Bluetooth stereo slušalke Nokia BH-103, okvara

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Me pa pogreje, če se kdo norca dela z mene.

Pri bluetooth stereo slušalkah Nokia BH-103 je prišlo do okvare. Slišnost v levi slušalki je zmanjšana za recimo polovico. Sem jih nesel na servis Teleray. Ja in se začne nategovanje.

Danes dobim SMS, da je strošek popravila 40€, toliko kot so nove. Razlaga zakaj je prišlo do okvare pa je umazanija na slušalkah. Pravijo, da se slušalka lahko pokvari zaradi malo ušesnega masla. Neverjetno!

Ne gre se za tistih 40€ ali koliko že, gre se pa za princip. Razmišljam o pritožbi ali pa o inšpekciji.

Nasveti?

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Res neverjetno...

Čudno, da ni bila spet kakšna voda v aparatu. Ušesno maslo
smile-1.gif
. To je tako kot da ti avto v garanciji crkne in te potem nategujejo, ker si delal več kot 1000km na mesec.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Najprej preberi navodila. Če so tam omenjeni vzdrževalni ukrepi (čiščenje po nošenju ipd.) potem nimaš kaj praskat.

V nasprotnem primeru pa je izbira tvoja: pogovor z vodjem servisa, urad za varstvo potrošnikov, tržna inšpekcija, tožba z odvetnikom, medijski rompompom... kolikor se ti pač da. Jaz bi verjetno posegel po prvih treh stvareh, potem pa pustil, da grejo stvari svojo pot. Minimalni angažma, ampak še vedno vsaj nekaj, ker se gre za princip.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ha, "do not use or store the device in dusty, dirty areas" vsaj meni opravičuje ravnanje servisa.

Ampak zate je relevantno kaj pravijo slovenska navodila. In tam piše kaj?