Blue Ray - PS2

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kot ste že vsi slišali je Sony zmagal s svojim Bleuray formatom.

Zdaj pa vprašanje.....ker nabavljam 'novo opremo' me mika da bi prišel tudi do Blue Ray predvajalnika, ki pa je že vgrajen v PS 2 (ali 3?...nisem na tekočem katera je zdanja verzija) ki trenutno stane 400 EUR.

Malo me mika, da bi zadevo nabavil, saj ga praktično lahko uporabljaš kot DVD predvajalnik.....pa celo igrice lahko igraš na njemu (ker pa imam pri hiši 2 hčeri je verjetnost pretiranega igranja pod vprašajem...sem se nadejal dabo en sin, da bi pod pretvezo skupaj z njim se še jaz igračkal....)...pa vseeno...bi se splačalo zadevo nabavit?

Pa še povprašanje...če grem v nakup...ali lahko na novejši različiči PS-a igraš tudi igre z njene predhodnice?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
PS3 je trenutno najcenejši spodoben Blue-Ray predvajalnik. Tako da že iz tega stališča se zadevo splača nabavit.
Igre so nato le še dodaten bonus.

PS2 igre lahko igraš samo na modelu z 60GB diskom, večinoma pa se sedaj prodaja 'oskubljena' verzija z 40GB, ki nima podpore za PS2 igre.

Sam tudi poizkušam drago prepričat da bi nabavla zadevo, vendar ker še nimava otrok imam en adut manj v rokavu.
frown-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
PS3 je trenutno najcenejši spodoben Blue-Ray predvajalnik. Tako da že iz tega stališča se zadevo splača nabavit.
Igre so nato le še dodaten bonus.

PS2 igre lahko igraš samo na modelu z 60GB diskom, večinoma pa se sedaj prodaja 'oskubljena' verzija z 40GB, ki nima podpore za PS2 igre.

Sam tudi poizkušam drago prepričat da bi nabavla zadevo, vendar ker še nimava otrok imam en adut manj v rokavu.
frown-1.gif
Prepričaj jo, da si ti tudi še otrok.

Slišat je, da PS3 z podporo PS2 ne bo več? Igre so pa res za PS3 mal dražje. V grafiki pa je ogromna razlika v korist PS3.

Bo pa kmalu na vse konzole naložen Linux. Tako bo napravca brez postopka nameščanja postala okno v svet, pisarna, ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
aprav predvidevam da tečejo PS3 igrice na blue ray ploščkih?

(torej takih, ki jih zanekrat še ni moč kopirati?)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mislim, da ne.. da je vecina kar dual layer DVD.. Ne bom pa trdil.

Ps3.. kaj vem, jaz sem par let nazaj nabavil PS2, ces: prenosen je, ga vzames na dopust, kdo pride, kaj odspilata, kaksen dvd film pogledas pa tako.. Prve 14 dni je bil zanimiv, potem je pa lezal 3 leta v omari..

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
aprav predvidevam da tečejo PS3 igrice na blue ray ploščkih?

(torej takih, ki jih zanekrat še ni moč kopirati?)

Plextor je začel prodajat Blue ray pekače....posurfaj malo po google
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
nimam namena pekača kupovati (vsaj zdaj še ne, ko je verjetno drag ko pes)...bo pa čez 2 leti standarna enota v računalnikih (za ceno 50 EUR).

samo to me bolj zanima...kako je s kopiranjem PS3 igric...ker so bajno drage (70 EUR po kosu)...ker če so na BlueRay tehnologiji se lahko morebitni 'kopirci' za nekaj časa še obrišejo pod nosom.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mene zanima kako je s predvajanjem divx filmov. Nekaj časa nazaj se baje to ni dalo niti z naloženim linuxom.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
divx delajo mislim da od 5.1 naprej. Ni podpore za podnapise. Kako je z linux pa še ne vem. Naložil sem zadnjo verzijo a ni časa se seznanit z zadevo. Linux kot tak popolnoma nič ne poznam.

