Brez senzorjev tlaka v pnevmatikah

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Ker bom v roku 2 mesecev nabavil Opel Zafiro, katera ima original senzorje tlaka v pnevmatikah, me zanima, ce nabavim navadne zelezne feltne 16 col brez senzorjev ali mi bo kaj piskalo oz svetilo na armaturki?

Hvala

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Mislim da je ena tema o teh senzorjih prav za Opel. Preglejte Forum.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj potem, ko jih namestim lahko sam uparim z racunalnikom od avta al moram iti na servis?

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Ali je res, da ko se po 5-7 letih baterija v senzorju izprazni, da je treba kupit nov senzor, ker ni možno menjat baterije?

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Kaj pa rečejo na tehničnem če jih nimaš?

Kaj pa če se zgodi nesreča pa da hočeš uveljavljati kasko pa nimaš senzorjev?

Konkretne izkušnje?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Tehnicnega verjetno ne naredis, ker sveti lucka na armaturi, pri zavarovalnici pa ne vem. Baje, da se da pri nekaterih avtih izklopit senzorje preko racunalnika na servisu, vendar ti nocejo naredit, ker ne smejo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Direkt na Oplu so menda ti senzorji dosti ugodni.
Preveri, če 16ke res pašejo gor. Na mojo ne, ker so diski preveliki.

lp

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
ravno berem opel forum pa omenjajo neke grozljive cifre (70€ po komadu za neoriginal)

eni so baje nabavili "original" na ebayu za cirka 100€ komplet pa naj bi bilo ok

potem pa še vsakič programiranje in strošek ko menjaš kolesa itd.

dejansko je edina racionalna rešitev odprogramiranje tega nebodigatreba iz avta ven

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Preverit ne morem, ker nimam se avta, vendar so predvidene dimezije 215 60 R16. Gor pa bodo 225 50 R17. Bi pa vzel 16 col, ker so ozje in cenejse. A na tvojo Zafiro Tourer res ne gredo? Kako to? Kak motor pa imas, pa letnik avta?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
2015, 2.0 cdti, 130km, automatik.
Prvič 16 col ni v homologaciji, drugič pa ni prostora med zavornimi diski in feltno. Fizično ne gre gor 16 col.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Čudno. Ko sem naročeval avto, mi je prodajalec povedal, kar mu je pisalo na monitorju za moj tip avta in sicer 215 60 R16 95H, sem pa naročil 1.4 Turbo bencinarja, automatic. Sem pa par dni kasneje gledal pred salonom dizla, pa ko sem gledal feltne, so se mi tudi zavorne čeljusti zdele zelo blizu oboda feltne, so pa bile 17 col in sem se tudi spraševal, kako za vraga naj bi šle 16 col gor, tako, da sem zdaj res v dilemi, kaj naj naredim. Je možno, da ima bencinar manjše diske, čeprav tehta čez 1,5 tone?
Vzel bi 16 col zaradi tega, ker so ožje 215 od letnih 225, pa v snegu je bolje imeti ožje in tudi cenejše so.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Ja, je možno, da ima manjše diske.
Boš videl ob fizičnem prevzemu kaj bo. Ko boš kupoval platišča tudi prej preveri, če gre fizično gor. Nekatera namreč zaradi oblike lahko zagrabijo.
Takšen primer sem imel jaz na Superb-u. Na 1.6 so šle 15-ke gor, na 1.9 pa ne grejo več, ker so čeljusti večje in to kljub temu, da je konjev isto. Pa po besedah pooblaščenca tudi na 1.6 ne bi smele it gor
grin1.gif
med čeljustjo in platiščem spredaj.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hja, sem imel nekoč primer, da sem kupil 14 col železne feltne za P206 in niso šle gor spredaj, zaradi čeljusti. (zadaj so šle normalno) So pa bile feltne od Audija in so imele en majhen rob znotraj oboda in ravno tale robček je zagrabil čeljusti, zato vem, da se rada zgodi kaka taka frka. Itak bi sedaj kupil original železne za Zafiro, ker tudi znotraj koncerna Opla imajo modeli med seboj različne postavitve vijakov (Zafira Tourer vem, da ima 5 X 115, Astra spet drugače itd...) Ne vem pa, kje bi že prej preveril, ker ob prevzemu bi rad imel že feltne pripravljene, da jih samo nataknem. Pa tudi nekaj glede senzorjev tlaka v pnevmatikah sem še dodatno sedaj v dilemi, vendar sem itak ustvaril drugo temo glede tega.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Še najbolj zanesljiva (ne pa 100%) zadeva bo, da najdeš IDENTIČEN avto na zalogi in tam sprobaš.
Če ga imajo in ti bodo to dovolili.
Najprej pa seveda preveri, kaj je v homologaciji zapisano. Če boš pa kupil platišča na Oplu te pa itak briga. Bo njihov problem, če ne znajo dati pravih platišč
wink-1.gif
.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Bomo videli, moram še preštudirati, ker sedaj me begajo tudi tile senzorji nadzora tlaka v pnevmatikah, ker so dragi u 3PM (baje, da so 200€) na Opel forumu pa sem bral, da moraš še imeti aktivator senzorjev, kateri pa spet stane 50$ in tako se stroški povečujejo iz enga dela v drugega in študiram, da bi samo še ene 17 col gume nabavil in jih menjaval 2x na leto, vendar je tu spet strošek vsako menjavanje. Problem je ta, da nikjer ni 100% napisano, kako je na stvari. Če so dobri tudi univerzalni senzorji za 80€, da jih ne bom brezveze kupil.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Bomo videli, moram še preštudirati, ker sedaj me begajo tudi tile senzorji nadzora tlaka v pnevmatikah, ker so dragi u 3PM (baje, da so 200€) na Opel forumu pa sem bral, da moraš še imeti aktivator senzorjev, kateri pa spet stane 50$ in tako se stroški povečujejo iz enga dela v drugega in študiram, da bi samo še ene 17 col gume nabavil in jih menjaval 2x na leto, vendar je tu spet strošek vsako menjavanje. Problem je ta, da nikjer ni 100% napisano, kako je na stvari. Če so dobri tudi univerzalni senzorji za 80€, da jih ne bom brezveze kupil.

Firma Dezen jih prodaja po cca 40€ / kom. Kao neki nemški.
pozdrav.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem jim poslal vprašanje, pa ga bom še tu postavil, torej....

Zanima me, glede senzorjev za nadzor tlaka v pnevmatikah in sicer, če jaz kupim dodatne 4 senzorje in jih vgradim v železna platišča, jih uparim z osrednjim računalnikom v avtu z aktivatorjem senzorjev.
Oz, rad bi vedel tudi ali moraš zopet uporabit aktivator senzorjev spomladi, ko daš zopet letne gume nazaj gor na avto in naprej spet jeseni itd. vsakič, ko zamenjaš platišča, ker ne bi rad vsakokrat plačeval servisom, da mi uparijo senzorje z avtom. Če moraš vsakič, ga bom nabavil na eBayu za teh 50€ al kolikor pač je, če pa samo 1x, pa bom šel na servis, da mi zrihtajo, potem pa 2x na leto zamenjaš in avto sam najde senzorje.
Kako gre torej ta postopek?