Blaupunkt radijo...je OK?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Čist ok, tuner bo zihr bolši
smirk-1.gif
upraš uporabnika Sergio če majo ker model v akciji..

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz sem ga imel in nisem bil zadovoljen z njim (MP47 Kingston). Malo spraskane CD-je bere izjemno slabo (medtem ko jih Pioneer bere bp), USB drive mi ni delal oz. naj bi delal samo s točno določenimi USB ključki, na ojačevalec mi je prenašal motnje (zanič masa pri činčih verjetno).

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Za kateri avtoradio se konkretno zanimaš?
Jaz imam memphisa MP66, je bil znižan iz 430 na okoli 170€.
Za 170€ je radio vredu, 430 pa sigurno ni vredu.
Alpine v cenovnem razredu 400€ (naprimer bivši 9853) je izdelan bolj kvalitetno - pri blaupunktu izgleda ploščica bolj plastik fantastik, tudi zvok je bil pri alpine boljši.
Konkretno pri mojem modelu me pa moti nekaj malenkosti:
- 8GB USB ključka mi kdaj ne prebere, občasno pa deluje ok.
- Vedno ko daš ploščico na radio, ga moraš vklopiti (alpine in pioneer se vklopi samodejno)
- Zelo veliko ohišje za spraviti ploščico
- Če je CD malo spraskan, ga zelo ne rad prebere
- Če vežeš na ojačevalec, moraš dokupiti RCA konektor (okoli 10€)

Ima pa tudi nekaj prednosti:
- USB + reža za MMC
- Dober ekran (dobra resolucija, dokaj dobro viden tudi ob sončni svetlobi), možnost nalaganja svojih slik
- Priložen daljinec, enostavnin meniji
- Veliko funkcij za ta denar (kretnice, 7-stopenjski EQ...)
- Radio lahko poslušaš tudi ob ugasnjenem avtu (alpine in pioneer tega nimata, razen če zamenjaš kable, ampak potem ga moraš ročno izklapljati in vklapljati)
- Dober radijski sprejem

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Tut jst imam memphisa MP66.

Moram pa rečt, da z USB ključkom še nisem imel problemov.

imam pa problem pri menjavanju komadov. Če prtisnem forward, mi večinoma rabi okoli 5s da prešalta
frown-1.gif

Z izgledom pa sem več kot zadovoljen!
smile-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Hvala vsem za odgovore. Kupujem nekaj cenejšega, med 100 in 150 EUR. Nisem audiofil in ne rabim nekih kretnic in equaliserjev in tega, časi ojačevalca in vooferja so mimo. Zdaj se mi gre samo za to, da je radio vzdržljiv, da ne crkne po enem letu in da bere MP3 CDje iz CD-R. Tudi za bluetooth, usb in memory card mi dol visi.

Kaj torej predlagate? Radijo mora bit črn, pa po možnosti oranžno osvetljen ekranček.

Recimo kaj takega (imam možnost tudi oranžno svetit):

http://www.radiovili.si/images/product_image.gif?cimage=MP3Tuner/7648009310_22667.JPG&size=1

ali

http://www.radiovili.si/images/product_image.gif?cimage=MP3Tuner/7648003310_22668.JPG&size=1

ali

http://www.radiovili.si/images....jpg&size=1

ali

http://www.caraudio-store.de/images/products/alpine_CDE-101r.jpg

Predlogi dobrodošli
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pioner ti ne sede?? Maš na bolhi dobre cene in preverjeno se splača od dealerjev kupit
smirk-1.gif
Sm v roku dobrga leta 2 takole nabavil.

Recimo:

Deh 5000

5 serije majo na voljo 10 osvetlitev
smirk-1.gif
Glede branja ni pripomb, men vse bere, nažalost moja modela še nista mela USB

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz mam 5000UB. 10 barv, ima da paše k armaturi.
cool-1.gif

Bere vse, ni da ni. Zvok fantastičen.

Dobil sem ga za 120€ skoraj leto nazaj.

zmaga.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Kolega je tud vrnil en Blaupunktov radio, ne vem točnega modela. Isti problemi kot pri drugih. Priloženega USB-ja ni hotlo zagrabit (je kupil v kompletu z USB na mimovrste), pa za ojačevalc bi mogu dokupit en konektor. Se mu ni ljubilo zajebavat in je zamenjal za enega Sonyja (bučk, namesto da bi Pioneerja kupu
grin1.gif
).
lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
v istem cenovnem rangu nese Pioneerja (to je za mene šrot od radia), sonyja, kenwood..in ostale...vsajkar se kvalitete zvoka tiče.

Funkcije, nastavitve, izgled, upravljanje..japa več ali manj stvar okusa in navade.

Če bi rad pa kaj boljšega pa bo nad temi Alpine.

Ko je pa govora o zvočnikih...takrat pa Blaupunkt no go
ne-ne-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Z nobenim od teh neboš falil.
Najbolje, da si jih greš do Vilija pogledati, pa si izbereš tistega, ki ti je najbolj všeč.
wink-1.gif