Brezplačen Office 365

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Recimo, da bi lahko dobil ta office na spodnjem linku.

Če prov razumem, je to samo na netu, kot recimo google docs? Torej nima veze z officem na pc-ju? Ali moreš imet oba?

Pa če me kdo razsvetli s kako uporabno prednostjo pred pc verzijo
wink-1.gif

http://dne.enaa.com/Internet-i...tm_campaign=dne

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Lokalno na eno masino poinstaliras office, zastonj updati, 1TB placa v cloudu, urejas in pregledujes lahko tudi online na tretjem compu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Za kolk časa pa je potem to legalno oz kako dolgo se dobiva updejte? Treba vsako šolsko leto znova prosit...?

A je kaka razlika v primerjavi z zadnjim officem (2013 se mi zdi) s pašnika?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zadovoljstvo, da imaš na računalniku nekaj legalnega?
smile-1.gif
Poleg tega s pašnika vedno lahko privlečeš zraven še kako svinjarijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V mislih sem imel funkcionalnosti. Da niso pol kake fore, med student, home, office, professional... in pol po 2h urah googlanja ugotoviš, da enostavno manjka kakšna funkcija, ker nimaš kako višjo verzijo.

Ravno zaradi zadovoljsta me zanima;)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Razlike med temi verzijami so samo med programi, ki jih verzija vsebuje, ne med funkcionalnostmi posameznega programa..

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Nepismen much?
evil.gif

Citat:
Microsoft je v šolskem letu 2014/15 v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter ...

Kolikor razumem postane plačjivo s 1.9.2015.

Bo pa še joka in stoka - ker ko se bo folk enkrta navadil na:

Citat:
Poleg tega pisarniški paket vsebuje brezplačni dostop do elektronske pošte s 50 GB prostora in digitalno shrambo v velikosti 1 TB.

in to "for free" - potem bo pa nekdo iz žepa cuknil 100,- EUR/leto za Office in še nekaj za 1 TB shrambe (naj me nekdo popravi če je 1 TB vključeno v letno ceno 365tke).

There ain't no such thing as a free lunch!
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
"kolikor razumem" tudi jst razumem, samo sem mislu, če je kdo bolj pri "koritu" pa točno ve
wink-1.gif

Vrjetno bo res to držalo "There ain't no such thing as a free lunch!"" tko da se mi ne ljubi hecat.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Čitaj: Enrollment For Education Solutions

Kolikor sem bral nič ne razumem.
redface-1.gif

"Ustanova" šola ima možnost, da podpiše za 12 ali 36 mesecev - vendar ni razbrati, da je potem za enako obdobje "for free".

Cena licence je:
"za učitelje / predavatelje" po stopnji C
"za dijake/študente" po stopnji D

Kaj pa to v cvenku pomeni pa ne vem - bo treba res najti kakega "prikoritneža".

Oz. smem predvidevati, da po izetku 12 mesecev začnejo veljati te cene: Cene Office 365 oz. pač takrat veljavne.

Pod črto - "lepa" marketinška poteza, da potem uporabnike vežeš nase.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Microsoft ni dedek mraz in živi in se bogati od tega, kar proda. Ko se ne bo več bogatil, bo propadel in MS Office z njim. Mogoče celo nima računice, da bi sploh prodal kaj učiteljem, temveč računa na tiste, ki jih bodo ti kadri izobrazili. Tudi ostale free variante imajo neko računico, ker nihče v zahodnem svetu ne živi od zraka. Veliko reči je zastonj za osebno rabo in plačljivo za komercialno. Torej jim Microsoft na nek način s to ponudbo samo sledi.
Moje mnenje: tudi office za 100 € / leto je povsem razumna cena za tistega, ki rabi vsaj 30 % funkcionalnosti, ki je paket omogoča. In daleč predrago za takega, ki piše največ nekaj stranske dopise in uporablja preglednice z 20 celicami ter štirikrat na leto naredi kratko prezentacijo za sodelavce.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
in to "for free" - potem bo pa nekdo iz žepa cuknil 100,- EUR/leto za Office in še nekaj za 1 TB shrambe (naj me nekdo popravi če je 1 TB vključeno v letno ceno 365tke).
Evo, popravljam te. Office 365 za gospodinjstva in posameznike prinaša tudi 1T prostora.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Se popolnoma strinjam - in sam osebno nimam nič proti marketinškim akcijam oz. zahtevati plačilo za ponujene storitve ali blago.

Bo pa, ker ljudje pač ne preberejo vsega in vidijo samo ZASTONJ, drugo leto jok in stok, kako si bili nategnjeni.

In ja - še vedno sem mnenja, da je tole marketinška poteza in bi vsaka šola morala zelo premišljeno pristopiti k zadevi. Predvsem pa vse (tako učitelje in učence) še posebej opozoriti, da naslednje leto ta špas pač več ni zastonj.

In ja - 100,- EUR (oz. še manj, če se kupuje samo ena licenca) ni pretirana cena za celotni Office + 1TB oblaka + 60 minut Skype telefonije. Samo nekako na vodi čutim, da tale 1 TB ne bo dolgo "free" oz. vključen v letno naročnino.

@stalin - sem tudi sam potem našel