Bolha kupci

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Zakaj so določeni "kupci" na bolhi tako blesavi? Razumem, da si neumen ampak da si toliko pa nikakor ne.

Prodajaš določen artikel s popolnim opisom in z vsemi potrebnimi informacijami, kasneje pa dobiš povpraševanje v katerem te sprašuje po stvareh, ki so v opisu?
Napišeš "cena je zadnja, menjave niso možne", ne spet kupec napiše 50€ nižjo ceno in te vpraša, če bi prodal za toliko?

Zakaj ljudlje ne razumejo besed in se delajo oz. so tako neumni?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Napisal si oglas na bolho, ne pa novo ustavo. Folk pač proba, piši kar češ.

To z neupoštevanjem opisov pa prištevam k splošni funcionalni nepismenosti.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
rabljene stvari gredo slabo v promet,...bodi vesel da se sploh kdo zanima, imaš potencialnega kupca človek kaj še hočeš? Z opisi kot "zadnja cena", ali podcenjevanjem strank ne boš nič prodal,....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.452
5.032
113
Jaz takih kupcev nimam
rolleyes-1.gif

Glede cene, te je pa samo vprašal če si pripravljen iti nižje, če se izdelek ne proda po določeni ceni, je morda ta previsoka,
vidim da folk želi včasih previsoke cene za izdelke...

Zadnjič sem prodajal grafično tablico... nov model z več funkcijami pride nov za garancijo 60€, nekdo je prodajal star model
enak kot moj za 45€, meni osebno nerealna cena, sem dal svoj oglas za ceno 30€ in takoj prodal...

Če je cena ugodna, potem takoj prodaš ker kupci vedo da se morjo podvizat, če imaš previsoko nastavljeno, pa probajo še kaj dol zbiti...

Dober primer so LCD televizorji... folk prodaja 5 let stare LCD 37" - 42" TVje in hočejo zanje 200 -300€, medtem ko pa nov z
garancijo, z bistveno boljšimi lastnosti pridejo že celo pod 400€ (42")... in pol celo užaljeni, ja za tolk ga pa ne dam sem dal jaz full več takrat... sorči, če maš namen prodat, daj tako ceno da se proda po tržni ceni... za tak TV 37" rabljen dam max 100€, za 42" pa max 150€...

Kaj pa prodajaš?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

To je tudi problem pri večini oglasov. Folk misli, da če je neko tehnično robo kupil pred letom dni za 300€, da je zdaj vredna 250€. Pa še kaj, po letu dni je pol cene za recimo telefon čisto realna cifra.

No pa saj je tudi pri avtih enako, ne more 1 leto rabljen stat 2k manj od novega
tongue-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.578
941
113
Sej ista scena je na avto.net. Problem je, da folk že za skor vsak drek gliha - pa naj bo to neka stvar, ki je že tako ali tako pod ceno ali pa stvar, ki je že v samem štartu draga. Zato pa jih veliko nastavi višjo ceno (kot pričakuje), da potem dobi približno toliko, kot je želel.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.452
5.032
113
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Sej ista scena je na avto.net. Problem je, da folk že za skor vsak drek gliha - pa naj bo to neka stvar, ki je že tako ali tako pod ceno ali pa stvar, ki je že v samem štartu draga. Zato pa jih veliko nastavi višjo ceno (kot pričakuje), da potem dobi približno toliko, kot je želel.

Avte in elektroniko težko primerjaš, ampak ja je malo podobno... če maš nastavljeno res najboljšo ceno med enakimi izdelki, ne rabiš spuščat cene, če si pa v povprečju z ostalimi pa seveda je treba nekaj narediti da tvoj izdelek "izstopa", sploh če imaš namen da res prodaš...

Kaj je pod ceno, je res težko določiti, načeloma če izdelek dela, zakaj bi pa mel nižjo ceno kot nov, saj isto dela
rolleyes-1.gif

Naj avtor teme izpostavi svoj izdelek, pa mogoče dobi še odgovor od parih drugih, nekaj jih bo itak čisto nerealnih, nekaj pa takih
ki so konstruktivni...

