Brez računa...

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Zadnjič sem bral intervju z nekom z obrtne zbornice (se mi zdi) in je omenil, da včasih so podjetniki spraševali, če bi brez računa, sedaj pa vedno več strank ZAHTEVA brez računa, da manj plačajo. Moram reč, da sem sedaj tudi jaz že nekajkrat naletel na take stranke
shocked-1.gif
(govorim seveda o fizičnih osebah in ne podjetjih). Kakšne so vaše izkušnje?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
kar se avtostoritev tiče se mi zdi da gre malo storitev z računom, če hočeš imet račun moraš že kar zahtevat, pa še potem ne veš če si dobil ok račun ali je pač nek cetlc ki naj bi bil račun. Razpaslo pa se je to precej

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
@ Numy prosi da te klonirajo takih revezev ta drzava potrebuje cimvec...
Jaz pa ljudi ki nocejo racuna razumem in ... se pac z oderustvom drzave ne strinjamo se manj pa z delitvijo pobranega ddv....dokler talajo po 6,7,8 k€ plac tem na spodnji lestvici medtem ko narod nima za skorjo crnega kruha se te igre enostavno ne gremo.
http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/urejenSeznam.ispo?num=all

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Razumeš ljudi ali ne daš računa? Ker...eno je, da jih razumeš in jim daš POPUST. Drugo je, da jih razumeš na način, da od tega nima nič nekdo tretji oz. država.

Nekateri znajo biti res vztrajni pri pojasnjevanju, da ne potrebujejo računa in jim je 10% popusta pravo malo razočaranje.

No, zadnjič mi je nek s.p. razložil, da je cena storitve 500€. Da če hočem, lahko narediva tako, da mi izda račun za 250€, 250€ mu dam pa na roke
hysterical-1.gif
Podjetniki...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Jst lahko za moj "foh" rečem, da je strank, ki bi predlagale "brez računa" manj kot prejšnja leta.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
@ Numy prosi da te klonirajo takih revezev ta drzava potrebuje cimvec...

Najbolje je delati z računi in le butasti obrtniki jih ne izdajajo, ko je pa tako lahko nabijati stroške.
Zakaj bi prepuščal prihranek stranki, če je pa lahko to moj profit?

Večina obrtnikov ne oblada osnovne matematike, potem so pa vsi veseli, da ne bo treba računa. Kupijo robo z ddv, naredijo napol zastonj, potem pa še tisti tako željeni audi kupijo na keš.

Le zakaj, če lahko vse to narediš pol hitreje in povsem legalno? Zato da bo en kupec prihranil 100€, jutri pa že pljuval po goljufivih obrtnikih? Nima smisla.