Brain washed - preverjeno včeraj

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Je kdo gledal?

http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61200220&section_id=2&article_id=3956394

Katastrofa! Kak izkoriščevalski folk obstaja, ki izkorišča naiven folk v stiski. Družine razpadajo....

poznam eno, ki je v tej sekti. Nihče več se z njo ne druži, ker je postala čisto zmešana. Dvignila za par 10k EUR kredita, da je poslušala predavanja. Dala odpoved na šihtu...in potem skušala prati možgane svojim prijateljem. "Energija, pozitivna energija...."
bonk.gif

Upam, da jih vse pozaprejo zaradi goljufije ali kaj podobnega.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Homeopatija je enak BS, pa jo v lekarnah celo spodbujajo (v VB homeopatska zdravila celo krije zavarovalnica). Da ne omenjam 'dr.' Domančiča, ki ima o svojih močeh 'potrdilo s strani IJS'. K njemu hodi folk z rakom ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Homeopatija je enak BS, pa jo v lekarnah celo spodbujajo (v VB homeopatska zdravila celo krije zavarovalnica). Da ne omenjam 'dr.' Domančiča, ki ima o svojih močeh 'potrdilo s strani IJS'. K njemu hodi folk z rakom ...

Homeopatija v lekarni ne stane 25.000 EUR.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ja, sem gledal. Je sicer grdo, ampak po drugi strani pa nikakor ne morem razumet, kako je lahko folk tako butast.
Aja, pozabil, hepi, hepi.
bonk.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tvoj primer je pač ekstremen - želel sem le povedati, da je tovrsten BS danes povsem sprejemljiv in legalen. In če si legalen, moraš malenkost umiriti konje glede cene (Domančič sicer še vedno stane od 150 EUR navzgor).

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Ja, sem gledal. Je sicer grdo, ampak po drugi strani pa nikakor ne morem razumet, kako je lahko folk tako butast.
bonk.gif
V večini primerov ne gre za neumnost: nekdo je v depresiji, otrok je bolan ali kaj podobnega - in ta drek od ljudi to izkoristi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
bonk.gif
V večini primerov ne gre za neumnost: nekdo je v depresiji, otrok je bolan ali kaj podobnega - in ta drek od ljudi to izkoristi.

Saj to. IZKORISTI trenutno šibkost ljudi. Meni tudi nikakor ni jasno kako je folk lahko tako naiven - brain washed.
confused-1.gif

Vglavnem katastrofa.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Amerikanizacija. Začel so novinarji z strašenjem folka, no pa smo tam tudi na ostalih področjih.. Čakam sam še na all you can drink Coke v MC-u..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:

Hja, malo pa že moraš bit podvržen neracionalnemu vedenju in razmišljanju, če ne že neumen.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:

Hja, malo pa že moraš bit podvržen neracionalnemu vedenju in razmišljanju, če ne že neumen.
Nima veze: krivda je na državi, ki ima področje alternativne medicine in relgijskih sekt (zame osebno eno in isto) povsem neurejeno. Delno je za to kriva tudi EU, ki države dobesedno sili v toleriranje tovrstnega sranja - nekaj časa je bila situacija takšna, da sta bili Slovenija in Švedska edini državi EU (morda je bila še kakšna, se ne spominja točno), kjer zdravniki niso smeli predpisovati homeopatije (redek primer, kjer se Slovenia znajde v skupini s Švedsko), pa je so alternativni lobiji obe državi hitro postavili na svoje mesto.

Je pa res, da je religijske sekte skoraj nemogoče regulirati - ljudem pač ne moreš prepovedati obiskovanj gurujev in podobnih prevarantov.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Točno to, sicer je nemogoče trditi sedaj, ko nisi v taki situaciji, pa vseeno, če si vsaj malo zdravorazumski ti je jasno, da takšni treningi ne pomagajo. Osebno v prvi vrsti vidim krivce v članih teh sekt, šele potem pa v predavateljih. So pa oboji zreli za psihiatrijo, ker da tako slepo verjameš kot teli na posnetku, obenem pa še novinarki zabrusi, da ona itak nikoli ne bo razumela tega hepi koncepta je pa že višek. Sam žal, takih in podobnih sekt je ogromno, pozna kdo Bracota, pa ASEA recimo in ostale.. Pač tukaj bi po mojem mnenju morala poseči država oz. policija vmes in preganjati takšne nategancije.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
.. malo se zalomi ker sem spada tudi RKC (poimensko omenjena ker je navečja verska skupnost v slo) in ostale skupnosti ki spodbujajo k verovanju v pravljična bitja in svetove!
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Eh, jaz sem pa po naslovu mislil, da je to topic, kjer so preverjeno včeraj ugotovili, da je juris brainwashed in da zato takšne zganja po forumu...mikstone & bmw fan pa to
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
uf, tegale Ignjatovica pa celo poznam, sva vcasih igrala ping pong skupaj. ze takrat se mi je zdel tak cuden tic ...

meni ena stvar ni jasna. kako za vraga folk na banki dobi toliko denarja? ce pa jaz nisem mogel dobit par jurckov krede, da bi si nabavil opremo in avto kako leto nazaj?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
sem enkrat bil na predavanju enega bivšega drogeraša. dobro ne vem če je bil 100% ozdravljen. ampak zanimivo je kako je govoril ko je že zjutraj iskal drogo, kako so možgani delali kako bo dobil drogo. je rekel, če bi se tako zavzemal za kakšno stvar kot se za drogo bi bil lahko kjerkoli. če to deluje podobno kot droga potem se že najde pot, da pridejo do denarja.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
hysterical-1.gif
...modela si zalužita zlato gazelo

Vse tačajnike, bi pa jest poslal v delovna taborišča. Kjer bi seveda delali do smrti.

howgh