Brezžično slika iz PC na TV - Chromecast

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Včeraj sem ga nabavu. Za začetek sem zelo navdušen. Sploh aplikacija Videostream. Ni mi več treba filma prenašat na USB. Samo izberem film in podnapise iz že dela na TV-ju. In še odlična kvaliteta slike in zvoka. Pa nič ne zaostaja. Drgač morem ga še mal raziskat.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
A za tole stvarco nujno rabiš tv, ki ima poleg hdmija tudi usb ali lahko za napajanje preprosto pikneš v vtičnico?

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
ali je možno tudi to, da s telefonom/tablico narediš hotspot, da se chromecast poveže nanj? uporabno za obiske, kjer nimajo wifi ali se nočeš povezati nanj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kaj pa to? Samo predvidevam da ta "in the future" še ni tukaj
grin1.gif

http://www.androidcentral.com/chromecast-allow-casting-without-being-same-wifi-network

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:
A kdo ve za kakšno dobro aplikacijo za Chromecast? Razen Videostrema.

lp!

Jaz uporabljam večinoma Plex.

Kako pa deluje ta Plex? Kam moreš intalirat aplikacijo v PC ali na telefon? Kako je pa s podnapisi? Pa koliko stane posamični film ali serija?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Na računalnik, ali NAS, se instalira strežnik. Ta ima na disku filme. Potem avtomatsko analizira vsebine in uredi podatke o filmih/serijah. Rezultat je pregleden katalog vsebine z opisi artworki, ...

Potem pa imaš plex aplikacijo za mobilni telefon, ali tablico, s katero lahko dostopaš do te vsebine. Ta aplikacija ima opcijo, da vsebino predvaja na chromecast. Ni pa pogoj mobilna aplikacija. Plex server ima tudi web interface preko katerega lahko gledaš vsebino in tudi castaš na chromecast.

Poleg vsega tega pa ima plex vgrajen tudi dlna strežnik na katerega se lahko priklopijo tv-ji, ki to podpirajo. Za nekatere pametne tvje pa obstaja tudi plex aplikacija, ki dela na tv. Za dlna in aplikacijo na tv seveda ne rabiš chromecasta.

Podnapisi so podprti, čeprav jih nisem kaj dosti testiral. Pred predvajanjem vsebine izbereš katere podnapise naj prikaže in dela.

Kje dobiš vsebino, je pa odvisno od tvoje iznajdljivosti.