BMW 3-er vs MB C

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Gledam malo oglase na netu in me je pri obeh impresionirala poraba: recimo bemfla 318 d, letnik 2008 naprej ima porabo od 4,1 l do 5,7 l in izpust 123 g/km
cheer.gif
, mečka 200 cdi pa od 4,5 l do 7,7 l z izpustom 149g/km. Ker tudi cene niso pretirane, govorim za nemški trg, bi se mogoče splačalo kupiti katerega od teh dveh.
Zdaj me zanimajo + in -obeh motorjev, morebitne okvare obeh modelov na splošno od tega letnika dalje, servisi ipd.
Kako zanesljivi so trgovci/dilerji v D, mislim predvsem v smislu prijave kraj, ko se avto kupi zgoraj, nato pa prodajalec pozneje prijaavi krajo, kot se dogaja pri vozilih uvožrnih iz italije?

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Pejt k Trendyju v Mengeš (za MB) ali do BMWjega dilerja in povej, da želiš avto iz njihove mreže. In plačaš malo več. Obenem povprašaš še za stroške rednega vzdrževanja.

Ali pa zakurblaš internet, najdeš nekaj iz BMW premium selection, kontaktiraš proizvajalca in se odpraviš ponj (če ni predaleč) ali naročiš prevoz v Slovenijo.

Ena možnost je recimo München, ki ni predaleč. Gledaš pa 318d od konca 2007 dalje (105kW, ta ima izpust pod 130, starejši in švohnejši imajo več).

Avtomobili delajo b.p., in eni in drugi.

Nazadnje urejeno:

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ne, ne, mene ne zanima uvoz preko posrednika, ponj bi šel v D sam, bolj me zanima informacija o zanesljivosti trgovcev v nemčiji, v smislu prebrisanosti, nategu karkoli, pozneje, ko avto kupiš, uvoziš in registriraš. Ne bi rad, da mi potrkajo na dveri policaji in mi rečejo, da je moj voz ukraden ali, da mi na šengenu avto vzamejo z isto obtožbo. Zanima me, ali so švabi tudi tako pokvarjeni kot makaroni.

Še bolj pa me zanimajo izkušnje z obema, kvarljivost, posebnosti, na katere velja biti pozoren, ipd. Servisi bolj v smislu o predpisanih kilometih ipd, ne cena. Da bom oba sprobal preden bomo šli v nakup je tako ali tako jasno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Švaba vozijo samo po lepih cestah, avtomobili so servisirani bolj pogosto, kot je to treba in imajo avvtomobile v ogrevanih garažah. Italijani delajo popolnoma obratno....

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
to ti s prve roke?

Če nimaš nič pametnega za povedati bodi raje tiho, ja!

Govora je bilo makaronih trgovcih
priden.gif
, kapiš!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
Kaj se vsajaš, saj ti je lepo povedal. Isti avto na italijanskem trgu in nemškem trgu je v Nemčiji v bistveno boljšem stanju. Enako pa velja za trgovce. Italijani so namazani z vsemi žavbami, medtem ko so NEmški uradni dilerji čisto na drugem nivoju.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
to ti s prve roke?

Če nimaš nič pametnega za povedati bodi raje tiho, ja!

Govora je bilo makaronih trgovcih
priden.gif
, kapiš!

hysterical-1.gif

JA s prve roke! Vozim že drugi uvožen avto. In ja, tudi ta je bp. Zakaj ? Mogoče zato, ker se ne obremenjujem s tem, iz kje je avto, ampak imam oči in jezik, ki sem jih uporabil pri nakupu avta !

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jah makaronarji trgovci.... se pa peleš u minhen i tamo sreæaš, umjesto Hansa ki prodaja lepo ohranjeno dizl Astro, Mujota koji ti prodava benz sklumpano Astro "pa možeš da daš notr i plin, gas gas ja hehehehe"...

Vsaka podobnost z resničnimi dogodki in osebo je zgolj resnična in doživeta.

