Blackbery substitut

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Sem uporabnik bb bold...

Ker mi je mail ful pomebn rabim funkcijo ki jo bb ponuja..
Zadeva dela tud v tujini brez problema ...in ne stane prakticno nic...

Kateri telefon mi omogoca enake funkcije

Iphone pobira maile samo vsakih 15 minut.. Jas pa jih rabim takoj ...

Katerega priporocate z androidom.........?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Simobil nudi nekakšen pushmail za androida, ki sicer deluje ok, ampak po
mojih izkušnjah ni ekvivalentno BB storitvi.
Android ima tendenco, da v tujini rad pretaka precej podatkov, tudi, če tega nočeš.
V kolikor prenos podatkov izključiš, pushmail ne bo deloval.

BB je še vedno zakon. Zanesljivo delovanje, dobra baterija, zanesljiv prenos pošte,
majhen prenos podatkov, nobenih presenečenj z računi, če vklopiš podatkovni paket
za tujino.
Pomanjkanje je multimedijska podpora, navigacija in razni programčki, ki jih Android
omogoča mnogo bolje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:

Android ima tendenco, da v tujini rad pretaka precej podatkov, tudi, če tega nočeš.

moj nič ne pretaka. sem mu povedal v tujini daj mir in je to to

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:

moj nič ne pretaka. sem mu povedal v tujini daj mir in je to to

Ja, android že da mir... in tudi sam imam potem mir pred e-pošto, MMS-i in ostalimi programi,
ki zahtevajo občasen refresh. Mogoče pa to niti ne bi bilo napačno...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:

iPhone ima tudi pushmail in maili pridejo takorekoc takoj na telefon ...

Ce potrebujes veliko v tujini, potem bo verjetno najbolje, da ostanes na robidnici ... ker karkoli drugega bos imel (Android OS, iOS, Windows Phone 7,...) bo v tujini drago... Blackberry ima to dobro lastnost, da zelo dobro komprimira prenesene podatke in je zato kolicina prenesenih podatkov relativno majhna ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tudi jaz bom počasi aparat zamenjal za kak drug OS, BB pa mislim imeti predvsem za tujino, ravno zaradi prenosa podatkov.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Zgleda da bo treba kupit bb torch...

Mail rabim ravno v tujini ....

Maile rabim takoj, sem imel letos primer ko se mi je nek posel odvil v roku 5 minut... Po mailu... V teh 5 minutah sem si naredil realizacije za pol leta naprej....

Ce nebi blo push mail bi pusnil tisti trenutek....

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Sem uporabnik bb bold...

Ker mi je mail ful pomebn rabim funkcijo ki jo bb ponuja..
Zadeva dela tud v tujini brez problema ...in ne stane prakticno nic...

Kateri telefon mi omogoca enake funkcije

Katerega priporocate z androidom.........?

iPhone meni pobira maile stalno. Ko dobimo službeno pošto meni včasih celo prej zvoni kot sodelavcem na bb. Je pa res da gmail včasih malo traja...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Če imaš push na exchangu... če pa ne, oziroma IT noče dat gor podpore za BB, lahko dostopaš na exchange preko exchange webmail podpore. Mislm, da rabiš BIS/BES podporo.
Meni je edino tako uspelo redno sprejemanje push na exchange mail (vsi ostali sodelavci uporabljajo časovno nastavljeni pull na raznih mobilnih OSih) ter nekaj IMAP in POP predalov. Kar je najbolje pri BB je to, da kljub stalni povezavi in večjem obsegu komunikacije baterija zdrži dva dni brez težav, z zelo malo uporabe pa tudi do enega tedna z Boldom 9700. Torch naj tega ne bi zmogel.

lp

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

iPhone ima tudi pushmail in maili pridejo takorekoc takoj na telefon ...

Ce potrebujes veliko v tujini, potem bo verjetno najbolje, da ostanes na robidnici ... ker karkoli drugega bos imel (Android OS, iOS, Windows Phone 7,...) bo v tujini drago... Blackberry ima to dobro lastnost, da zelo dobro komprimira prenesene podatke in je zato kolicina prenesenih podatkov relativno majhna ...

Se priporočam za dobro razlago tegale. Če jaz kaj vem, je glavni problem vzpostavljanje podatkovne seje. ČE vzamemo primer Hrvaške, gre to približno tako, da ti ob vsaki vzpostavitvi podatkovne povezave takoj vzamejo 100kb. Torej je kompresija povsem brez smisla, če dobivaš kratke maile in če naprava potem prekine povezavo. Kajti v tem primeru ti bo vsak "mail check" vzel 100k in si tam.

Kolikor sem videl lani, pa se BB "drži" podatkovne vezave in je lep čas (nikoli??) ne spusti. Tole je seveda teoretično, ampak po mojih izpiskih se je držal tudi več kot en dan. Prejšnje leto pa je HTC po nekaj minutah neaktivnosti spustil povezavo in jo potem ponovno vzpostavljal. Kako je torej s tem, ali ima BB kakšne privilegije in se dejansko postavi v eno zelo dolgo seanso ali ga operater tudi lahko gladko vrže dol po recimo pol ure, če se mu to zahoče? V tem primeru gre 200k na uro in je račun primerno visok..

Verjetno bo najbolje, da BB počiva, pošto pa na iPad, v iPad pa VIP ali kaj podobnega
smile-1.gif
.

Jernej