BT slušalke z AUX izhodom

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.573
336
83
Kras
www.mtl.si
Potreboval bi prenosne BT slušalke z AUX izhodom (kot je recimo Jabra BT3030). Funkcionalnost le te je super, vendar bi imel še sledeči zahtevi:
- slušalka se samodejno vključi, ko jo priključiš na polnjenje
- ob neuporabi (torej prekinitvi povezave) se slušalka po nekaj časa samodejno izključi
- ni nujno, da ima slušalka baterijo, lahko dela tudi zgolj preko napajanja (zahtevano je preko USB kabla ali pa 12v avtomobilsko)

Obstaja kakšna taka zadeva? Proizvajalec me ne zanima, je lahko tudi kitajski samo da deluje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Predvidevam, da bi to rad montiral v avto za poslušanje preko bt na aux ar?
A komande morjo bit na "slušalki"? Ker drugač se najde recimo Sony BM10 (nekje sem zasledil, da ima kr dober zvok, kar je pri večini resen problem).
Ko nima napajanje ne dela:)
Da bi se pa ugasnil ob ne povezavi pa ne vem. A ni point ravno v tem, da se samodejno povezujejo med seboj:)?
Ima pa nfc da ju spariš s telefonom.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.573
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Predvidevam, da bi to rad montiral v avto za poslušanje preko bt na aux ar?
Točno tako. Komande niso potrebne na slušalki
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ko nima napajanje ne dela:)
Rad bi, da se izklopi po izgubi BT povezave, ker recimo ugasneš avto in potem bt povezava pade, če dela zgolj ob napajanju. Ampak to ni taka panika, tudi če dela na ta način bi bilo sprejemljivo. Glede kvalitete nimam ravno nekih pričakovanj: namreč nisem audiofil, tako da bi skoraj vsaka zadeva morala biti ok. Tale Sony izgleda ok, ampak cenovno ni ustrezen
wink-1.gif
.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pol imaš tega kot listja na ebayu:)
edin problem bi znal bit, ker imajo baterijo.
da pa neha oddajat singal ob izgubi povezave pa nekak ni po "načelih" bluetootha;)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.573
336
83
Kras
www.mtl.si
Hvala vsem, sem prišel do pravega search term-a za to zadevo na Ebayu. Pri 40+ EUR-ih so že bolj zanimive druge rešitve.
Torej, rabil bi nekaj takega, kot je tukaj: http://www.ebay.com/sch/i.html...nc&LH_BIN=1
Vendar pri nobenem nisem našel, da se samodejno vključi pri vklopu napajanja. Namreč nočem, da bi moral vsakič znova ročno vključevati ta BT sprejemnik, ki bo spravljen na dnu v sredinskem predalu. Ima morda kdo izkušnje s kakšnim od teh? Predvsem ta samodejni vklop me zanima, po razmisleku niti ni potrebe po vgrajeni bateriji, čeprav to ne bi bilo tako slabo, če kaj čakam v izključenem avtomobilu. Predvsem mi je pomembno, da se samodejno zažene ob napetosti. In če je le možno, da podpira dve napravi, ni nujno simultano.
Recimo pri tem nekaj piše o avtomatiki, ampak predvidevam, da moraš potem vedno telefon približat, da preko NFC-ja zadeva začne delat. Ali se motim?
http://www.ebay.com/itm/3-5mm-...=item51bb7b482a
A bi tale bil to kar iščem?
http://www.ebay.com/itm/Blueto...=item20e78ff32f

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
recimo sony, ki sem ga zgoraj omenil ima tako;
če si s tablico povezan, potem pa bi se želel povezat s telefonom, moreš pristinit gumb na sonyu, da začne na novo iskanje oz oddajanje.
če pa začne iskat oz oddajat, ko dobi napajanje, pa ne vem.

Tisti, ki imajo baterijo, sigurno ne bodo začel iskat/oddajat ob dodatni napetosti = polnjenju.

Jst bi na tvojem mestu raje vzel nekaj boljšega, že zato, ker nima baterije, pa tudi zvok bo poslušljiv še za kaj več kot samo podcaste.

od 4. min naprej, men zgleda točno to kar bi ti rad:)
https://www.youtube.com/watch?v=3Am9psYGt2E

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.573
336
83
Kras
www.mtl.si
Sem testno nabavil enega kitajčka brez baterije, ki naj bi delal točno to kar potrebujem. Potem bom pa videl, kako naprej.
Poročam čez kakšen mesec, ko zadeva pride
smile-1.gif
. Imam pa že nov projekt, hehe. Kako si ti kaj rešil tisto brezžično polnjenje. Imaš že kakšen delujoč prototip?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nisem nič delal v tisti smeri. Mal sem na pavzi z mojimi idejami, ker so trenutno drugi stroški v prednosti:(

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.573
336
83
Kras
www.mtl.si
Evo, pa je prišla zadeva. Deluje točno tako kot mora, presenetila me je majhnost te škatlice, škoda je le, da niso kabli zraven z L obliko, tako pa zadeva potem vzame dolžinsko kar nekaj cm.
Ob vklopu kontakta gre zadeva (nima gumba) v pairing mode, potem pa se poveže s sparjeno napravo, če je zraven. Od zagona do takrat, ko je povezana traja cca. 20 sekund. Odlično. Zvok je zame ok (nisem avdiofil).
Ko bo čas, pa še zadevo zmontiram tako kot je treba.
bt-vmesnik.jpg