Blazine za na leseno klop/sedezno

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
A je ta špas res tako drag?
1m x 0,8m x 0,1m je 50+eur. Za oblečeno peno?

Guglam, pa nič pametnega ne najdem. Mogoče pozna kdo kakega tapetnika, da je to bolj znosno?
Mater vzameš za 2x2 metra kavč pa kaj za na klopco, pa te 300eur pride. WTF?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz tudi iščem za zunanjo klop, vendar zaradi dimenzije rabim custom made.
kdo to dela spljoh?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Se mi zdi da bolj tiste okrasne.
Bom rabil po meri - ne bo nekih standardnih dimenzij. Ampak nič zahtevnih oblik. Da bi za eno stran 2m x 0,8 x 0,1 dal 100 in več eur, se mi zdi pretirano.
Ali so pač take cene? Namreč ne vidim neke znanosti v tem. Podobno kot pri kakšnih mizarjih, ko za isto stvar lahko vidiš 3 kratnik cene.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Delajo teli

Ali pa mogoče URH. Nisem pa nič še klical, da bi se pozanimal...

Samo kot sem že omenil - za svoje potrebe bi me prišlo 300eur pri tistem linku. To je pa no-go. Enostavno se mi ne zdi tolko vredno.

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mi smo pred leti nabavili spužvo po meri v Plamapurju (Podgrad), blago nabavili v metraži, potem pa je mama doma sešila.

Z zadrgo ob straneh, da se lahko platno pere. Zdaj o cenah se ne spomnem, je pa bilo ceneje kot tisti "povštri" iz trgovine.

(rabimo pa za gugalnico na balkonu) Sedišče mislim da je pena 10cm, hrbtišče pa 6-8cm.
Drži že vsaj 5 let...

Plamapur

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
A je ta špas res tako drag?
1m x 0,8m x 0,1m je 50+eur. Za oblečeno peno?

Guglam, pa nič pametnega ne najdem. Mogoče pozna kdo kakega tapetnika, da je to bolj znosno?
Mater vzameš za 2x2 metra kavč pa kaj za na klopco, pa te 300eur pride. WTF?

blago ni poceni, niti zastonj, pena tud ne, delo in znanje pa sploh ne... ni tako malo stroskov kot se ti zdi...

ceneje so seveda razni yski, lesnina, ikea, ipd, sam pol ni na mero...

jest bi vprasal v URH-u k majo kr proizvodnjo, in bi lahko kam stisnili tvojo mero...

ce bi rad pa res ugodno varianto, pa pejt sam po blago, peno, zadrgo in vse skupaj nesi eni šivilji, pa placas samo delo...

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Znanje?
Se mi zdi velik bolj zaj.... delat to kar ti delaš recimo. Ali pa mizar, pečar ipd.
Razumem, da neko znanje moraš imet. Ampak če material pride 100eur, kar močno dvomim, delo pa 250? Kaj pa vem no...
Pač precenjeno se mi zdi. Bom pa naredil tako kot si rekel. Nabavil material, pa sešil doma. Me prav zanima, koliko bo vse skupaj prišlo. Definitivno javim
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... bos potem videl katero znanje ti manjka, ko bos videl koncni izdelek... oz. je to odvisno kako hitro si zadovoljen...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Cena je ponavadi odvisna od kvalitete. Tekstila je dosti različnih vrst (od tistega ki ga malo bolj grdo pogledaš pa se razpade pa do tistega ki je za 20 let), pene pa tudi (različna trdota, gostota)

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ,

So kvalitetne pene kar precej drage. Tako da če se na trepalnice postaviš, te pride cca 300eur.
Nazadnje sem kar pri Urhu dal delat, je bilo še najugodneje. Outdoor tkanina, trpežna, zadrga, nasloni odrezani pod kotom.