Citat:
Uporabnik colos pravi:
V avto bi rad vgradil nekaj kar bi znalo biti v eni napravi bluetooth prostoročni telefon, mp3 (A2dp ali kartica usbključ whatever) in da bi spodobno delovalo z nokia n95 in 6300. Gledal sem parrot mki9200. A ima kdo izkušnje s tem.
Zanima me, če dobiš klic, ali preklopi v vsakem primeru na telefon - tudi če poslušaš radio ali cdje oz. če je radio ugasnjen. Sprašujem zato, ker je alternativa temu xcarlink vendar to ni podprto.
Kako je z volanskimi tipkami? Nikjer ne najdem cene za canbus vmesnik. Avto je Mazda6 l2004 (BOSE). Če je tu kdo ki to montira naj pošlje na PM.
lp
Imam isti avto in isto BOSE ozvočenje. MP3 predvajanje sem rešil z xCarLink-om, sicer še s tastaro verzijo brez Bluetootha, BT inštalacijo sem pa prenesel iz prejšnega avta in sicer Parrot CK3000 Evolution. Stvar ni idealna, ampak je največ, kar sem lahko naredil za čim manj denarja in da je uporabno. Vendar pazi; BOSE ozvočenje ima omejitev, da ne moreš Parrota ali kakšno drugo avtoinštalacijo direktno priklopit na avtoradio, ker špilajo zvočniki preko ojačevalca, tako da se ne da naštimat, da bi delala inštalacija na originalne zvočnike. Jest sem rešil zadevo z dodatnim zvočnikom, ki sem ga montiral v armaturo pod volanom - za telefonski pogovor je OK, za poslušanje muske, bi mi bila kvaliteta prešvoh. Na BOSE radiju tudi ni zadaj "mute vhoda", da bi avtomatsko stišalo radio, ko prejmem klic. Volanske tipke z Mazdo 6 in Parrotom ne delajo, niti ne obstaja vmesnik.
Če ne bi imel inštalacije od prej, bi zdaj verjetno kupil xCarLink z BT podporo, sicer ne vem, kako deluje v praksi. S Parrotom sem zaenkrat zelo zadovoljen.
MP3 predvajam iz SD kartice preko priloženega čitalca na USB vmesnik. USB ključki se niso preveč dobro obnesli, eden mi je celo crknil (Kingston). SD vhoda na xCarLinku pa ne uporabljam, ker imam vse skupaj skrito zadaj za sovoznikovim predalom in imam samo kable speljane v predal na sredini na vrhu armaturne plošče. Omejitev je tudi, da ne more prikazovati ID3 podatkov (naslov, izvajalec...) Volanske komande delajo, ampak samo za preskakovanje komadov naprej/nazaj in glasnost.