Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
k smo res ful samozadostni...
kaj pa je to za nas...
kmeti zivijo od eu subvencij
gradbenistvo zivi od eu ubvenciji
tehnoloski razvoj je subvencioniran od eu
izvoz je velik dejavnik v bdp
itak, pejmo iz eu, pa sami zivotarimo...
oz. razlozi mi kako naj slo prezivi kot soseda eu in njen zunanji partner?
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
EU je samo nateg, birokratski raj in odložišče doma ne več priljubljenih politikov.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
k smo res ful samozadostni...
kaj pa je to za nas...
kmeti zivijo od eu subvencij
gradbenistvo zivi od eu ubvenciji
tehnoloski razvoj je subvencioniran od eu
izvoz je velik dejavnik v bdp
itak, pejmo iz eu, pa sami zivotarimo...
oz. razlozi mi kako naj slo prezivi kot soseda eu in njen zunanji partner?
Za začetek bi se znebili veliko EU birokracije in butastih omejitev, ki dušijo gospodarstvo.
Za vsak € iz EU damo ziher 2 tja, kot da si sami ne znamo dati subvencij, sploh pa subvencije samo umetno ohranjajo tisto, kar mora crknit, da zraste nekaj novega.
Izvažamo še vseeno lahko, smo izvažali pred EU. Kako pa kitajci izvažajo v EU? Pa američani? Pa švicarji?
EU je samo nateg, birokratski raj in odložišče doma ne več priljubljenih politikov.
Britanci so bili vladarji 70% sveta. Do začetka 2.svetovne vojne so bili velesila; njihov denar je bil svetovna valuta kot je danes ameriški dolar. Njihov politični sistem se ni spremenil že stoletja, tako da oni ne rabijo EU za svoje preživetje. Glede na njihovo preteklost je bolje da niso v EU, ker oni ne bodo nikoli poslušali ali se uklonili ukazom Nemčije ali bognedaj Francije, razen če to ne bo v njihovo korist. Ni to podložna Slovenija, ki iz vsakega obrobnega priporočila EU naredi najstrožji zakon v upanju na "priden priden" od EU-gospodarjev.Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Britanci bodo pa izven EU tudi jebena stranka.
Tudi jaz.....Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
O ostalem nisem prepričan, s tem bi se pa skoraj strinjal v celoti