Bitdefenderju se je zmešalo

roker

Zelenc'
20. mar 2010
4
0
1
Opozorilo vsem uporabnikom antivirusnega programa Bitdefender!!

Na 64 bitnih sistemih (Vista 644 ali Windows 7) je zadnji popravek (danes popoldne) povzročil celo štalo.
Pomotoma javlja, da so vse datoteke okužene s Fake.Allert.5 trojancem in jih neusmiljeno meče v karanteno.
V karanteno vrže tudi samega sebe in naredi celotni sistem neuporaben.

VSI PRIZADETI, NIKAR NE RESTARTAJTE SITEMA, KER SE NE BO VEČ POBRAL!!
Izklopite Bitdefender in upajte, da ni naredil že prevelike škode.

Več o najnovejših pripetljajih z Bitdefenderjem si lahko preberete na twitterju ali po raznih forumih.

naprimer tu:
http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=18759&st=160

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
tile si ne bodo opomogli več
smirk-1.gif

roker

Zelenc'
20. mar 2010
4
0
1
Tole ni ravno preveč smešno.
Sam sem bil ena od žrtev tega takoimenovanega "anti"virusnega programa in sem ga uspel še pravočasno ustaviti.
Kljub temu sem sistem restavriral "le" nekaj ur.
Lahko si predstavljam stisko običajnih porabnikov, ki niso ravno preveč domači v "šraufanju" računalnikov in ki imajo zdaj vse razsuto.

Bitdefender se je z mojih računalnikov poslovil za vedno ..

roker

Zelenc'
20. mar 2010
4
0
1
Odvisno, kako je imel kdo nastavljeno politiko brisanja.
Jaz sem na srečo skeptičen do vsega in sem imel tudi tako nastavljeno, da se ni nič avtomatsko brisalo in da ni skeniral kar vsega, ne da bi me prej vprašal.

Kot sem bral po forumih, je nekaterim označil in selil v karanteno tudi po par deset tisoč datotek.
Toliko škode še kak zloben virus težko naredi.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Tole dans je bilo kruto. K sreči sem po enih 8-10 klikih dojel, da je nekaj z BD narobe (ni logično, da je vse kar je aktivno in kar ni kar naenkrat okuženo) resetiral mašino z Visto x64. Odstranil kar je od njega ostalo in namestil MCAfee, (ta seveda ni našel nobenga nepridiprava), ki mi sicer teče na ostalih računalnikih in se odpravil reševat zadevo morda malo z tazadnjega konca, ker na netu nisem takoj našel nič pamenega. zadnja točka obnovitve in bacup pa tudi nista prav bljizu.
No od vsega imam kolker vidim le še z net frameworkom težave.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
No, jaz sem obnavljal dobro uro, če sem štejem še različne poskuse "razkužbe", preden sem opravil popravilo Windows namestitve.
Tako da, enako pri meni...Bitdefender bye-bye.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Hm... Nekam mirno je danes na forumu. Je antivirus odrezal glavne nakladače?
evil.gif

roker

Zelenc'
20. mar 2010
4
0
1
Zato je pa na bitdefenderjevem forumu toliko večji naval obupanih uporabnikov.
Tako hitrega naraščanja števila strani v kratkem času (60 strani v nekaj urah) še nisem videl.

Najbolj nerazumljivo je, kako so si lahko privoščili izdajanje programja milijonom uporabnikov po svetu brez predhodnega testiranja.
Testnega oddelka kot kaže sploh nimajo.
Balkanska posla? . Romuni .. na forumu se jih je nekaj oglasilo, ki trdijo, da je to pri njih običajna praksa, če kaj zagusti, se odgovorni enostavno poskrijejo ..

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Glede na to da je TS sklenil pogodbo z njimi nikakor ni nemomogoča hipoteza.

kot zgleda iz objav po foromih nas v SLO ni bilo zelo veliko žrtev te šlamparije
Se je pa za zamislit! Z eno posodobitvijo lahko tudi selektivno si lahko "razvijalci" tovrstnega programja privoščijo marsikaj ????

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Hm... Nekam mirno je danes na forumu. Je antivirus odrezal glavne nakladače?
evil.gif

NOD32
cheer.gif

Hmmm...
Po moji včerajšnji izkušnji:
Citat:
Ravnokar zaključujem s pucanjem dveh sistemov, ki sta imela licenčni Nod32. Oba sistema zafilana z virusi. MBAM, F-secure online pregledovalnik in Avast5 so našli na enem sistemu 11, na drugem pa 17 virusov/trojancev.

Če mi še kdaj kdo upa hvaliti Nod32, mu ne uide vsaj polurno smejanje v faco

Nod32 ne hvala
hysterical-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Isto pri meni. Sem mel naložen NOD32 in mi je vedno kazal, da je vse OK.
Ko sem zagnal online antivirus, mi je neašel celo goro virusev. Potem sem skinil NOD32 in naložil free verzijo AVGja iz neta in pri skeniranju mi je odpravil cel kup virusov, ki jih NOD32 ni odkril. Sedaj uporabljam AVG in zaenkrat dela bp. Tudi občasno zaženem kakšen online scanner in je vse OK.

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Ma vsakokrat ko boš šel na online scan ti bo kaj našlo in začelo ponujati svoje usluge, to je že konstantna praksa antivirusnikov
smirk-1.gif

Čim manj menjav in čim manj uporab vseh mogočih rešitev ki se najdejo na netu. Samo pametno klikanje ti pomaga
cool-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če se že gremo 'reklamiranje' - katerikoli AV sem imel do zdaj, so mi potem konkurenčni web scani našli kaj. Odkar pa imam Nortona, mi še noben ni našel nič - NOD32, Bitdefnder, Trend Micro. Edino Kasperskega že kako leto ni na voljo, tak da za njega ne vem.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Citat:
Uporabnik BOBI pravi:
Ma vsakokrat ko boš šel na online scan ti bo kaj našlo in začelo ponujati svoje usluge, to je že konstantna praksa antivirusnikov
smirk-1.gif

Čim manj menjav in čim manj uporab vseh mogočih rešitev ki se najdejo na netu. Samo pametno klikanje ti pomaga
cool-1.gif
Ja seveda, kar iz riti so si izmislili viruse ko sem dal onlie pregled ane? Tisti trije virusi, ki so se takoj naselili na usb ključ ko si ga vtaknil v računalnik so pa verjetno samo moja domišlija. Pa to da sem mogel najprej prečesati sistem z onlajn pregledom in MBAMom da sem sploh naložil Avast, ki je nato dokončno spucal sistema, ker so virusi blokirali inštalacijo.
Genijalni Nod32 jasno ni imel pojma da je sploh kaj gori.