Vse igre so v Blu-ray formatu oz. se nekatere da kupit online. Tam je nek maneverski prostor a tudi ne kaj prida. Skratka po igro se gre v tako ali drugačno trgovino in ne na pašnik!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Bom tako povedal... imam PS3 doma in lahko odgovorim na večino vprašanj.
PS3 iger se ne da kopirati, oz. bolj pravilno povedano se kopiranih iger ne da igrati. In ja... ps3 igre so na bluray ploščah, ampak to ni glaven problem, da ni piratskih iger.
Sedaj k DivXom. Z "novim" softwareom 2.10 playstation3 zna predvajati DivX-e, Xvid-e in VC1 fajle (v teoriji). Praksa izgleda tako, da nekatere predvaja, nekatere pa ne (ne vem, ali je to problem v codecih, ali pa sony poiskuša onemogočiti predvajanje piratskih filmov). Poleg tega zaenkrat še ne podpira prikazovanje podnapisov pri divx filmih. Se pa še vedno da uporabiti playstation3 kot multimedijsko napravo, če imaš dovolj močan računalnik, da ti s Tversity programom v real-time prekodira film. Na ta način streamaš (strujaš po slovensko :grim:) katerekoli filme, ki jih tvoj računalnik zna predvajati (tudi HD, če imaš dovolj močan računalnik, da ga prekodira) na ps3.
In še malo o linuxu na PS3 za zaključek. Se ga da naložiti, z malo zafrkancije se da celo usposobiti wifi. Lahko naložiš tudi vlc, mplayer, ki znata predvajati divx-e in vso ostalo šaro. Ampak to je le ena (svetla) stran vsega. Problem je namreč, da linux še zdaleč ne izkorišča celotnega potenciala ps3 hardware-a (slabo izkoriščen cell procesor, skoraj neizkoriščeni SPE-ji, popolnoma neizkoriščen grafični procesor in le 256Mb rama). Kaj to pomeni si lahko predstavljate... na HD filme lahko takoj pozabiš, divx-i so pa kljub tekočem predvajanju daleč od "lepega predvajanja", ker pač video output ni izkoriščen in je na full screenu kockasta slika z vidnimi horizontalnimi črtami pri hitrem premikanju (slab refresh?). Skratka predvajanje multimedij sicer dela, a ni primerljivo s kvaliteto, ki jo dobiš v PS3 OS-u.
Aja... pa sem tudi že predvajal BluRay film in je slika res fenomenalna
grin1.gif
Imel sem celo občutek, da vidno boljša od full hd ripov, ki se dobijo na torrent straneh.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Torej ruknes nek film v mkv formatu v recimo 1080p na usbkljuc [recimo, da imas 16GB kljuc], uturas v PS3 and .. have fun?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Nisem zasledil med postom... Full HD-je sfolga to cudo?

'Aja... pa sem tudi že predvajal BluRay film in je slika res fenomenalna'

verjetno si to mislil?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Nikjer nisem rekel, da podpira mkv-je. Predvaja full hd iz original blurayov in predvajal bi tudi full HD preko Tversity, če bi ga tvoj računalnik uspel prekodirati. Ima pa VC1 podporo (vc1 vmw HD-ji, ki jih najdeš na torrentih), ampak je ta bolj teoretična kot praktična
grin1.gif
Do sedaj mi je namreč uspelo zagnati le en sample full hd filma (čisto tekoče), ko pa sem probal cel film (pripadajoč temu samplu) mi je pa vrnilo "unsupported data". Kot sem že rekel, ne vem, ali je kriv slab software (codeci pa to...), ali pa ima sony prste vmes (beri: na nek način zanalašč zatirajo predvajanje ilegalnih vsebin).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nene
smile-1.gif

Full HD-je as 1080i, 720i ... to kar se najde na raznih pasnikih s tovrstno robo
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
kako je pa pri teh konzolah z dokupom še enega 'josticka' oz. kakorkoli se reče tem zadevam po novem.

je možno oz. kaoliko znese cekinov če je?

ker če že grem v to inevsticijo moæno dvoomim da se bom sam igral (toliko navdušen spet nisem nad igricami)...torej bo treba telovaditi s hčero (oz. obema čez čas) - v dvoje.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
FullHD je mislm da sam 1080p, ostalo ne, očitno ta PS3 ni tok uporabn kokr zgleda, če se ne da rolat HDripov in različnih DivX-ov. Sam če se že grejo da gor lahko naložiš Linux bi lahko zadeve vsaj mal bl podprl, da bi lahko Linux izkoristu hardware, ker pol bi mogl gor laufat svašta.