Bolečine zaradi vožnje, kako si pomagati?

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Fantje živjo,

Že nekaj časa imam novo službo, kjer si praktično skos na cesti. Mesečno naredim tja med 6-7 tisoč kilometrov. Problem pri meni so bolečine v mečih na levi nogi in v križu, ki so tu pa tam precej boleče. Včasih je pritisk na sklopko prava muka. Poskusil sem kosmodisk pa eno mrežo, drugače postaviti sedež in nič bolje. Pomaga mi pa, če zjutraj vzamem Nalgesin in mi drži tudi do dva dni. Postanke imam, kjer se pretegnem in malo sprehodim.
Služba je zelo dobro plačana in odnosi v podjetju kot, da smo družina, zato nikakor ne razmišljam o zamenjavi. Razmišljal sem o kakem športu, ker se trenutno s tem še nisem nič ukvarjal.

Rad bi slišal kakšne vaše nasvete kako se spopasti s tem :)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Narobe imaš nastavljen sedež, verjetno, oziroma narobe sediš. ALi pa ti položaj za volanom ne ustreza.
Poglej si, kako je treba prav sedet, da je hrbet čim manj obremenjen. Mogoče se ti bo prvi hip zdelo neudoibno, ampak na dloge vožnje pomaga.
Pa kake vaje za mišice trupa.
Plus: če se da, menjaj za avtomatik.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
871
63
28
Sedež imaš preveč nazaj in preveč ležeč. Ko stisneš na sklopko moraš med sedež in nogo brez problema dati dlan. Prav tako moraš pri stegnjenih rokah imeti dlani čez vrh volana. Kot že rečeno, ti bo v začetku neugodno, vendar se boš navadil in telo bo manj trpelo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.531
437
83
Kako to rešit pri službenem vozilu pojma nimam. Če je v firmi več različnih vozil probat pomenjat med zaposlenimi. Verjetno pa tvoja težava tudi ni enaka kot moja.
Glede na moje izkušnje drugo kot menjava vozila ne bo rešilo težav. Sedet v nečem kar hrbtu paše je edina rešitev.
Hrbet me je začel hecatpred nekaj leti v osebnem avtu. Lani je bila že tako kriza, da sem sem se avta začel izogibat. Se vozil s kombijem v bližnji okolici pa z UTV-jem... V traktorjih je razen v enem, ki se uporablja le občano itak zračno vzmeteneje in se hrbet (še) ne pritožuje.
Januarja sem menjal avto in od takrat je bolečina v hrbtu le še slab spomin in nekaj "bolečine" v denarnici ker prejšnjega bi komot vozil še 5+ let.
Meni je nujno da sedim praktično povsem pokonci. Prodajalci po salonih so me precej debelo gledali kako sem postavljal sedež. V prejšnjem karavanu pa te možnosti ni bilo. Če sem dal sedež povsem gor sem bil z glavo v stropu a položaj še vedno ni bil optimalen. Pa nisem ravno med največjimi (184).

Skratka nekako probaj najti sedež, ki bo povzročal čim manj ali nič težav. Levo nogo pa povsem sprosti avtomatik. Žal pa je to za službeni avto v SLO bolj kot ne utopija.

B81

22. jul 2007
36.949
10.505
113
Fantje živjo,

Že nekaj časa imam novo službo, kjer si praktično skos na cesti. Mesečno naredim tja med 6-7 tisoč kilometrov. Problem pri meni so bolečine v mečih na levi nogi in v križu, ki so tu pa tam precej boleče. Včasih je pritisk na sklopko prava muka. Poskusil sem kosmodisk pa eno mrežo, drugače postaviti sedež in nič bolje. Pomaga mi pa, če zjutraj vzamem Nalgesin in mi drži tudi do dva dni. Postanke imam, kjer se pretegnem in malo sprehodim.
Služba je zelo dobro plačana in odnosi v podjetju kot, da smo družina, zato nikakor ne razmišljam o zamenjavi. Razmišljal sem o kakem športu, ker se trenutno s tem še nisem nič ukvarjal.

Rad bi slišal kakšne vaše nasvete kako se spopasti s tem :)

Najprej si daj za kriz eno rolo, lahko brisaco zvijes za probo. V meca ti gre bolecina zaradi stiskanja zivca v krizu, najverjetneje. Doma pa delaj vaje za kriz (leze na trebuhu zataknes noge in dvigujes trup.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Možakar ima sedalni del preveč dvignjen. Občutek je seveda super, "siguren", toda tišči od spodaj pod kolena, kar niti ne čutiš. Prekrvavitev pa ni prava.
Sedalo ponižaj.