Bolha, nateg ali kaj za vraga?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.319
2.319
113
In kaj ima veze če je kuverta zaprta? Kdor jo pa odpre ima pa lahko te podatke?

Kartice se z namenom ne daje iz rok. Vsi online procesorji pa si ne smejo shranjevati podatkov cvv.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.480
604
113
Na 080... niti vedli niso za kaj se gre in kako obrazec izgleda. Ko sem omenil težavo, so me preusmerli na splet.
Sem potem pojasnil, da delajo nekaj hudo narobe. Da če bi gospa meni zaupala podatke njene kartice;) Je rekla, da bo posredovala naprej...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.395
4.177
113
Ljubljana
hmpg.net
Takole pa pišejo v normalnem svetu u tej kodi:
How to stay safe
Never share your CVV/CVC: Do not share it over the phone or email, even if the request seems to come from your bank.
Use secure websites: Only enter it on secure websites that have "https://" in the address bar.
Monitor your accounts: Check your bank statements regularly for any unauthorized transactions.
Request a new card: If your card is lost or stolen, or the code is worn off, request a new card from your bank, which will have a new CVC.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Jabe

sass

Guru
1. sep 2007
5.296
943
113
napišeš na obrazec podatke o svoji kartici, vključno s CVV ter jih pošlješ na MK. potem nekdo pridobi te podatke in si npr. naredi top-up na revolut. če si slučajno na NLB, je to dvojni win: ukradejo ti denar in še provizijo plačaš za to :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.719
8.097
113
Naceloma ne, ker ni top-upa brez dvojne verifikacije. Kdor pa klika na vse OK, sam da ugasne, je pa spet drug problem. To bo seveda tak, ki je tudi dal te podatke v kuverto. In potem bo zmagal v bitki, da je slabo zaščiten pred goljufi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.407
7.533
113
Žal se dandanes najdejo transakcije brez 2fa. Za Sony PS vem da je tako, mislim da aliexpres me tudi preseneti. Sicer se ne poglabljam zakaj je tako, ker uporabljam prepaid, ampak vseeno v opozorilo nekaterim, ki so prepričani da imajo 2fa na vsakem koraku.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.407
7.533
113
2fa pravite ?
OTP uporablja svoj app mDenranica kjer ti pošiljajo potrditev mfa. Pri Adiku imam generator kod, ki je stara varnostna metoda, in je niti ne uporabljam za spletno plačevanje.
Tole nima veze z pfhishingom kjer ti obiskuješ lažno internetno stran in jim dejansko sam ponudiš oziroma vpišeš SMS kodo ki jo prejmeš na telefon, kot omenja članek.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.319
2.319
113
Kot zanimivost mi je pa zadnjič prvič uspel top-up na Revolut iz OTP brez 2fa preverjanja. Mogoče ker si je Revolut zapomnil kartico, mogoče ker OTP nekaj spreminja glede 2fa in nekimi mobilnimi žetoni. Do sedaj se mi je zdelo varno v mDenarnici. Mogoče potem ne bosta potrebni 2 aplikaciji. Mogoče pa berem narobe in bo mobilni žeton le za prijavo in potrjevanje transakcij, 2fa pa ostane v mdenarnici.

Itak bo s 1.1. konec tega pri OTP.