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Sem imel izkušnjo z italijanskim trgovcem, pač ena avtohiša, (noben zastopnik), in lahko rečem samo odlično in brez pripomb. Avto tak kot ga je opisoval in še vedno dela bp. Je pa res da je blo potrebno kar precej improviziranja z angleščino
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Po večini je to posploševanje, italijan je tak, nemec pa tak... čeprav bi jaz osebno tudi raje kupila avto iz nemčije/od nemca. Iz večih razlogov. Avtomobili so zelo dobro opremljeni (italijanski verjetno tudi, samo italijanskih ne spremljam), nemec bo za svoje besede odgovarjal, avtomobili so servisirani kot morajo biti, saj se delajo večje kilometrine, brez težav dobiš garancijo in tudi popravijo če je kaj narobe. Izkušnje z nemškimi prodajalci ob nakupu vozila: znanje, korektnost, se posvetijo, se držijo rokov/dogovorov, če je avto iz druge PE na drugem koncu nemčije ti ga ob resnosti tudi ob dogovorjenem času pripeljejo da ga pogledaš.. kako je z prodajalci posamezniki ne vem, to so bile vse avtohiše.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Po večini je to posploševanje, italijan je tak, nemec pa tak... čeprav bi jaz osebno tudi raje kupila avto iz nemčije/od nemca. Iz večih razlogov. Avtomobili so zelo dobro opremljeni (italijanski verjetno tudi, samo italijanskih ne spremljam), nemec bo za svoje besede odgovarjal, avtomobili so servisirani kot morajo biti, saj se delajo večje kilometrine, brez težav dobiš garancijo in tudi popravijo če je kaj narobe. Izkušnje z nemškimi prodajalci ob nakupu vozila: znanje, korektnost, se posvetijo, se držijo rokov/dogovorov, če je avto iz druge PE na drugem koncu nemčije ti ga ob resnosti tudi ob dogovorjenem času pripeljejo da ga pogledaš.. kako je z prodajalci posamezniki ne vem, to so bile vse avtohiše.

Kaj sedaj - je posploševanje ali ni?

lp

kujikar

Pripravnik
29. jan 2010
31
0
6
Posplošujejo da so vsi nemci taki, vsi italjani pa taki. Ker mam občutk da si si slabo razlagal tole.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Kaj sedaj - je posploševanje ali ni?

lp

Po večini je posploševanje, ne posplošuje pa vsak.
Jaz sem pač napisala moje izkušnje.
Italijanski avtomobili so v velikem odstotku prišli tudi usrani in zanemarjeni v Slovenijo. Mene že to odbije.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
V redu, dovolj o trgovcih, enih in drugih.
Dajmo zdaj rečt kako o motorjih in ostali krami v obeh avtih, recimo koliko olja popacata oba motorja v praksi. 2.0 tdi recimo od ljudskega voza je, po navedbah lastnikov na forumih, precej požrešen.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Da se oženim z avtom? No way!
Mel italjana in nkol več. Lepota ni vse.
Nazaj na temo:

ima kateri od obeh motorjev mogoče verigo namesto jermena. Pravzaprav, kako pogosti so servisni intervali? Na leto je itak jasno, na koliko km so predpisani?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Da se oženim z avtom? No way!
Mel italjana in nkol več. Lepota ni vse.
Trenutno imam tretjega Fiata. Pri nobenem ni bilo nekih izrednih stroškov.
- Tipo 1.4 delu k urca samo redni servisi. Prodali pri 230.000km pa še potem sem ga 2 leti redno videval kako šiba naokoli
-Brava 1.4 12v poleg rednih servisov menjal kable, vžigalno tuljavo, pa pri 220.000 hladilnik vode (vsi deli poceni). Avto ima trenutno 242.000km. Mašina tipi-topi olja ne papa nič, no 1dcl na 15.000km
-Stilo 1.9JTD...zamenjana 1 šipka stabilizatorja, drugih problemov zadnjih 75.000km ni bilo.

Poznam tudi 2 lastnika Alf 159 tudi nobenih težav oba čez krepko čez 100.000km letnik 2007 pa se avta ne špara ( 2.4JTD)

Je pa res, da lahko vsak avto zafrkava. Čisto odvisno od sreče pri nakupu
smile-1.gif

Nazaj na temo: Vzemi Bavarca, ker je Alfa jajc, MB je pa malenkost boljši od Alfe
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno: