Brezovica, Bohinj...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
OK, to temo smo že imeli, ampak me res zanima če kdo kaj ve novega.

Torej - zakaj vse spletne strani, ko hočejo določit lokacijo uporabnika, napišejo zraven Bohinj ali Brezovica?

Recimo na FB piše ''4 minutes ago near Celje, Bohinj'' ali pa na kakšnem IP Trace ''Brezovica''
confused-1.gif

Koji k... je s Bohinjem in Borovnico?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ne dolgo nazaj je meni pri testu vedno izpisalo lokacijo Bohinj.
Po slučajni zamenjavi dinamičnega IP-ja, pa mi lepo lokalizira Ljubljano. Pa še koordinate izpiše, ki me locira tri ulice od moje prave pozicije. Ni mi jasno po kakšnem ključu določi lokacijo.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Sem ze videl Novo mesto, Bohinj
Mi tudi ni bilo jasno kaj naj bi to pomenilo.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ali pa "Piran", ce si kje v jadranskem povodju Slovenije. Najbrz se tam stekajo vsi podzemni kabli za mednarodne povezave (na dnu Bohinjskega jezera in Piranskega zaliva).
evil.gif

Hecam se.
Po mojem imajo verjetno bazo IPjev neposodobljeno (npr. da so notri geo-podatki preteklih uporabnikov IPjev). Meni ustreza. Lokacija je irrelevantna. :p

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
Precej logična razlaga je da je nek Slovenec ki je sodeloval v samem začetku interneta nekam vpisal svoj kraj, ki so ga potem vse baze nekritično povzele.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko je tudi razlaga, da imajo v večini držav pokrajine in hoče na vsak način določit še pokrajino. Kot recimo ''München, Bayern, Deutschland''. Pri nas pa potem pride do ''Celje, Brezovica, Slovenija''

Saj res, da smo majhni, ampak da noben ne popravi tega?