Buče, bučke...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Doma smo pridelali (in še pridelujemo-hehe) cel kup jedilnih buč. Jih imamo vsi zelo radi, zato mi niso odveč
evil.gif
bi pa vas prosila še za kakšen recept, ki ga uporabljate!

Jaz delam iz buč:
1. Polnjene buče
2. Bučne polpete
3. Pečene bučke na žaru
4. Pečene buče s piščancem ali slanino,...
5. Buče v omaki (kar imam še najmanj rada)
6. Buče kot priloga pečene z ostalo zelenjavo (v ponvi ali na žaru)
7. Pečene bučke s slanino in sirom

Kaj še vi počnete z njimi??

Hvala
roza.gif


Buče s slanino
razno-foto_528702_9177537_18900943.jpg


Polnjena buča pred in po peki
cool-1.gif

razno-foto_528702_9177537_18900941.jpg


razno-foto_528702_9177537_18900942.jpg


Pečene buče s slanino in sirom:
razno-foto_528702_9177537_13087161.jpg


Bučni polpeti:
razno-foto_528702_9177537_13080927.jpg
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Kaj niso malo prevelike? Bučke ne smejo biti prevelike, ker drugače izgubljajo okus...

Drugače pa je odlična juha, dajemo pa jih vmes tudi v lazanje oz. musake...
 

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Še en glas za bučno juho - zelo dobra tako topla, kot tudi hladna v tistih res pasjih dnevih.

Bi pa prosil za recept po katerem delaš bučne polpete, ker mi delujejo njami
evil.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:

Bi pa prosil za recept po katerem delaš bučne polpete, ker mi delujejo njami
evil.gif

Jaz te stvari vedno delam po okusu-NIKOLI nima svar popolnoma enakega okusa kot prejšnjič. Enkrat dodam malo mletega mesa, drugič malo sira,tretjič se kaj drugega najde v hladilniku...
cool-1.gif

postopek pa je tak:

1. Bučo naribam in pustim, da spusti vodo (če se mi mudi, malo posolim...da vodo prej spusti). Rahlo ožamem in dam v posodo.
2. dodam rahlo spraženo čebulo, stisnjen česen, peteršilj (lahko tudi baziliko), poper, malo vegete ter drobtine in eno do 2 jajci (včasih dodam čisto malo Cury-ja, ali kajenskega popra).
3. Po želji dodam malo letega mesa (če kdo res ne more jesti samih polpetov iz buč). Ali pa naribam sir in ga zgnetem zraven v celotno maso.
4. nato oblikujem polpete in jih popečem kar v ponvi (nekateri jih pečejo v pečici-jaz tega še nisem poskusila).

Tile na sliki vsebujejo malo mesa...ker imam doma enega ORNK mesojedca in same bučke nekako ne gredo dobro v želodec.hehe
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
uuuuu, sedaj se bom pa jaz prislinila
grin1.gif


polnjene bučke so njami. Če prav vidim, jih polniš z mletim mesom? Poskusi tuna+skuta+jajc in ne pozabi na začimbe. Omamno dobro. Naredila sem jih tudi že s piščančjim ali puranjim mesom.

kuhinjske-specialitete-foto_4497253_17391583_18117054.jpg


Bučkina juha.... prepražiš čebulo, dodaš naribano bučko, paradižnikovo mezgo, rdečo papriko v prahu, začimbe. Nekateri dodajo vegeto, nekateri kocko, nekateri pa samo sol. Količina vode po želji.

Slika je pa sicer od hokaido buče, katero sem zmiksala s paličnim mešalnikom z dodatkom kisle smetane.

kuhinjske-specialitete-foto_4497253_17391583_18901529.jpg


Ko rabim na hitro za jest.... bučke na koščke, por na kolobarčke, papriko na rezine, vse skupaj prepražim, čez pa razžvrkljan jajc in sir. Neke vrste omleta.

