Bosch brisalci stari 2 meseca puščajo črte??

marela

Zelenc'
12. jul 2015
26
0
1
Pred dvema mesecema sem kupil nove Bosch aero twin brisalce in zdaj, ko so te dni nalivi brisalci laufajo non stop in levi brisalec stalno pušča nagravžno črto, desni jo tudi začenja. Prej sem imel neke kitajce in so mi to začeli delat po več kot enem letu. Vetrobransko steklo sem očistil kolikor se je dalo ravno tako sem z veledo šel čez gumice brisalcev in še vedno pušča črto. Kaj predlagate, da še poiskusim?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik marela pravi:
Kaj predlagate, da še poiskusim?

Probaj kupit nove Bosch brisalce
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Ce ti pusca črto, potem imas v njem razo. Dobil s jo s kaksnim kamenckom za brisalcem, dvomim da so mušice tako trde da bi naredile raze... Ali pa imas fejk Bosch AT
Kdaj bodo v lidlu spet brisalci? A bodo imeli tudi daljse od 50cm? Imajo namrec samo brisalce e za avtomobile iz prejšnjega tisocletja.

Nazadnje urejeno:

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Imam (sem imel) na dveh različnih avtih te brisace in na obeh skoraj od prvega dne delajo črte. Sem v trgovini povedal, pa je bil odgovor, da je to nemogoče, ker to je pa prva klasa. S tem, da na enem avtu mi je še občasno škripalo in puščalo cca. 5cm široko sled v sredini neobrisano.
Aja, šipe pri obeh so gladke, ker jih vsake toliko prestrgam z odstranjevalcem vinjet, ker se od drevesne smole (al kaj to pada na parkirišču), naredijo neke pikice.
Rešitev je bila, da sem ½nove½ Bosch Aero twin zamenjal z brisalci iz Tuša (ne vem firme), ti delajo OK že nekaj mesecev.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Bosch so slabsa klasa kot najbolj poceni kitajska jajca. Vem za 3 primere, ko so po ca. 6 mesev zaceli crte risat. 2 narocena iz nemcije, 1 pri nas pri carglasu. Teh jajc ne kupim nikoli vec

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja kaj pa hočeš kupiti v TOP klasi? Na vse avte pač ne gre dobit/montirat Lidl brisalcev...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
alternative? Tudi sam nisem zadovoljen z Bosch brisalci. Valeo? Champion? Kaj tretjega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ksz..jaz jih grem enostavno iskat na uradni servis.

Sicer dragi ko pra..., pojma nimam kdo jih dela (označeno ni nič) a brišejo nekaj let (ženi sem jih ravno zdaj zamenjal prvič po 7ih letih).

Še zakaj...

Ker enostavno nisem našel brisalcev da bi imel nekaj časa mir...da jih pa menjam vsake pol leta mi je pa tudi neumnost. Champion so sicer dobro brisali a so v mrazi škripali (nadležno za znoret), Bosch kot so že ugotavljaljal..praktično od novega takoj s črtami...
Ok..Valeo priznam da nisem imel, čang šlang pa niti nočem kupovat ker je res čist BV.
Vzameš original a najdlje držijo..torej je na koncu še najceneje.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Pred casom so na vw servisu imeli v akciji za slabih 30, ce se prav spomnim. Nevem koliko je redna cena

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi jaz sem do zdaj 2x kupil original Audi brisalce ki niso bili bistveno dražji kot Boschi ampak niso bili ravno nek "hit"...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kolikor vem, za Toyoto in Hondo dela isti proizvajalec - Matsushita, če sem prav raziskal.

tudi meni po pol leta Bosch brisalci delajo črte, verjetno bom menjal z originalnimi spomladi, če ne bodo Boschevi še bolj začeli "črtarit" pozimi ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Sam sem se tudi nasral s super oh in sploh Boschevimi brisalci, po 3 mesecih črte in škripanje... za 3x ceno Championa ali Valea
bonk.gif

To je bilo pred 10 leti, od takrat Boscha nisem več kupil in po tej temi sodeč ga še nekaj časa ne bom.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
aerotwin so mi guznili ob prvem mrazu in je za njih dejansko škoda vsakega centa

zdaj imam champion pa so po več kot pol leta začuda še vedno ok, ampak mi je na enem odpadel čep na koncu in mi zdaj leze gumica ven
bonk.gif

naslednjič kupim na aliju kitajca za 8€ par. jih zelo hvalijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bosch aerotwin furam par let. ne me vprašat zakaj, ampak na espacu so se obnesli. kušpljeni v hali a, saming ali nekaj takega. drugi iz mimovrste, tudi ok.

lani vzel dva kompleta in na enem avtu delajo ok, se mi zdi, na drugem pa prvi teden črte. pa ni bilo kamenčkov, mušic itd. avto opran.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
jaz sem sprobal že vse, od densa do championa, boscha, valea
skratka vse, kar se dobi po štacunah
moja ugotovitev je, da je zelo odvisno od vozila, na katero so nameščeni
sam z boschem nimam nikakršnih težav, črt ali podobnega

največje sranje sem imel z valeo in bosch retrofit varianto, (kao nov tip brez železne navlake) saj je pritrdilno mesto na old school kavelj tako veliko, da se ob sneženju tam nabere led in ti vleče 5 cm pas po steklu, kjer ne vidiš nič
sem prisilno enkrat v sneženju snel zadevo in namestil klasične metlice

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ima kdo izkušnjo s temi brisalci, ki jih prodajajo v Leclercu.

Zdaj bo spet akcija, Bosch (navadne, ni aerotwin), za mojega bi prišel en brisalec 7 in drugi 8 eur, skupaj torej 15.