Blok-porabal po števcih

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Zanima me, če kdo ve ali je upravnik dolžan napisati na položnico začetno stanje in končno stanje števca ali samo porabo?

Dogaja se mi namreč, da ob spremljanju števcev prihaja do nemalih razlik, seveda v mojo škodo.

Razumem to pri kurjavi, kjer so izgube in variabilni del, ampak pri vodi pa tega ne bi smelo bit.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Pri nas odčitavanje števca opravlja vodovodno podjetje in ne upravnik. Porabo posreduje upravniku, ki preračuna kubike po stanovanju in številu stanovalcev. Števec za vodo verjetno imaš skupni
sprasujem se.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Povej, kak je sistem števcev, ima vsako stanovanje svojega ali je skupen za cel blok (v skupnih prostorih ali ga imaš v kopalnici), način odčitavanja (dalinjski, pride kdo osebno,...)

Jaz imam recimo v bloku svoj števec za vodo in mesečno javljam stanje upravniku. Na podlagi česa se potem izračuna oziroma, preverja, da ne lažem, ne vem (ker v preteklem letu nisem dobil nobenega "obiska" kakega uradnika).

Lp
Peter

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Odisej tak sistem je tudi pri meni. S tem da ima blok tudi skupni števec ki ga odčitavajo vodovodarji. Poraba po števcih v stanovanju upravnik sešteje skupaj in razliko med porabo glavnega števca in seštevkom pač razdeli po stanovanjih. Je pa to na računu jasno vidno kot postavka
-poraba po števcu
-razlika v popisu
Je pa ta razlika ponavadi zelo majhna in verjetno nastane, ker vsi istočasno ne popišemo števca.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Pri nas je bila ob enakem načinu odčitavanja kar velika razlika med seštevkom navedene porabe vode in porabo, ki jo je kazal glavni števec za cel blok. Ko sem šel v kontrolo po bloku, se je pokazalo, kako ljudje lažejo in goljufajo. Sedaj imamo elektronske , ki sami javijo porabo.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.820