BMW 5 - E60 - software

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Pozdravljeni,

zanima me nadgradnja software za bmw E60? Je že kdo naredil, kakšna je razlika in ali se mi splača. Imam že avto 2 leti Bmw 525d letnik 2005 in imam pomoje še prvega. Sem enkrat gledal ko na i-drive po nekih ukazih vidiš datum sistema in kolk se spomnem je bil 2004. Kam se obrniti, da mi to uredijo, cena, je kaj lahko narobe....kaj pridobim.

Hvala in lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
BMW servis,ampak običajno se ne updejta če ni nekaj narobe, saj se kdaj pa kdaj pojavijo težave tudi po updejtu...obrni se na pooblascen servis.

Navi karte pa lahko kupis novejse,te pa ni nujno da kupis na pooblaščencu, imaš kopije na bolhi, pa nekaj tudi na pašniku in določenih zalivih
grin1.gif

Juvani

Pripravnik
3. jan 2009
46
0
6
Zakaj ne dirati? Če pa lahko pridobim mp3, pa mogoče še kaj,.... Najbolj me moti, da nimam bluetooth povezave,.... ve kdo ali to pridobim ali je možno kako dokupiti. Ne zanimajo me karte za navi, ker imam mislim, da zadnjo verzijo za navi profesional. Aja pa še meni se mal spremeni, je lepši.
Dajte mi prosim pomagati, da se mi ni potrebno še tam prijavljat na forum,

Aja, ve kdo kje bi lahko dobil zadnje LCI luči kot jih ima facelift model 2008? Je možen priklop na mojega?

Hvala in lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Softver ni bavbav. Če niso šalabajzerji na servisu bo šlo skozi brez problemov. Vzeli si bodo nekaj ur za softverski update, vmes pa bodo avto priklopili na zunanje napajanje. pa ne zdaj mešat hardvera in softvera. Bluetooth nima veze s softverom. Bluetooth terja modul v zadnjem delu avta, ki ga je treba najprej imeti, nato pa mora biti še aktiviran softversko, enako kot skoraj vsaka malenkost od hardvera v avtu. Torej ni dosti samo nekje stakniti Bluetooth modul in ga priključiti. Tukaj je potem še mikrofon na stropu, ki dvomim, da je kar serijsko v vseh E60, četudi nimajo tovarniško Bluetootha.

Meni pri novi navigaciji je drugačen, vsaj pri E90 vem, da imajo zadnji čas drugačne menije, samo je drugačen tudi hardver, karte pa so na trdem disku in ne več na DVDju. Predvidevam, da je pri E60 povsem enako.

Pa prijavi se na BMW forum, tvoj čas bo dosti bolje izkoriščen kot pa da pišeš tukaj na Alterju in pričakuješ odgovore na tvoja precej specifična vprašanja. Še preden začneš sekati z milijavžnt vprašanji si vzami nekaj ur za prebiranje obstoječih relevantnih objav na forumu BMW SLO ker je večina že napisanega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Updatat FW res ni problem, dokler update teče gladko. Se pa zelo zelo hudičevo rado zgodi da se kakšna komponenta ne nadgradi uspešno in jo zaflashas... Torej če deluje vse BP ne nadgrajevat... Čeprav na mojem Audiju je bila razlika 100 pa 1 po nadgradnji FWja iz 31.XXX na 51.XXX. CD Wechsler ni več preskakoval (ni bilo več motenj) ter Bluetooth modul sedaj dela odlično. Prej mi je 1x dnevno vse skupaj zaštekalo, 2x tedensko pa sem moral celo baterijo iz telefona ven jemat ker je vse skupaj zmrznilo... Je pa bilo tako da mi je vse komponente prvič uspešno nadgradilo razen Bluetooth modula, kjer je bil error. Potem imaš še 1 možnost in če še takrat ne gre je BT modul zanič. No v drugo je šlo... Kako ima BMW nevem!

Lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jaz sem pri nekomu, ki dela doma, sicer pa v Nemčiji, delal flash motornega računalnika. Flešanje je bilo narejeno v okoli pol minute, se je pa vse skupaj podrlo med flešanjem, prižgale so se vse mogoče lučke za napake in avto je bil mrtev. Dejansko bi ga lahko naložil na šlepanje. Poskusil je vsaj 5x zapored brez uspeha, potem pa mu je kliknilo, da je zadeva občutljiva glede napajalne napetosti in je priključil avto na zunanje napajanje. Po tistem je uspelo v prvem poskusu.

Celotno fleširanje vseh sistemov pa zna trajati ampak se je treba vprašati, če je res potrebno. Našemu forumašu svetujem naj gre na forum BMW Slo in kontaktira uporabnika Obulix ter se zmeni naprej. Tip zelo zelo dobro pozna BMWje ker je na njih tudi za denar v tujini počel marsikaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No jaz sem dal flashat vse komponente (MMI unit, CD Wechsler, BT modul, Navigacijski modul, sound sistem modul, tv tunner modul in še par ostalih) v avtomobilu razen mislim da ni bil motorni računalnik, trajalo je pa kakšno urco...