Bonus - prenos nekomu, prenos nazaj

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ker bom vozil služben avto, ne bom več koristil svojega bonusa na svojem avtu.
Svoj avto bom tudi dal/prepisal na bratovo punco.
Ker ne bom koristil bonusa, se po treh letih izniči, kolikor mi je znano.
Se pravi bi prenesel tudi bonus na bratovo punco, da pač naprej koristi nižje zavarovanje.
Vprašanje: ali so kakšni problemi čez x let moj bonus nazaj name prenest/vrnit? (razen tega, da ga ona nebi hotla dat nazaj
grin1.gif
)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
V praksi je prenos bonusa možen med partnerjema (isti naslov bivanja) ali iz staršev na otroke...
so pa nekateri zmutili tudi že kakšne izjeme... ponavadi mora biti še kakšen drug interes zadaj.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm...Sem pa mislil, da pač ni panike oddat nekomu xy bonus...Saj ga itak ti potem nimaš več
tongue-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
ja mora biti neka povezava, če ne bi se bonusi lahko "prodajali"...

v najslabšem primeru kdaj vmes kakšen avto prepiši nase, pa ob letu spet prepiši, pa imaš nova 3 leta notri.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Saj bonus je zato, ker si manj rizičen in ti zato priznajo nižjo premijo.
Vsak prenos po tem sodeč je nelogičen...

Nimam nesreče 20 let, potem pa bonus prenesem na brata, ki vsak drugi mesec razbije avto...
grin1.gif

PS:
Aja, potem ti voziš "lasten" (a pravno gledano od lizing hiše) avto 3 in pol let, spet brez nesreče, pa ti bonusa več ne priznajo.
Logika.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Bratova punca naj ”postane” tvoja. Ne boš prvi ki jo boš speljal.
Samo da ne boš potem jokal ko o ga ne bo želela vrniti, ali pa ti ga bo vrnila v PR 18.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Saj bonus je zato, ker si manj rizičen in ti zato priznajo nižjo premijo.
Vsak prenos po tem sodeč je nelogičen...
Se strinjam... kdo in zakaj se je spomnil da se bonus prenaša, mogoče lasten interes ali pa poslovni vidik...

Citat:

Nimam nesreče 20 let, potem pa bonus prenesem na brata, ki vsak drugi mesec razbije avto...
grin1.gif
Ja isto ni logike, no na brata ga naj ne bi bilo možno, kot sem rekel prenos med partnerjema ali iz starša na otroka...

Citat:

PS:
Aja, potem ti voziš "lasten" (a pravno gledano od lizing hiše) avto 3 in pol let, spet brez nesreče, pa ti bonusa več ne priznajo.
Logika.
bonk.gif
Vsaka stvar nekaj pogojuje kot v vseh stvareh v življenju, ni ti treba met avta zavarovanega pri lizingu, saj ga imaš lahko
preko svoje zavarovalne police in lahko je tudi ceneje...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hvala lepa vsem za odgovore.
Bom po mojem poskusil to, kar si napisal nazadnje - da zavarujem služben avto nase. Bo še najmanj komplikacij.
Pa še to, kar je Hanzi rekel - da mi "vrne" bonus na začetek, je tudi malo mimo
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
3 leta ga imej v predalu, potem nekaj zavaruješ za ”en dan”, pa si spet miren 3 leta.
Srečko če boš imel 6 let služben avto
wink-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pri eni izmed slovenskih zavarovalnic, ki jih zastopam, je sedaj možno bonus uveljavljati, če ni preteklo 5 let od ...

Tako da ni panike.
smile-1.gif