BlackBerry problem

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Pozdravljeni

Kupil sem nov BlackBerry Curve od prijatelja. BlackBerry je iz mobitelove ponudbe in je odklenjen na vsa omrežja. Sam uporabljam simobil orto smart paket. Zadeva deluje vendar me moti da ta simobilov "internet" enkrat deluje enkrat pa javi APN napako. APN imam pravilno vpisan.
Poleg tega mi namesto "EDGE" z velikimi črkami na displayu piše z malimi "edge" kaj to pomeni? V navodilih sem prebral če je napisano z malimi črkami se lahko uporabljam samo telefon pa sms.. ampak men se poveže tudi na internet čeprav kdaj dela kdaj pa ne!
Sedaj pa nevem a ima ta simobil tako zanič prenos podatkov da enkrat pač dela enkrat pa ne ali je kaj narobe z BlackBerryjem?
confused-1.gif

Poleg tega sem mislil namesto blackberry push mail storitve (tisto kar simobil prodaja za 4eur/mesec) uporabljati gmail app ampak zadeva je spet problematična ker prenos podatkov tako serje, da sem se samo 1x uspešno povezal na moj gmail account prek blackberry.
uf-1.gif
pa nisem imel BB storitve vkopljene, prenos podatkov je delal normalno! BlackBerry imam updejtan na zadnji OS 4.2.2.351 / 4.2.2.194

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Sem ugotovil da prenos podatkov mi deluje samo preko live.simobil.si portala in NE preko internet.simobil.si oz. včeraj mi je še deloval preko internet.simobil.si zdej pa ne dela več. A mogoče kdo ve kaj bi blo narobe? ali simobilu ta APN internet.simobil.si tako serje al kaj?

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
oj,
čemu imaš BB-ja, če nimaš vklopljene storitve BB?
confused-1.gif

sej teh nekaj € pa ja ni problem, da izkoristiš popolno funkcionalnost samega aparata, pa še EDGE/GPRS ti piše z veliko, pa na ekranu ti ne bo več pisalo connection data refused itd....
uporabljaš potem lahko še BB-messenger, pa BB-browser in gre vse preko APN: blackberry.net in kolkr je zakupljenega volumna v sami storitve, je potem to vse brezplačno. S tem da di BB vse kompresira in preneseš min. količino podatkov.

ne vem, malo premisli zakaj imaš tak aparat pa če se splača šparat
priden.gif

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
ja zakaj bi mel to storitev če more brez te storitve delati vsi 3th party apps. za maile gmail (isto kompresira) za brskalnik pa opera mini ki je bolša kot tist brskalnik v blackberry (tudi kopresira podatke) catch je v tem da tudi če dam svojo sim v nokio mi prenos podatkov preko internet.simobil.net NE DELUJE.
jezen.gif
storitev BB rabiš samo za BB aplikacije ostale 3th party more delat vse normalno!
še nekaj me zanima a če pri simobilu vzamem BB storitev tisto za 4eur na mesec je prenos preko blackberry.net podatkov zastonj ali plačaš še vse podatke ki jih preneseš?
confused-1.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
preveri ali imaš vse stroitve, se pravi prenos podatkov vklopljeno, k ti verjetn zarad tega ne deluje niti v Nokii, ali pa nimaš pravih nastavitev na Nokii oz. BBju....

glede cene, na strani S! sem našel tole: v Sloveniji 0,0042 EUR/kB plus mesečna naročnina 4,75 €....

vseeno, vklopi si še to storitev in ti bo vse skupaj delovalo brezhibno, pa še Gmail si nastaviš tukaj: http://mobileemail.vodafone.si/

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
To storitev je brezveze vklapljat ker lahko vse to kar ta storitev ponuja dobiš brez tistih 4.75eur na mesec

What kind of data usage can I use on BlackBerry with just a generic data plan?

A: You can use third-party software such as Opera Mini, IM+, GMAIL Mobile, Google Maps Mobile, BBWeather, etc. A lot of these applications are free. You just can't use BlackBerry-RIM-branded applications, but almost everything else you download off the Net into your BlackBerry works. Everything else you would normally use, such as phone, voicemail, PIM, SMS, etc, work perfectly on a BlackBerry.

Vse kar rabim je Gmail Mobile in Opera mini (obedve aplikacije kompresirata podatke tako kot BB push mail in BB Browser)
Bolj se mi splača vzet za 6eur un paket kjer dobiš za 100MB podatkov zastonj in uporabljam Opera Mini ter GMAIL mobile kot pa BB storitev za 4,75eur + vse podatke ki jih prenesem. Nisem kupil BB za šminkirat po lokalih ampak ker sem ga zelo ugodno dobil + zaradi QWERTY tipkovnice