Blokada dinamičnega IP naslova

Artillax

Zelenc'
29. jan 2008
4
0
1
Pozdravček vsem skupaj.

Prosil bi kogarkoli, ki ve karkoli o tem, če mi lahko svetuje:

Zanima me, kaj narediti v primeru, če ima uporabnik, ki ga želim na forumu blokirati, dinamični IP naslov? Ali je edina rešitev blokade takšnega uporabnika stalno sledenje uporabniku in analiziranje novih uporabiških naslovov, za katere smatram, da se pod njimi skriva on? Ali obstaja kakšna poteza, ki povzroči šah-mat za vse večne čase za tistega uporabnika?

Lepo bi prosil, če lahko svoje izkušnje na tem področju delite z mano oz. mi predstavite načine, s katerimi vi pristopate k takšnim problemom.

Najlepša hvala za vse odgovore.

- Artillax

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Če dela resne probleme, kontaktiraš njegovega ISP in mu lahko blokira dostop do tvojega portala. Ti sam bolj težko kaj narediš. Pa še to ga potem omeji samo doma. Lahko pa gre v šolo/faks/službo...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če boš blokiral IP-je, potem lahko dostop zapreš tudi tistim ljudem, ki bodo za njem dobili ta IP. Blokiraj email naslov in pa uporabnisko ime. Pa naj dela nove naslove če se mu da, me zanima kdaj bo obupal.
smile-1.gif

Artillax

Zelenc'
29. jan 2008
4
0
1
Če je registracija vezana na 1 e-mail naslov, potem je rešitev, ki jo je ponudil ChickenBoy idealna v tem primeru. Tukaj je potem samo še vprašanje, kdo je bolj vztrajen, bodisi administrator z blokadami, bodisi uporabnik s stvaritvijo novih e-mail naslovov zavoljo nove registracije na forumu. Drugače pa je blokada s strani ISP-ja tisto, kar sem iskal, seveda primerna za najhujše primere.

Kako pa lahko ugotovim kdo je ISP nekega uporabnika? In katere informacije vse potrebujem, če želim prek ISP-ja uporabnika blokirati? Vse zabeležene IP-je s katerih se je uporabnik oglašal ali samo enega izmed IP-jev? Prosil bi za dodatno razlago te rešitve.

Najlepša hvala še enkrat.

- Artillax

P.S. Opazil sem, da je bila tema premaknjena. Opravičujem se, če sem zgrešil področje.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Lahko narediš tako, kot je imel včasih partis.... da se da registrirati samo z nezastonjskimi emaili (oz. da blokiraš gmail, email.si, yahoo, hotmail, ...). Na ta način preprečiš, da bi sj oseba preprosto naredila nove email naslove. Zna pa to biti moteče za ostale uporabnike, ki so navajeni uporabljati zastonjske emaile za prijavo na forume.

Glede ISPja je pa tako. Izveš ga lahko preko IPja... vsak IP pripada točno določenemu ISPju. To lahko dosežeš čisto enstavno z enim whois-om. Za blokado boš pa verjetno potreboval log IP-jev in časov, v katerih je bil v uporabi. Pa seveda boš potreboval tudi kak pameten razlog.

Artillax

Zelenc'
29. jan 2008
4
0
1
Dovoljenje za registracijo na forumu samo z nezastonjskimi e-maili žal ne pride v poštev, ker je veliko uporabnikov, ki uporablja take e-maile za registracijo na našem forumu.

Drugače pa sem z odgovori z vaše strani zelo zadovoljen in se zato prav lepo zahvaljujem. V primeru, da bom imel še kakšna vprašanja s tega področja, se bom ponovno obrnil na vašo skupnost.
smile-1.gif

- Artillax

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
probaj vsaj tako, da je email vezan na en username. recimo username alexx_ samo na ****.*****@gmail.com. ce bo hotel ustvarit nov username, bo moral na novo registrirat email naslov. ce se mu bo pa to lublo na dolgi rok... pol je pa res psiho
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Stvar je zelo preprosta in čudi me, zakaj ni tega uporabljenega.

Ko ti ponovno pride na forum osebek, ki ga nočeš več tam, mu poleg prijavnega cookie-ja(ki ga prebereš vsakokrat ko pride na forum, da veš kdo je kdo) daš še en cookie - recimo mu 'ban' cookie.

V kodi pa imaš zakodirano, da 'ban' cookie-jev ne spuščaš na forum. Razen če ne zbriše točno tvojega cookie-ja, je mrzel.

Artillax

Zelenc'
29. jan 2008
4
0
1
Tisto s cookijem verjetno velja samo za primere, če si forum sprogramiral in postavil sam? Naš je postavljen na slovenskem strežniku, ki omogoča zastonjsko izdelavo in postavitev foruma (najbrž veste, o katerem strežniku govorim, ampak ga ne bom direktno imenoval, da ne izpade, kot da delam reklamo zanj).

- Artillax