Bosch pomivalni stroj težava - ne gre zapreti vrat

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Na pomivalnem stroju mi je otrok pri odprtih vratih potegnil za tale plastičen jeziček (glej sliko) in ga zaprl. Ko sem ga poskušal odpreti ni šlo, zato sem uporabil večjo silo in vrata odprl. Težava pa nastane sedaj, ko nikakor več ne morem zapreti vrat, pa če tudi dam tale plastičen jeziček na pozicijo, katera je bila prvotno. A lahko kaj sam tule naredim, al morem klicati serviserja?

Modej stroja = BOSCH smv48m10eu

Aja pa še to. Šla je tudi vzmet ali kaj pač drži vrata. da ne padejo nekontrolirano dol ko jih odpreš in me zanima, a je tole velik strošek zamenjave in če je to problem menjat pri vgradnem stroju, saj nikakor ne morem priti zraven?

thnx

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
881
113
MB
Ne vem za tvoj stroj, ampak jaz sem na Candyu kovinski trak, ki drži vrata zamenjal sam. Stroj pa moraš potegnit iz elementa. Uporabil sem kovinsko vezico ( trak ), ki se ponavadi uporablja pri avtih.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Kaj pa bilo lahko bilo narobe pri vratih, katere ne gredo zapret?

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
881
113
MB
Ne bi vedel.
Potegni stroj iz elementa, pa poglej na zgornji strani, lahko se ti je samo ta jeziček snel z vodila.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Urejeno! Stroj je bilo potrebno le malo potegniti iz elementa in to je bilo to, glede vrat pa je potrebno menjati vodila, katera staneta 5€ komad, tako da je to vse okoli tega primera.

thnx

case closed

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Takole. Zadeva je sledeča. Počil je plastični mehanizem za odpiranje vrat, preko katerega gre vrvica. Zakaj vam to pišem. Ker imajo novejši BOSCH pomivalni stroji to narejeno šalabajzersko, starejši pa ok in ko ti to gre po gobe ti da serviser noter starejšo izvedbo, katero je po njihovih besedah "večno". BOSCH da samo zaradi tega mehanizma garancijo na stroj 3 leta (moj je 4 mesece izven garancije) in če bi se mi to prej zgodilo ali pa tudi ne, le na servis bi moral poklicati in povedati model stroja in bi oni preverili kakšen patent ima za odpiranje vrat, bi mi to prišli brezplačno zamenjati, saj je tole kaj neka serijska napaka. Zdaj pa me je tole + menjava obeh "pantov", katera sta se zvila, ker so padla vrata dol, ko se je vtrgala tale vrvica oz. zlomila tale plastika katera drži to vrvico prišlo 60€.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
In ti niso mogli vseeno zrihtat,čeprav je 4 mesece po garanciji?Sram jih naj bo...sam gledajo kak nas bi odrapili do konca...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Kaj, lepa šola, naslednjič pač ne boš kupil Boscha. Case closed.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Dober teden nazaj sem na pralnem stroju Gorenje zamenjal amortizerje. Ob skupaj sta koštala 12€.
Najbolje da se v prihodnje Gorenju ognem na daleč?
rolleyes-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik MieleFan pravi:
In ti niso mogli vseeno zrihtat,čeprav je 4 mesece po garanciji?Sram jih naj bo...sam gledajo kak nas bi odrapili do konca...

Nope
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Dober teden nazaj sem na pralnem stroju Gorenje zamenjal amortizerje. Ob skupaj sta koštala 12€.
Najbolje da se v prihodnje Gorenju ognem na daleč?
rolleyes-1.gif
Narobe si razlagaš. Bosch je priznal feler na tem zapiralu. Problem je v tem, da ga prizna samo v obdobju garancije.
Avtomobilski proizvajalci (vsaj nekateri) delajo vpoklice tudi po garancijski dobi. Tisti vw ki so izven garancije ne bodo "prizadeti z zadnjo afero?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Hja, to pač tako je, tudi za stvavno napako, kar pač to je, obstaja rok 2 leti. Torej če je garancija 2 leti in stvarna 2 leti, potem je tak vseeno kaj uveljevljaš...po tem roku pa ni več zakonske podlage, da bi karkoli "zahteval", vse je le dobra volja serviserja/proizvajalca.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

ampak bos kupil kaj? miele? candy? whirlpool?
gorenje ali pa beko. niti en niti drug nista tako hudo slabša od boscha pa imata 5 let garancije

meni je pri boschu 3 mesece po preteku garancije crklmil elektromagnetni ventil. sem ga zamenjal.
potem je začelo redno javkljati razne težave s filtri. sem porihtal
potem je nekje začelo tesnilo puščat in se je voda nabirala nekje v notranjosti mašine.
nato je crknila elektronika

nikoli več bosch ( ali siemens )

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
A si imel višji razred Boscha, al klasik varjanto?Ker klasik varjanta je baje katastrofa...enako velja za pralni stroje klasik...šrot od šrota ...dobil informacije od serviserja za Bosch&Siemens.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik MieleFan pravi:
A si imel višji razred Boscha, al klasik varjanto?Ker klasik varjanta je baje katastrofa...enako velja za pralni stroje klasik...šrot od šrota ...dobil informacije od serviserja za Bosch&Siemens.
pojma nimam. ampak tri leta nazaj je stal nekaj čez 600 €. direkt iz đermani, mejd za đermani baje

sedaj kupil gorenje. opere malo slabše občasno, ampak se ne sekiram. edino kaj mi gre na organ je piskanje ( ki se ga nekak ne da izklopiti ) ko konča program. če bo zdržal 5 let bo super

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Če si dal preko 600 eur,pol nisi imel navadnega.Ja žalostno res...zadnje čase slišim veliko kritik čez Boscha.Ne vem kaj so ga začel šrotat...slabo za njih...