Drugače pa podobno kot pri tebi...priloga. So mi pa dobre tudi surove (na šihtu ne oddajajo vonja
grin1.gif
) okus me pri nekaterih spominja na še ne zrele lešnike.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:


polnjene bučke so njami. Če prav vidim, jih polniš z mletim mesom? Poskusi tuna+skuta+jajc in ne pozabi na začimbe. Omamno dobro. Naredila sem jih tudi že s piščančjim ali puranjim mesom.

mmmmmm super zgleda tale polnjena!
Daj prosim napiši kako narediš zmes iz tune in kako iz piščančjega mesa!?


Aja, pa ti buče ne olupiš? Je OK neolupljena? Jaz sem jih do sedaj te malo večje vse lupila.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Kaj niso malo prevelike? Bučke ne smejo biti prevelike, ker drugače izgubljajo okus...

Nobena ni tako zelo prevelika, da ne bi bila za nekaj dobra. Ce ne drugega, za bucnico
wink-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Za dve osebi, mala konzerva tune, eno veliko žlico skute in en jajc. Začimbe: peteršilj, česen v prahu in malo soli. Preden sem se navadila pripravit pravo količino (glede na velikost bučk) sem narejeno maso pojedla
grin1.gif


S piščanjčjim ali pa puranjim mesom: prepražiš čebulo, dodaš na majhne koščke narezano meso, če imaš večjo bučo lahko malo več postrgaš "kanal" in to bučno meso dodaš zraven, lahko pa tudi dodaš kar naribano bučko in kar ti mase ostane, narediš kot prilogo pire krompirju.

Buče ne lupim, operem, prerežem, izdolbem in dam pokuhat za 10 min. Pečem pa jih cirka 30 min na 190 stopinj. Zaradi kuhanja je bučka mehka, prav tako lupina. Aja, pokuham jih kar v eni večji teflonski ponvi, drugače pač ne gre.

no ti pa za bučkine polpete napiši recept
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Uuuu, HVALA! Tole s tuno bom 100% poskusila.

Za bučne polpete pa sem že napisala recept (poglej cca 4 do 5 objav nad tole mojo zadnjo)
evil.gif

V nedeljo bodo za kosilo...s sirčkom
smile-1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
zavitek, oz. štrudelj

moja "tašča" naredi ta zavitek, včasih s samimi bučkami, včasih pa meša pol jabolk in pol bučk.


Sem se spomnila, da je enkrat moja mati za test vložila par kozarcev bučk. Okus je bil tak kot da bi imel sadež mešan med ananasom in hruško, full dobr v glavnem.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Bučkin zos.... prepražiš čebulo, dodaš naribano bučko (ki smo jo prej posolili in oželi), paradižnikovo mezgo, rdečo papriko v prahu, začimbe. Nekateri dodajo vegeto, nekateri kocko, nekateri pa samo sol. Vode ne dodajamo nič. Za boljši okus se lahko na koncu doda malo kisle smetane
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vzemi hokkaido buco (oranzna "zoga"), razrezi na kose (1/8 oz. 1/16), olupi z nozem za krompir, demoliraj tiste kose na majhne koscke. Naribaj ingver (na oko priblizno eno ali dve jedilni zlici z najvecjim moznim kupom), kaksen strokec cesna in pogrej malo olja. Ko se segreje, vrzi gor ingver in cesen, ko zacne disati, dodaj buce. Cez cas se bodo same zmehcale in spremenile v zos, brez da jih pretirano prepricujes. Posoli po okusu in malo popopraj. Zos ima zanimiv vonj in okus - mene spominja na parmezan, okus je pa seveda skrobasto sladkast. Fino pase na jesprenj (= kuhan kot riz) ali na riz, zraven pa kaksen perutninski zrezek.

Od ene buce imas poln zmrzovalnik porcij, zato imej pripavljene kaksne posodice za shrambo.