Boste plačali?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Slovenski Piano bodo po zadnjih informacijah uporabljali Delo, Slovenske novice, Dnevnik, Večer, Žurnal24, Primorske novice, Dolenjski list, Gorenjski glas, Ekipa, Požareport in Ringaraja.

Citat:
Bralci se lahko odločajo za tedensko (1,99 evra), mesečno (4,89 evra) ali letno naročnino (48,90 evra). Pri tem bodo naročnino prejele le tiste strani, ki jih bralci resnično obiskujejo.

Zanimivo, da podatka, kdo vse bo zaračunaval in koliko, ni ne v Dnevnikovem, ne v Delovem članku. Drugih nisem preverjal.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
BAJE bi naj bila enotna naročnina. Torej, ena naročnina za vse časopise. Kako misliš, kdo bo zaračunaval?
Piano. Slovaško podjetje.
Zgoraj omenjena naročnina je pa za vse časnike vključene v sistem. Torej ne za vsakega posebej.

Financ ni noter, tako da ne bo treba plačat.
grin1.gif
Edino, zadnje čase je tudi na Financah vedno večji % člankov plačljiv.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jaz ne bom plačal.
Sem se odločil da se bom raje izoliral od vseh teh novic.
Tako ali tako se samo čudim in zgražam kaj ena ali druga stran lansira v medije, kvaliteta pa na vedno nižjem nivoju. Sam da so kliki.

Bom počakal kake pol leta/leto in potem znova premislil.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.593
9.815
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
BAJE bi naj bila enotna naročnina. Torej, ena naročnina za vse časopise. Kako misliš, kdo bo zaračunaval?
Piano. Slovaško podjetje.
Zgoraj omenjena naročnina je pa za vse časnike vključene v sistem. Torej ne za vsakega posebej.

Financ ni noter, tako da ne bo treba plačat.
grin1.gif
Edino, zadnje čase je tudi na Financah vedno večji % člankov plačljiv.

startup, one man band, človek ki je pred 2 letoma še prosjačil za denar da uresniči svojo idejo ... tudi v sloveniji je takih nekaj, če bi si jadoti in podobni kljukci prebrali ...
grin1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Men je super, bo vsaj par kradljivcev časa manj. Upam da jo še alter pa facebook uvede, pa sem rešen.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Tezka bo, saj so ze drugi pred njimi probali, pa jim je glih za drobtine ostajalo. Problem je sirsi in sicer da so bili pisni mediji (casopisi, revije ipd. ki so danes pac elektronski) leta nazaj precej bolj kvalitetni, clanki so bili kvalitetnejse napisani, novinarji so se dejansko potrudili, da so zadeve spravili skupaj, pa v vsakem mediju si lahko nasel kaj drugega. Sedaj pa gre v glavnem za kopipejst sport, clanki pa so pretezno objave agencijskih novic (ali tujih dopisnikov, ce jih imajo, ki povzemajo druge/tuje casopise in agencije und so weiter, ad infinitum) ali PR clanki podjetij (beri: reklame), najbolj brani (lovci na klike) pa seveda tisti, ki ze po rumenem smrdijo (veckrat je recimo clanek placljiv, ima bombasticen naslov, ko pa nekdo odpre denarnico, da pogleda za ograjo, pa ugotovi, da je bil nategnjen, da je clanek svoh in da naslov niti nima veliko skupnega z vsebino).

mistique

Guru
16. jun 2009
13.774
1.589
113
Emona / Carnium
Good point. Jaz že zdaj plačujem naročnino za določene zadeve, ki so v mojih očeh kvalitetne in v njih najdem kar potrebujem in me zanima. Tako, da si težko predstavljam, da bi se naročil na katerega izmed naštetih. Raje bi plačal po članku, kot pa za cel teden nekih časopisov, ki jih berem zgolj priložnostno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.356
6.146
113
Polovice naštetih medijev nikoli ne obiskujem, druga polovica pa doslej ni objavila nič takega, kar bi bilo vredno plačila. In ni mi všeč, da se izgubi anonimnost bralca (lahko spremljajo, kdo kaj bere). To bo podoben flop kot POP NON STOP.

Se bo pa povečal obisk 24ur.com.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj pa je ta voyo.si ?
Prvič kdo se je spomnil za takšno ime, pa menda ja ne mislijo, da bo folk v poplavi vseh možnih info vsebin, še to plačeval.

Močno me zanima koliko ljudi so uspeli nagrabiti s fop non stop.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kaj pa je ta voyo.si ?
Prvič kdo se je spomnil za takšno ime, pa menda ja ne mislijo, da bo folk v poplavi vseh možnih info vsebin, še to plačeval.

Močno me zanima koliko ljudi so uspeli nagrabiti s fop non stop.

Zelo zelo malo in tudi sistem plačljivih spletnih novic bo služil bolj za testiranje tehnologije in pripravljenosti ljudi, da plačajo, kot pa da bi bila zadeva rentabilna. Če moje informacije držijo, se bo glede na projekcije z naročninami nabralo denarja za letne plače par ljudi. Ampak je pri tem treba upoštevati, da se bo denar delil med vse sodelujoče glede na to, kaj bo folk bral.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Ne !
A če bo plačljivo potem ne bodo imeli reklam ,ki so pomojem večji del financirana medijev.

Sicer ,pa lahko uvedejo "prispevek" kot je RTV sranje in vsakomur ,ki ima internet zaračunajo.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ne bom plačeval. Dnevne novice, kolikor me zanima, dobim na radiu ali TV, komentarje pa na forumih, blogih .... Tisto, kar pa me resnično zanima, pa itak že imam naročeno.