BT slušalka Nokia - povezava z drugimi telefoni

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imam Nokio e71 in SonyEricsson C-510. Za v avto bi nujno rabil eno poceni bt slušalko, ker imam občutek da bom kaj kmalu naletel na kazen zaradi telefoniranja.
Gledam slušalko Nokia BH-105, se nmi zdi da najcenejša na trgu slušalk.

Pa me zanima, če se da to slušalko povezati z obema gsm aparatoma, ali je samo na nokio možno?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Imam Nokio e71 in SonyEricsson C-510. Za v avto bi nujno rabil eno poceni bt slušalko, ker imam občutek da bom kaj kmalu naletel na kazen zaradi telefoniranja.
Gledam slušalko Nokia BH-105, se nmi zdi da najcenejša na trgu slušalk.

Pa me zanima, če se da to slušalko povezati z obema gsm aparatoma, ali je samo na nokio možno?

Jaz sem eno Nokijino sparil z enim Siemensom, Blackberryjem in celo z Gigaset xs303. Mal pognjavi v trgovini, da bi rad probal.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja pa ne... Deda je pred časom vzel pri Debitelu komplet telefona Nokie (se ne spomnim modela točno) in je bila v kompletu kot darilo tudi Nokiina BT slušalka BH-303. Ta ni vrjante, da jo spariš še s kakim drugim telefonom, kot samo Nokia....

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Ja pa ne... Deda je pred časom vzel pri Debitelu komplet telefona Nokie (se ne spomnim modela točno) in je bila v kompletu kot darilo tudi Nokiina BT slušalka BH-303. Ta ni vrjante, da jo spariš še s kakim drugim telefonom, kot samo Nokia....

To bi moralo iti. Jaz do sedaj se nisem nikoli naletel na bt slusalko ki se je ne bi dalo povezati na aparat drugega proizvajalca kot je slusalka sama. Probaval pa sem ze od cunga lunga slusalk do teh bolj znanih firm

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
No, zdaj pa se mi dogaja en paradoks. Kupil sem slušalko Nokia BH-105. S telefonom SE C-510 mi je takoj uspelo spariti, Nokia e71 pa ne zazna slušalke. Mogoče kak nasvet, kako se spari slušalko na Nokii e71?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno je problem v tem, da ko si slusalko kupil, se ni bilo nobenega telefona z njo sparjenega in je bila ze samodejno v nacinu za parjenje. Ce zelis spariti se kaksen drug telefon, moras slusalko najprej spraviti v ta nacin. Kako to naredis, bos nasel v prirocniku za uporabo. Ponavadi je treba ob vklopu drzat tipko za vklo kaksnih ¸10 sekund, da zacnejo lucke hitreje utripati... se pa postopek razlikuje od modela do modela oz. od proizvajalca do proizvajalca ...

Ce nimas navodil od slusalke, jih lahko najdes tukaj >> http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_BH-105_UG_sl.pdf

V navodilih pise tole:

Seznanjanje in povezovanje slušalke

1. Preverite, ali je mobilna naprava vklopljena, slušalka pa izklopljena.
2. Za približno pet sekund pridržite tipko za vklop/izklop, dokler lučka ne začne hitro utripati zeleno.
3. V približno treh minutah vključite v napravi povezovanje Bluetooth in jo nastavite na iskanje naprav Bluetooth.
4. Na seznamu najdenih naprav izberite slušalko.
5. Po potrebi vnesite kodo Bluetooth (0000), da se slušalka seznani in poveže z napravo. Pri nekaterih
napravah je treba povezavo vzpostaviti ločeno po končanem seznanjanju.
Ko je slušalka povezana z napravo in pripravljena za uporabo, utripne lučka zeleno približno vsakih pet sekund.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sem dobil navodila (ta ko si jih tudi ti prilepil). Niti moja Nokia e71, niti od brata Nokia 6233 pri iskanju bt naprav ne najde slušalke. Bom poskusil še s kakšnim telefonom od kolega, samo se pa mi zdi čudno, ker z SonyEricssonom pa deluje normalno.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ok zdaj sem skužil, stvar že deluje, mora res hitro utripati da se spari z drugo napravo.