Bliskavice Metz

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Zdravo,

namen imam kupiti bliskavico za Oly - E-510
Lahko FL-50 -cena okrog 500 €
ali pa Metz - katere prodaja Cumulus iz Kranja.
Na netu nisem našel veliko napisanega (izkušenj) z Metz-ovimi bliskavicami, čeprav naj bi
za pol cene nudile enako, oz. več funkcionalnosti, kakor originalne.
Če se komu da kaj napisati - bom vesel - sicer bom raje kar original kupil.

hvala.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
takole je - včasih je bila samo Metz bliskavica nekaj vredna. tudi njihove inovacije so še dan danes zelo cenjene (dvojna bliskovna glava - ena navadna, kot pri ostalih fleših ena popolnoma navadna, na sprednjem delu telesa fleša).

menda zelo dobro delajo, ampak, da pač prime proizvajalec čimveč proda, so seveda third parties proizvodi precej bolj nezanesljivi. poleg tega, ko sem bil na tem, da zaradi dveh bliskovnih enot nabavim Metza (Metz 58AF je bil to), sem ga dobil na test in me je nekako prestrašila plastičnost, predvsem pa je pri Canonu velik plus vodotesnost in prahotesnost. zdaj, ti rabiš za Olyja, ki tako ali tako ne ponuja vodotesnosti pri fleših, tako da tu ni minusa zate, lahko pa bo kak problem s povezavo med bodyjem in flešem. čeprav - za to je ekspert Canon, ostali so bolj dojemljivi za 3rd party proizvajalce ...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz sem pred kakšnim mesecem hotel nabavit 48-af1 za pentaxa in sem jo imel en dan na testu. Zelo uredu zadeva, se posebi za ta denar. Malo je smotano, ker moras za vsako stvar v meni, ampak drugače pa dober nakup. Sem se pa vseeno potem za pentaxovo 540 odločil

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Živjo obema,

No saj sem nekako takšen odgovor tudi pričakoval, pa vendar sem malce upal na kakšen pozitiven odgovor, da bi le
Metz prišel v poštev.
Pa še danes sem govoril z enim prodajalcem, kateri prodaja tudi Metz-e, ampak me s svojimi mlačnimi odgovori sploh
ni prepričal - niti toliko ne, da bi šel tja in ga preizkusil - madonca a ne morejo prodajalci z argumenti prepričati kupca, da je
tisto kar prodaja edina in pravoverna zadeva,..
Torej - original = original
smile-1.gif

Hvala lepa - v zahvalo bom nalepil kakšno slikco
smile-1.gif

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Pred časom sem kupil metz mz40-3i za nikona f90. Ta fleš paše na nikona in canona iz tistih časov ko šus. Vse dela. Pričakoval sem da bom za strošek podnožja (cca 40€) dobil funkcionalnost za digitalne nikone (d70s) s funkcijo i-TTL. Tukaj sem se pa rahlo zaj....

Na žalost to ne gre in še marsikaj drugega tudi ne (npr. zoom). V prihodnosti bo postal slave za sb800.

Metz je bil v analogni dobi dober nadomestek originalom, sedaj pa že dolgo ne več.

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
No hvala ti še za tole.
FL-50 sem pa že naročil, tako da bodo slikce vsaj svetle ..

lp