bologna

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
za nekaj dni grem službeno v bologno. vem da je staro, univerzitetno mesto... pa ga nimam časa naštudirat. je kaj resnično posebnega za "must see!"?

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Ogromno je za videt. Odvisno kaj te zanima in koliko časa imaš. Poleg tega je Bologna znana po dobri hrani in šopingu. Te zanimajo muzeji, galerije, cerkve, trgi...?

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
vse!
grims-1.gif
sej zdele po www.lonelyplanetu gledam... res zgleda lepo mesto.. ne vem koliko prostega časa bo.. upam pa, da nas bodo tudi partnerji mal okoli popeljali. Bazilike ni za spustit, za muzeje ne bo časa... Kaj je bilo pa tebi najbolj vsec? sicer pa, kako veliko mesto pa je? zadostuje večerni sprehod/2, da si mesto ogledas?
aja, pa svetujes kako restavracijo, klub..?

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Za Bologno mislim da tudi en teden ni dovolj
smile-1.gif
Jaz sem bil samo en dan, tako da kakšnega posebnega mesta za jest in žurat ne morem priporočit, ampak boš zelo težko naletela na restavracijo kjer boš jedla slabo hrano.

Pojdi na Torre degli Asinelli, je lep pogled na mesto. Mene so navdušile tudi arkade, povsod jih je polno. Baje da so ene daljše kot 30km, a si jih na žalost nisem ogledal.

Ima pa Bologna najstarejšo univerzo v zahodnem svetu. Jaz sem si jo ogledal, a ne vem kako je s tem. Sem bil na pol organizirano.

LP

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik decva pravi:
za nekaj dni grem službeno v bologno. vem da je staro, univerzitetno mesto... pa ga nimam časa naštudirat. je kaj resnično posebnega za "must see!"?

A ne greš službeno?
tongue-1.gif

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Ima pa Bologna najstarejšo univerzo v zahodnem svetu. Jaz sem si jo ogledal, a ne vem kako je s tem. Sem bil na pol organizirano.

ja univerza je prva stvar, ki jo omenijo, ko bereš opise mesta. verjetno jo bodo tud nam predstavili.. se že veselim....

in res grem sluzbeno. ampak so organizatorji italjani in agenda zajema komaj kako resno stvar... začne se ob 10h zjutraj, takoj sledi coffe break, potem je zelo kmalu kosilo, ob 16h pa ze koncamo (enkrat celo ob 13h
aplauz.gif
ce ne bo kaksnih neformalnih vecerij, bo dovolj (no, vsaj nekaj) casa za oglede..