BlackBerry - vec racunov?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdravljeni!

Zanima me, ce je na BlackBerryu mogoce nastaviti: 1 IMAP racun, 1 IMAP racun drugega ponudnika in GMAIL.

Nobeden od teh mailov ni na MS exchange (vsaj za sluzbene vem, da niso), zato tista primarna funkcionalnost BB-ja odpade.

Hotel sem vzeti na simobilu, saj za 20 eur na mesec nudijo nlimited prenos podatkov, pa se BB dobis za 1 €

Sem sel tudi v Lab, poskusil nastaviti mail, pa se je ustavilo, da nimam enega gesla za BB exhange.

Prakticni uporabniki, cakam na ves odgovor.

Hvala.

LP,
PIC

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Velja pa to za BIS (BlackBerry Internet Service)... pri BES (BlackBerry Enterprise Service) pa je mozna sinhronizacija samo z enim Exchange serverjem (ali Lotus ali kaj drugega,...), ki ima namescen BlackBerry storitev ... Mislim pa, da se da pri BES tudi dodajat Internetne mailboxe... samo moras imeti kreirano uproabnisko ime in geslo za stran z nastavitvami za BIS ...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ponavadi je tako, da je potrebno imeti pri operaterju vključeno BES in BIS storitev in potem lahko uporabljaš oboje. BES sam po sebi tega ne omogoča.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Kaj je to BES in BIS?
smirk-1.gif

lp

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
BES - BlackBerry Enterprise Service (za razne exchange serverje ....) mail dobiš, ko prileti na exchange ... lahko tud kombineraš exchange + komercialni ala gmail ...

BIS - BlackBerry Internet Service (komercialne ponudnike ala. gmail, hotmail, yahoo) maile Pusha na 15 minut

Mav lajčno opisano... v več se nebi spuščov ...

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Najboljše je BES & BIS. Meni ta kombinacija na BlackBerry 8800 deluje perfektno.
Bi pa pripomnil glede tistega refreshanja mailov na 15 minut. Pri meni pridejo maili takorekoč takoj, enako hitro kot pri BES (mail preko Exchange serverja). Ni čakanja na občasno sinhronizacijo. Lahko, da imajo operaterji različno nastavljeno, pri @ deluje, kot je opisano - instantno.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
To nima operater naštiman ampak RIM, če nebi bilo tega delaya zakaj bi potem sploh tržili BIS? bi lahko bilo vse eno

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kolikor vem, ni delaya nastavljenega...vsaj preko Si.mobila pri meni pride prakticno takoj... ali pa vsaj v roku ene minute... Ce pa gre preko BES, pa je vcasih na telefonu mail celo prej, kot v Inboxu na Outlooku
smile-1.gif
... Prav tako recimo pri Mail for Exchange (Microsoftova pushmail resitev, kjer ne potrebujes storitve pri operaterju)...

Bistvena prednost BES pred BIS je v tem, da poleg mailov lahko sinhroniziras tudi imenik in koledar... pri BIS pa samo imenik...