Blackberry brez BIS/BES storitve

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Stvar je taka... punci je zelo všeč novi BB 8520 vendar ima vprašanje, če delujejo omenjene stvari tudi brez BIS/BES storitve:
- se lahko poveže na internet? (ima paket Orto v nulo)
- lahko gre na Wi-Fi?
- se lahko brez problema pošiljajo SMS-i?

Torej v glavnem, da ne bom pisal na široko... v primeru da BIS/BES storitve ni, kaj po tem takem ne deluje? To, da ne delajo e-maili in podobno s strani BIS/BES storitve vemo. Ali se telefon lahko "normalno" uporablja za vse ostale stvari?

Hvala =)

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Če bi ti odgovoril (in odgovor poznam) je enako kot če bi nekoga ki sprašuje po smeri poslal v napačno smer.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
V osnovi:

ne dela povezava v splet preko mobilnega omrežja. To pomeni nič surfanja, mailov, MMSov. Preko WLAN-a bi seveda moralo iti.
SMS deluje, klici tudi.

Če že, naj menja paket na ORTO BERI, ima BIS, vse deluje, cena aparata 50 EUR ob vezavi ali manj, če se veže še na kakšno Opcijo Mobilni internet, če rabi več prenosa podatkov in 5 EUR dražja mesečna naročnina.

5 EUR za BB storitev ni veliko, naredi pa svoje, kar se tiče push mailov in kompresije podatkov.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Hvala za odgovor. Sedaj sem našel en post, kjer je iLukeBerry napisal da delujejo vse 3rd part applikacije in da deluje internet preko Opere, Gmail preko Gmail aplikacije, enako Facebook.

To pomeni, da deluje praktično vse?!

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Za facebook nisem prepričan (edino če dostopaš preko spletnega FB-ja oz. preko opere), ostalo bi pa moglo delovati.

lp

punci sem pred časom nabavil simobilovega BB Storm-a. Klici in SMS-si so delovali normalno,prav tako so brez težav delovali MMS-i. Internet z vgrajenim brskalnikom je deloval,povezoval se je preko dostopne točke Vodafone Live, če sem naložil Opero ali kakšno drugo aplikacijo ki je omogočala povezovanje na splet pa le ta povezavani delovala ker moja draga pač ni imela BIS/BES paketa ampak le obični Orto u Nulo
wink-1.gif

kar sem hotel s tem povedati je da osnovne stvari,tako kot tudi dostopanje do spleta deluje vendar ne čisto popolnoma. Če želiš uporabljati 3rd party aplikacije ki dostopajo do neta,če želiš push mail itd... moraš pač vzeti BB paket
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz lahko iz prve roke (kolega) povem da na Mobitelovem Bold 9000 (brez BIS/BES), ne deluje: Facebook, Google Talk, MSN Messenger, Gmail app,..

Mogoče je kje kakšen trik, ampak še 1x povem, da se ne splača "šparat" tistih 5€ na mesec.. BB aparatov se brez tega ne splača uporabljat. Raje si kupite Nokio E71 / E72..

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Jaz lahko iz prve roke (kolega) povem da na Mobitelovem Bold 9000 (brez BIS/BES), ne deluje: Facebook, Google Talk, MSN Messenger, Gmail app,..

Mogoče je kje kakšen trik, ampak še 1x povem, da se ne splača "šparat" tistih 5€ na mesec.. BB aparatov se brez tega ne splača uporabljat. Raje si kupite Nokio E71 / E72..

tako ja.te aplikacije ne deluje,vse kar je povezano z internetom bos moral pogledati preko brskalnika ker ostale aplikacije ki se nanasajo na internet zal zahtevajo BB paket