Mi kdo ve povedati, kako je s tem novim zakonom, da lahko dobiš očala na recept oz. z minimalnim doplačilom? Pozna kdo to, ima kdo kaj izkušenj s tem, kakšen je postopek?
Citat:
Organska stekla so izjemno lahka, nelomljiva in prijetna za nošenje. Priporočamo jih vsem, ne glede na jakost dioptrije. Dobavljiva so v različnih barvah in stopnjah stanjšanosti - indeks.
Hm, a potem rabiš recept, če vzameš npr. paket premium? Imaš kakšen dodaten popust ali je cena 189€ z receptom ali pa brez!?Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Osebni zdravnik. Če ni Gorenjc.
Tukaj nekaj piše: http://www.hartlauer.si/ocalazadalecaliblizu.html
Kompletna očala: okvir + lahka organska stekla
*ob predložitvi po 1. marcu izdanega veljavnega recepta za očala. Optika Hartlauer je pogodbeni dobavitelj ZZZS za medicinsko-tehnične pripomočke.
Okvirji cenovnih skupin: A, B
Stekla: organska
Cena = 0 EUR
Citat:
Organska stekla so izjemno lahka, nelomljiva in prijetna za nošenje. Priporočamo jih vsem, ne glede na jakost dioptrije. Dobavljiva so v različnih barvah in stopnjah stanjšanosti - indeks.
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
stekla so mineralna, očala kot izpred 50ih let....
Kaj pa je lahko narobe z njim proti ostalim optikom?Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Nazadnje, ko sem jaz kupoval očala, si se moral naročiti h okulistu v zdravstvenem domu, da ti je napisal recept. Ker je bilo to za čakati skoraj 2 meseca, sem šel k privat okulistu a nisem bil opravičen do povročila dela stroškov (mislim, da se je šlo za cca 40 EUR).
Za Hartlauerja pa nisem še slišal dobre besede in se ga izogibam. Bolj zaupam ostalim optikam, ki se ukvarjajo samo s tem...
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A ni tako. Napotnico za okulista ti da zdravnik...greš do okulista in ti da recept. Recept odneseš do optike.
A bi šlo tako mogoče: Grem na plačljiv pregled vida za leče k privat okulistu..., vmes mi še napiše recept za očala? Da se popolnoma izognem osebnega zdravnika.
Lahko ti izda, ampak samoplačniški recept.Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A ni tako. Napotnico za okulista ti da zdravnik...greš do okulista in ti da recept. Recept odneseš do optike.
A bi šlo tako mogoče: Grem na plačljiv pregled vida za leče k privat okulistu..., vmes mi še napiše recept za očala? Da se popolnoma izognem osebnega zdravnika.
Privat (plačljivi) okulist ti ne more izdat recepta.