Bojler v kuhinji, voda ne preneha tečt. Zakaj?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Verjetno je kaj trivialnega, samo se res ne spoznam na to. V kuhinji imam mini bojler, ki je nameščen pod korito. Bojler je star pol leta.

Če je bojler prižgan in odprem vodo...., ko zaprem kar naprej še teče kakih 15 sekund. Bolj je na topli, bolj teče. Če je bojlr izklopljen, potem ne teče skoraj nič.

Kako to poravim oz. kaj bi lahko bilo narobe?

Tnx

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Poišči malo nazaj, ker sem imel enake probleme in je bilo tudi tehnično obrazloženo kako te stvari laufajo. Jaz sem sicer na koncu zamenjal pipo in je bil problem rešen.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Samo pri teh nizkotlačnih bojlerjih v kuhni to po mojem ne bi smelo tako vplivat. V bistvu zarad segrevanja samo malo kapla iz pipe, ne pa da 15 sekund teče, ko jo ugasneš...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Za kapljanje mi je logično. Curka pa še nisem videl takega. Ziher lahko s curkom nafilam 3-5 dcl kozarc.
smile-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Pipo menjaj.
Kakšen koli pritisk ti ustvarja bojler - če pipa zapre, nima kaj tečt - enostavno.

LP

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
To pa ne drži, ker potem bi naredilo BUM in bi bojler razneslo, pri gretju vode se ta širi zato kaplja.

Možno, da je pri vas kaj narobe zvezano na pipi, kot vem naj bi taka pipa imela 3 priključke in sicer 1 za mrzlo vodo, potem pa en izhod iz pipe mrzle vode v bojler in pa dotok v pipo vroče vode nazaj iz bojlerja in če tu ni prav zvezano narobe deluje !!!

Rado zavede ljudi, da izhod mrzle vode za na bojler vklopijo v dotok mrzle vode in potem se dogaja ....

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
na nizkotlačnih grelnikih vode ni varnostnih ventilov da smo si na jasnem,če voda teče ne kaplja kar je logično,je treba zamenjati pipo ali pa ni pravilno zvezana ,v kar ne verjamem

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Če je pipa novejša in ima kartušo, lahko zamenjaš tudi le to. Te pride mnogo ceneje, kot pa cela pipa.

LPM