Bolha - odziv na oglas

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Danes sem na Bolho postavil oglas za telefon in pred parimi minutami dobim mail z naslednjo vsebino:

Citat:
Greetings
I have just viewed the list of this lovely item up here,i will like to know if the item is still in Good condition,and let me know the total cost of it including the shipment to UK.
Regards

Sam mail se mi je zdel malo sumljiv. Ne vem zakaj bi Angleži kupovali na Bolhi, če lahko na svoje eBayu dobijo zadevo ceneje oz. za isto ceno. Ampak vseeno odgovorim.

Citat:
Hi,
Thanks for the reply,and am glad to hear from you,i wanted to buy the item for my son who is already in Africa(Nigeria) for a Agricultural project.so i will offer you Euro220 for the total cost of the item plus shipment via Registered Post Officeto Nigeria.
i will be remitting the payment via bank to bank transfer to your bank account.so let me have your details in order for me to proceed with the payment:
=========
Full Name:
Country:
Tel:
=========
Bank Name:
Iban:
Bic:
==========
Hoping to read from you fast,
Best Regards

Vse skupaj se mi zdi precej sumljivo. Se je komu zgodilo kaj podobnega? Na Bolhi se pojavlja precej angleških oglasov s poceni mobiteli za katere se je že debatiralo da je vse skupaj nateg.

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Se mi zdi ja
smile-1.gif

Sem za foro napisal da sprejemam samo Paypal pa sem dobil hiter odgovor, da je prek banke čisto varno in da naj hitro posredujem svoje bančne podatke...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Nateg, nateg, nateg.

Tudi če pristane na paypal se pazi ponarejenih paypal mailov.

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Sploh tista Nigerija prižge alarm
smile-1.gif
Zanimivo da je v večini takih nategunskih zadev samo Nigerija omenjena. Ne vem pa za kakšen nateg bi tukaj šlo (probal sicer ne bom :D). Sklepam da kaj operirajo s tvojimi bančnimi podatki.

Se bom še malo pozabaval z njimi
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Nigerija" je verjetno interna šifra, da se nateguni med sabo prepoznajo in ne nategnejo eni druge.
smile-1.gif

Finta pa je bila že milijonkrat opisana. Tudi na www.policija.si

Oni ti "pomotoma" nakažejo preveč.
Potem te prosijo, da razliko vrneš, ponavadi na drug TRR.
Potem dobiš obvestilo banke, da prvotno nakazilo (k tebi) ni OK in da lahko rečeš adijo denarju.

Znano tudi kot "pomoč pri pranju denarja"
wink-1.gif

So še druge finte.

B81

22. jul 2007
37.757
11.028
113
Hja, ne razumem sicer, kaj si lahko začnejo s številko računa.
Tudi, če ti nakažejo, kdo te prisili, da bi naj vrnil, saj počakaš, da denar dejansko pride na račun...če sploh pride...
Enkrat bom enemu poslal podatke
grin1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Kolega je dobil mail od "banke" da je denar na poti, nato mu je zagnjavil spet prodajalec da je denar nakazan in da naj pošlje. Trotl, sicer računalničar, me je vprašal kako naj pošlje zadevo najceneje v Nigerijo. Še vedno se mu smejemo...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Hehe a ni bil pred letom nekdo ki je že poslal telefon. potem je pa dobil naj nakaže še nekaj denarja da "kao" ne morejo nakazati manj kot 1000$..
Sicer sem pa tudi jaz zadnjič dobil če bi poslal v Uk. , sem lepo odgovoril da lahko samo preko paypala.Odgovora seveda ni bilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tudi, če ti nakažejo, kdo te prisili, da bi naj vrnil, saj počakaš, da denar dejansko pride na račun...če sploh pride...
grin1.gif
Tudi če je denar na računu, ti lahko pozneje banka (tvoja) stornira, ko ugotovijo, da je nakazilo bilo ponarejeno.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
grin1.gif
Tudi če je denar na računu, ti lahko pozneje banka (tvoja) stornira, ko ugotovijo, da je nakazilo bilo ponarejeno.

Kako pa naj bi bilo nakazilo ponarejeno
confused-1.gif

Ko imam denar na računu, grem na banko in ga dvignem. Če pa bi bilo kaj ponarejeno, je to problem banke, saj ona obdeluje ponarejene zadeve.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
grin1.gif

Kako pa naj bi bilo nakazilo ponarejeno
confused-1.gif

Ko imam denar na računu, grem na banko in ga dvignem. Če pa bi bilo kaj ponarejeno, je to problem banke, saj ona obdeluje ponarejene zadeve.
Potem pa samo gas, saj izgubiti nimaš kaj. Ko denar pride, ga samo dvigni in zmaga je tvoja...