appreciate its garden with a terrace and its bar open 24/24 to serve light meals and snacks. Restaurants are immediately close by. Wifi Internet access for guests on a business trip. Covered pay parking.

Ni kaj razmišljati po moje.

I

Izbrisan uporabnik #488

btw. Easyhotels, ki so vključeni v verigo Easy (jet itd.) so bili npr. za London bistveno bistveno dražji kot pa hotel Ibis in ne gre standardno verigo pač pa za privat hotele, ki pač sodelujejo po franšizi.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Sem se spravil pogledat tale Ibis (konkretno Vaci Ut iz zgoraj objavljenega linka). Za Ibis sem že slišal, testiral ga še nisem.

Cena za dve osebi pride za tri dni skupaj z zajtrkom cca. 200 EUR, kar je dobrih 30 EUR po glavi na dan plus nekaj evrčkov za parking - po domače skoraj zastonj. Je v samem centru, parking ima, metro je blizu, izgleda čista zmaga. Samo da še soudeleženci potrdijo, pa smo.

Hvala obema.
cheer.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hrm, kaj sem pa jaz rekel?
bonk.gif

Anyway. Metro, tri postaje do centra (kupi blokec 10 kart, pa ne pozabi vsake stempljat).
Parkiranje zraven hotela.

Dostop:

Preko Margit Hid pri Nyugati zelezniski postaji desno - sledi tablam za Vac. Drzi se leve strani ceste, za WestEndom ("opecnat" shopping center na tvoji desni) se cesta razdeli! Hotel je za tretjim semaforjem - prvo vecje krizisce, Vaci ut (po karteri se bos ti peljal) in Dosza Gyorgy. Pojdi MIMO hotela, nato pa prvo ulico (med dvema pisarniskima zgradbama - zeleno in ta rjavo) desno, nato pa na prvi ulici se enkrat desno. Pocakaj na semaforju, in spet zavij desno. Tako bos najbolj preprosto prisel na parking.

NE POSLUSAJ Garmina, ker te bo poslal cez Szabadsag hid ali Lanchid - Szabasag je zaprt, Lanchid pa zna bit zaprt cez vikend
smile-1.gif

Parking je 100 HUF na uro.

"Sam center mesta" v tem primeru pomeni "tri metro postaje do Deak ter", ki je v resnici center mesta. Ene 2 km je do centra, pa ni ravno dost lepo za setkati se
smile-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Super, hvala.
Kolikor sem videl obstajajo tudi neke 3 in 7-dnevne karte, s katerimi nisi omejen na število voženj in ki veljajo tudi ponoči (http://www.bkv.hu/english/jegyek/index.html). Poznaš?
Ali te karte veljajo samo za metro ali se jih lahko uporablja tudi za ostali javni transport (avtobusi, vlaki,...)?

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
poglej še mogoče tega Novotel Budapest Congress ( accor )
http://www.accorhotels.com/accorhotels/fichehotel/gb/nov/0511/fiche_hotel.shtml

iz prve roke, pred 14 dnevi : veliko zunanjo parkirišče pred hotelom brezplačno, na vhodu paznik, tak da imaš nek občutek varnosti za vozilo ( ja ja, nas so tudi prestrašili
smile-1.gif
), sam hotel je kakšnih 2,5 km od centra, preveri na gugl earthu. Je dražji, samo če ga pametno bookiraš se da kar ugodno skozi prit.

Drugače zelo soliden hotel, imaš tudi zajtrk, samo mislim da za takšno ceno nima smisla zajtrkovat tam. Raje prvi šoping center, se vsaj 3 najejo za tisti en zajtrk.

Pa malo poglej za Budapest card, če boš več dni tam. Se splača.

P

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Karte so enotne za vse - Metro, Tramvaje, Avtobuse, Trolejbuse (yipp, oboje majo), eno vzpenjaco tam bogu za hrbtom kamor ziher ne bosta sla... Edino nocni avtobusi delujejo res samo na dnevno/mesecno karto, ne pa na single tickets. Ce ze pride do tega, da bosta rabila nocni avtobus, potem si raje spogajta za Taxi (pa poklicita ga, ne ga s ceste pobrat - drugace ne bo poceni - primer, z letalisca do centra mesta, od oka 20km je taxi 20 EUR - ampak svinjsko drago, ker vaju bo "Zoltan iz Transilvanije" svinjsko nategnil.)... Nocni avtobusi so med vikendi nabito polni in pokozlani 1m od tal... :S

Edino, kar ne deluje na BKVjeve karte je primestna zeleznica in vzpenjaca na grad. Budapest card se splaca pa ce bos po muzejih hodil...

Ce se mislita vec vozit je par-dnevna karta definitivno dober nakup - sam si preracunaj, ce bos vec kot ene 6-7x sel (v obe smeri, torej 14 vozenj) z javnim prevozom se definitivno splaca...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Ibis hoteli so prav super. vsaj meni.
nasplošno so veriga hotelo od accorhotel ok. tud Etap mi zadostujejo.
vse pa je odvisno od želja

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Sem bil prejšnji teden v Budimpešti, Hotel Wien na vstopu v mesto. 3 ***, dost v redu, parkirišče.

Karta je enotna za bus in metro. Na busu nihče ne čekira kart niti jih ne vtika v strojček, na metroju pa te redno preverijo, tako da se ne moreš švercat. Drugače pa prijetno mesto, fajn ljudje, moje izkušnje pozitivne, hrana in pijača - odlično, tokajca nujno probat
grin1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
KSZ
Zabukiral hotel Ibis Budapest Emke za 150 EUR (3 nočitve za 2 osebi) + opcijski zajtrk po 9 EUR na dan na osebo.
Hvala vsem za pomoč in nasvete.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če boš navigiral, ta mapa je zadnja.
HUN (709) Naviguide Hungary 5.01 (EXE)