Brusen leder na cevljih,ciscenje?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Mam cevlje iz brusenega ledra(nekdo mi je prbil Velur?), so svetlo rjavi in ko jih na zurkah polijejo in jih je treba malo spucat se tam ko pucas naredijo svetle lise, kot da bi spral neko zascito stran, ne pomaga niti impregnacijski spray.
Zdej me pa zanima kaj naj uporabim da bodo svetlo rjavi in ne skoraj beli, bi to moral s kaksno pasto premazat(kot smo jih imeli vcasih),ali s svetlo rjavim impregnacijskim sprayom al kaj obstaja za taka popravila?

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
TO je žal najbolj občutljiv material za obutev in nimaš kaj dosti za storiti, ko se ornk umažejo.

Ena zadeva je RADIRKA za brušeno usnje (nekatri uporabljajo tudi izrat velur). Dejansko poradiraš kakšne fleke, a 100% odstraniti madeža ne moreš.
Krem za brušeno usnje ni. Obstajajo kreme za gladko usnje, a če boš z njimi pacal po brušenemu, boš čevelj samo še bolj uničil.

Najbolje je čevelj (ko je še nov) ornk našpricati z inpregnacijskim sprejem, kasneje pa umazanijo z mokro krpo obrisati in čevelj posušiti.

chirimoya

Zelenc'
8. dec 2007
12
0
1
Ko so čevlji že res grdo umazani, jih neseš k čevljarju, da ti jih prebarva na temno barvo - rjavo, sivo, modro črno ... Pride zelo enakomerno in se ne vidi, da so dodatno barvani. Preizkušeno
smile-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Jaz imam na kombinezonu za motor dodatke iz brušenega usnja. Tile "streetfigterski" dodatki na prsih in ščitnikih:

kombinezon-streetfighter_758.jpg

V Louis-u v avstriji sem kupil škatlo "masti" za usnje. Neka mešanica voska, avokadovega olja... Po vožnji očistiš z mlačno vodo, pustiš, da se posuši in namažeš z mastjo. Funkcionira.
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
TO je žal najbolj občutljiv material za obutev in nimaš kaj dosti za storiti, ko se ornk umažejo.

Ena zadeva je RADIRKA za brušeno usnje (nekatri uporabljajo tudi izrat velur). Dejansko poradiraš kakšne fleke, a 100% odstraniti madeža ne moreš.
Krem za brušeno usnje ni. Obstajajo kreme za gladko usnje, a če boš z njimi pacal po brušenemu, boš čevelj samo še bolj uničil.

Najbolje je čevelj (ko je še nov) ornk našpricati z inpregnacijskim sprejem, kasneje pa umazanijo z mokro krpo obrisati in čevelj posušiti.

Hja ko te polijejo z vec poijacami ali ponavadi tudi pohodijo,malo dvomim da se da to zradirat dol.
Novi so bili itak naspricani,ampak vseeno se mi zdi kot da bi bili orginalno namazani scim.

8_vwrJRZyZUe5akF.jpg