Bluetooth na Nokiah - a je to normalno?

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Uporabljam dva telefona, Nokio 6151 in Nokio E61i, prej s slušalko Plantronics Explorer 330, sedaj pa Nokio BH-208. Nokii sta sparjeni tudi z notesnikom ThinkPad T60.

Težave pri 6151:
- pri obeh slušalkah telefon izgublja povezavo nekajkrat na dan
- pogovor na slušalki pogosto preide v grozljivo hreščanje, ki ga prekinem tako, da usmerim zvok najprej na telefon, potem pa nazaj na slušalko
Telefon je sedaj na servisu že 25 dni.
bonk.gif

Težave pri Nokii E61i:
- Kakovost zvoka na slušalkah je porazna, precej pogostega šumenja.
- Telefon mora biti največ meter od slušalke, drugače kakovost pada. Če držim telefon v roki, mora to biti desna, tj. na isti strani, kot je slušalka. Kakšno dajanje v žep je že preveč nevarno.

A je to normalno? Po T68i sem prisegel, da SE ne bom kupil nikoli več, ampak sedaj resno razmišljam o zamenjavi za vsaj 6151. So SE ali katerakoli druga znamka boljši pri bluetoothu?

(Edit: tipkarske napake.)

Nazadnje urejeno:

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
jaz mam Nokio E60 in slušalko od sony ericsson pa nikoli nič ne nagaja.

z slušalko se lahko oddaljim od telefona tam okol 12 m pa še kaka stena vmes in se sliši čisto jasno in brez prekinitev.

slušalka je pa ena pocen varijanta od ericssona HBH-PV702

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Toro pravi:
A je to normalno? Po T68i sem prisegel, da SE ne bom kupil nikoli več ...

Po hecnem nakljucju sem (ne)srecni lastnik obeh telefonov. T68i je morda malo pocasen, ko nekaj pritisnes, ampak meni dela ze vsaj 5 let, ~4 dni do polnitve (zadnje case je baterija ze malo uboga, pred pol leta je bilo 5-6 dni do polnitve, kot pri novem telefonu) in vse to dela brez problemov. Nokia po drugi strani je en velik sinonim za problem - na njej ne deluje nic, razen osnovnih klicev; ne dela GPRS, ne dela WAP, ne dela MMS. Pogojno predvaja MP3je (zanic zvocnik), narejena je se iz slabse plastike kot 5 let star SE, pri tipkah imam ves cas obcutek, da jih bos zapestal v telefoncek, v glavnem ... zelo skromno. Nokie ne kupim nikoli vec, razen ce ob nakupu dobim jaz denar namesto prodajalca; so pac neverjetno sranje (vidim tudi pri drugih modelih, ki jih imajo znanci; povsod iste Cunga Lunga plastik-fantastik tezave).

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
za gprs, wap in mms moraš nastavi telefon. pa niso vsi modeli isti. mam občutek kot da govoriš o nekem vstopnem modelu.
smirk-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.620
351
83
Kras
www.mtl.si
Ne.

Imel prej 7650, N70, E65 in pri vseh z Ericsson HBH-608 delovalo odlično. Tudi na večji razdalji. Sedaj z Jabro deluje na manjši razdalji, ampak ni hreščanja, itd. Možno, da imaš problem v slušalki.

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Hvala vsem, najbolj me skrbi, ker sem imel podobne težave tudi s Platronicsom ...