to bi znalo biti še Altersko zanimivo
evil.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Zanimivo je zato ker folk ki še ni nič prodal ponavadi jamra da ne da pod ceno in da je vreden več in da če se ne proda za tolk in tolk potem ga bo obdržal. BEDARIJA. Izdelek ali storitev je vredna tolk kot nekdo plača in niti cent več. Na bolhi ali pa avto.net ali kje drugje če nisi najcenejši med enakimi te noben ne povoha,....kdo r ne verjame naj proba kaj prodat najprej
smile-1.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Velikokrat pogledam ostale oglase in svojega spustim za 20-40€ od ostalih, ker če daš enako oz. višjo ceno ga lahko prodajaš še pol leta pa ne bo nič. Problem je, ko imaš oglas, ki je med vsemi najcenejši pa se najdejo bučmani, ki podajajo svoje cene. Zdaj ne vem, ali jaz ne razumem kdo je prodajalec ali kako? Če je cena za artikel 400€ bodi realen in ponudi recimo 380€, čeprav veš da je 400€ najcenejši med vsemi. Ne bodi [cenzura] in ne ponujaj 300€ in "pridem takoj po njega" in če piše v oglasu, da prodajam recimo iPhone 5 16GB zakaj si še večji [cenzura] in vprašaš koliko GB ima? Takih stvari ne razumem, razumem pa da ljudje probajo ampak imej spoštovanje do prodajalca in ga ne podcenjuj.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Welcome to da club !

Glej, vedno bo tako, da tudi če napišeš vse, ampak res VSE, se bo kdo našel in te (po domače) hebal v glavo ... razloga ne vem, morda je nepismenost tista, ki dela težave ...

Kar pa se tiče cene, se pa strinjam z ostalimi: cena NIKOLI ni zadnja. NIKOLI !!! Če se seveda ZAVEDAŠ da bi zadevo rad prodal in ne, da jo prodajaš. Med tema dvema pojmoma je VELIIIIIKA razlika.

In še nekaj cvetk (pač spremljam Bolho na veliko):

kot že omenjeno, prodajajo celo CRT TVje za pol cene nove LCDjke. Potem prodajajo star LCD za 100 EUR manj, kot stane nov novcat z BISTVENO boljšimi karakteristikami (tudi že omenjeno). Najde se pacient (in to vedno en in isti), ki kupuje NOVO Samsung televizijo 55 col serije 8 za 1k EUR (in pazi, najcenejša nova je 1,8 k - zelo poceni v primerjavi z ostalimi, še posebej pa poceni v primerjavi s trgovinami). Če nadaljujem, najdejo se taki, ki dandanes prodajajo (!, prodali pač ne bodo) videorekorderje za kar konkreten denar, ... pa še in še.

Torej, kot že rečeno, welcome to the club !
cheer.gif

Sorry za VELIKE črke, sem moral poudarit, da se lažje razume. Za pismene seveda.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.749
9.960
113
40
MB
zadnja cena je najslabša prodajna poteza na planetu, EVER.

takih sploh ne kličem, že s principa, al pa če, mu pišem čez dva meseca ko je oglas še vedno gor pa ponudim manj
evil.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Meni se je pa zgodilo, da sem prodajala določeno zadevo. Se mi oglasi oseba, da si zelo želi to zadevo in če ji podarim. Spodaj še njena življenjska zgodba.
bonk.gif

Najboljša je pa ta :

Pozdravljeni,
ali menjate za zapakirano zaščitno masko,nikoli uporabljeno v originalni torbi z vsem pripadajočim priborom,plinska maska je original zaščitena -impergnirana v foliji zapakirana,vse original, JNA-vojaška iz l.1961 ali civilne izvedbe,vsestransko uporabna in nenadomestljiva za različne namene-uporabo, Naj bi jo imel vsak član družine,časi so zelo hudi-napeti in prej ko slej bo prišlo do neprijetnih situacij,ljudje jih bodo iskali kot zlato,lahko pošljem slike ali pa za stari črni-bakelitni telefon, ali pa novejši telefon,l,p.
lahko pošlem tudi slike.

Najbolj zanimivo je, da je oseba 2x poslala to sporočilo v roku 1 meseca.
cheer.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
najbrž si prodajala kakšno "specifično" zadevo (Starina). pa je ponudla lični komplet za zaščitu... sej pred protesti clo zna bit res zanimanje za masko;)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
"Naj bi jo imel vsak član družine,časi so zelo hudi-napeti in prej ko slej bo prišlo do neprijetnih situacij,ljudje jih bodo iskali kot zlato"

