Bolečina v rami

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Pred tremi tedni sem si pri košarki poškodoval ramo. Naredil sem en čuden gib. Naslednji dan me je potem, če sem roko dvignil v zrak, zabolela rama na zunanji strani. Drugače bolečina ni bila prisotna.

Zadnji teden pa sem imel precej fizičnega dela in se mi je stanje z ramo precej poslabšalo, tako da me sedaj skoraj vseskozi boli. Bolečina sicer ni velika, ni pa ravno dober občutek.

Se komu kaj sanja, kaj bi lahko bilo? Se bo uredilo samo, ali naj se odpravim do zdravnika?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Najbrž si si kako kito nategnil. Malo pritiskaj po rami s prsti, pa ugotovi, točno kje in kaj te boli - ali in kje imaš kako vnetje mišice (kar je pogosto, tudi meni se zgodi), kakega zloma pa gotovo ne. Meni pomaga Naklofen gel (oz Voltaren), pa počasi razmigavat, ko bo bolečina minila. Večjih naporov z ramo se pa izognit.

Lahko greš do zdravnika, a kaj dosti drugega ti ne bodo povedali, ker za kako bolj točno diagnozo bi moral iti na slikanje z MR.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Najverjetneje kaki nateg, ker nateg v mirovaju ne boli oz boli le, ko se opravi določen gib.

Slaba stran natega je, da mora bit mirovanje kar dolgo in obvezno se mora mirovati, drugače se zadeva na odpravi. Tam do cca 1 meseca pa lahko traja. Mazila sicer pomagajo, a ne odpravijo zadeve. kot rečeno, pomaga le mirovanje, oz pač se izogibati takšnim gibom, ki povzročijo bolečino.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem pred osmimi leti padel se ujel na roko in me je v komolcu zabolelo. Bolečina je trajala pol leta nato je kar naenkrat izginila. Pred dvema letoma sem z rokami delal določene težje fizične gibe in me je zopet začelo boleti. In spet je trajalo pol leta da je minilo. Včasih tako, da sem par kil v nakupovalni vrečki težko prenašal.
Sedaj lahko delam tudi težja fizična dela pa me nič ne boli vendar sem se odločil, da bom ob naslednjih bolečinah odšel na magnetno resonanco da pridemo zadevi do dna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam vneto narastišče bicepsa. Včasih me tako prime, da še eno ponev komaj dvignem. Pustiti moraš nekaj časa, da bolečine prenehajo (ledeni obkladki, naklofen gel ali voltaren - vsaj meni pomaga), potem pa razmigavanje, najprej na lahko, nato vse težje. Prvič se mi je zgodilo leto in pol nazaj na desni roki zaradi plezanja, mirovanje tudi po nekaj mesecih ni nič pomagalo, potem pa sem si zrihtal fizioterapijo, in dejansko so pomagale vaje z elastičnim trakom, ki so mi jih tam pokazali, in so se stvari precej izboljšale v nekaj mesecih ter tudi izginile.

Mislim, da imaš ti podobno, sam sem zaradi tega kar nekaj stvari prešaltal na nošenje z levo roko, čeprav sem desničar.

Zdaj imam enak problem z drugo roko le da zaradi nečesa drugega, no še najbolj mi pomaga telovadba. Mirovanje pa no-go, samo toliko da se zadeve umirijo.