Garmin kot brand je ne glede na tvojo izkušnjo še vedno best seller z verjetno največjim tržnim deležem overall, tu ni dvoma. Moja primerjava je več ali manj letela na manjše tekmece v rangu Blaupunkt TravelPilot navigacij, Mio, Navitel, NDrive ipd...
Cena zgoraj omenjene Blaupunktove navigacije res ni pretirana, saj dobiš lifetime licenco, to se strinjam..ampak po drugi strani, če si malo vešč s temi zadevami (se oproščam, pač moja poklicna deformacija), je vse to brezpredmetno, saj si lahko na tako napravo sam naložiš iGO po svojih željah, ki bo brez ugovarjanja sprejemal vse zemljevide iz pašnikov ter eksotične dodatke, kot so skini ipd. Ravno zato pa je Wayteq tako priljubljen in že tolikokrat omenjen, saj nima prednaloženega navigacijskega programa in temu primerno je potem cena skoraj polovico nižja, hkrati pa ima strojno opremo najvišjega ranga v segmentu WinCE naprav.
Torej bottom line - če hočeš navigacijo "out of the box" z dobro uporabniško izkušnjo in brez posebnega naprezanja okoli posodobitev in si hkrati še iGO fen, potem je ta naprava sigurno korekten izbor. Če pa rad eksperimentiraš in raziskuješ, potem nima smisla kupovati napravo z pred-naloženim navigacijskim programom, saj to seveda bistveno vpliva na ceno. Program in nove zemljevide si lahko naložiš sam že če imaš osnovno računalniško znanje in znaš poslat zasebno sporočilo ali mail
Tvojega zadnjega stavka sicer ne razumem najbolje, ampak če me sprašuješ kako bo z drugimi modeli, potem mislim, da bo to pokazal samo čas. Nisem seznanjen z Blaupunktovo tržno politiko, vem samo to, da so trenutno vsi njihovi novejši modeli tudi pri avtomobilskih 2-din vgradnih sistemih uradno opremljeni z iGO Primo navigacijo. Temu trendu bo Blaupunkt očitno v prihodnje sledil tudi na PNA modelih, kot je omenjeni TRAVELPILOT 53.