A tipica jo prodaja
bonk.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Kolega je prodajal rabljenega berlinga. Solidno ohranjen, masina laufa, nobene rje, skratka zelo ok avto. Da ceno se mi zdi 800 eur. Klice tip in rece kolk je zadnja cena. Mu rece 700. Ok, pride pogledat, nasel ni nic, vse ok in tip se jodla kolk je zadnja cena. 650 pa roka. Ne, sem ti povedal, 700 je zadnja, ze po telefonu. Ja no pa dej, 650 pa dnar.... Mu je lepo rekel, da majo pa v hervisu za 400 nov bicikl. Novo pa se cnej. Na koncu ga je vzel nekdo drug.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
in če piše v oglasu, da prodajam recimo iPhone 5 16GB zakaj si še večji [cenzura] in vprašaš koliko GB ima?

grin1.gif

Ko sem sam prodajal golfa s tremi vrati je poleg tega, da je to seveda v oglasu pisalo bilo še kakšnih 5 slik zunanjosti, pa sem vseeno prejel vsaj 5 klicev z vprašanjem če je 3 ali 5 vratni. Nekateri pač preprosto niso pametni, jebiga.
grin1.gif

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Ponavadi je pri prodajalcu problem previsoka cena.
Drugo,kar me največkrat zmoti pa je opis DOBRO OHRANJENO,KOT NOVO.
Prvi primer: Kupoval se je Galaxy S2. Ponavadi si poiščem več oglasov, pol pa na teren. Kupoval sem v MB. Pri prodajalec se je že po telefonu obnašal arogantno. Ko sem ga vprašal glede ohranjenosti, me je vprašal, če ne znam brat, da piše kot novo. Slika pa simbolična. Se dobimo pri študentskih domovih tam pri štuku. Trebalo ga je čakat pol ure. Pol pa prinese razfukan telefon. Robovi počeni od udarcov. Ne hvala. Drugi prodajalec je mel perfektnega, brez prask, pa še na SiMobil smo šli preverit, če je pod 'lizingom'.
2. Galaxy S1. Telefon bil ohranjen, a ko tip ni znal narest tovarniške nastavitve (nesposobnež), je začel pred mano udarjat po telefonu. Budalo. Drugi telefon bil perfekten.
3. Prodajal sem avtoakustiko. En tip mi za nizkotonce ponujal nek ojačevalec. Sem ga šel malo po forumu preverit (poznal kupca s foruma), tam je za ta ojačevalec spraševal, če se ga da popravit, ker ga je skuril. Ko sem ga vprašal glede ohranjenosti, kot novo! Ko sem pa mu povedal, da vem , da je skurjen pa vse zanika.

Torej, tudi če v oglasu vse piše, je boljše še par stvari 1x vprašat, ker smo Slovenci hinavci, da bi še svojo babico nategnil. Slovenistan

Žalostno ampak res. =]

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.452
5.032
113
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Ponavadi je pri prodajalcu problem previsoka cena.
Drugo,kar me največkrat zmoti pa je opis DOBRO OHRANJENO,KOT NOVO.
Prvi primer: Kupoval se je Galaxy S2. Ponavadi si poiščem več oglasov, pol pa na teren. Kupoval sem v MB. Pri prodajalec se je že po telefonu obnašal arogantno. Ko sem ga vprašal glede ohranjenosti, me je vprašal, če ne znam brat, da piše kot novo. Slika pa simbolična. Se dobimo pri študentskih domovih tam pri štuku. Trebalo ga je čakat pol ure. Pol pa prinese razfukan telefon. Robovi počeni od udarcov. Ne hvala. Drugi prodajalec je mel perfektnega, brez prask, pa še na SiMobil smo šli preverit, če je pod 'lizingom'.
2. Galaxy S1. Telefon bil ohranjen, a ko tip ni znal narest tovarniške nastavitve (nesposobnež), je začel pred mano udarjat po telefonu. Budalo. Drugi telefon bil perfekten.
3. Prodajal sem avtoakustiko. En tip mi za nizkotonce ponujal nek ojačevalec. Sem ga šel malo po forumu preverit (poznal kupca s foruma), tam je za ta ojačevalec spraševal, če se ga da popravit, ker ga je skuril. Ko sem ga vprašal glede ohranjenosti, kot novo! Ko sem pa mu povedal, da vem , da je skurjen pa vse zanika.

Torej, tudi če v oglasu vse piše, je boljše še par stvari 1x vprašat, ker smo Slovenci hinavci, da bi še svojo babico nategnil. Slovenistan

Žalostno ampak res. =]

Ja tud to je res, vserazne paciante najdeš... sploh tole z ohranjenostjo je problematično, je pa res da imamo različna merila glede tega
smile-1.gif