BIOS NAGAJA

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Pozdravljeni

Ko poskušam prižgati računalnik, mi napiše takoj na ekranu BIOS pa šenekaj, sedaj ne vem točn, ker ma ta problem punca.

Vglavnem pojavi se madalja na začetku ekrana in neki piše za bios potem pa moram prtisnt DEL it notr v BIOS in prtisnt OPTIMAL DEFAULT SETTINGS jih potrdit in potem še izbrati SAVE AND EXIT in spet potrdit in potem se znova zažene računalnik in šele tedaj se zažene.

In za vsakič, ko pržgem računalnik, moram tak nardit, drgač ne dela in samo stoji zaslon na začetku.

Kaj bi bil lahko problem, se je kej Bios sesu oziroma kaj uničlo ali se ga da kako posodobit, da bi odpravu napako'

Hvala za pomoč in lep večer še naprej.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Mene je takole zafrkaval prejšnji teden, nimam pojma kako je do tega prišlo. Sem ga resetiral na matični in je sedaj OK. tok, tok.

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Mene je takole zafrkaval prejšnji teden, nimam pojma kako je do tega prišlo. Sem ga resetiral na matični in je sedaj OK. tok, tok.

Kak si ga resetiral. da si vzel batarijco ven ali kak drugač?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ugasneš računalnik in tam pri bateriji prestaviš en mostiček in počakaš 3 sec. Jaz sem kar z izvijačem kratko sklenil tista dva kontakta. V navodilih za matično imaš označeno

him

Pripravnik
5. maj 2008
130
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ugasneš računalnik in tam pri bateriji prestaviš en mostiček in počakaš 3 sec. Jaz sem kar z izvijačem kratko sklenil tista dva kontakta. V navodilih za matično imaš označeno

Bom probu, hvala.......pa upam, da si kej ne zje....

Lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Nimaš kaj zajebat vendar še vtič iz vtičnice potegni ven da sigurno ne bo nobene napetosti na računalniku. BIOS se bo nastavil na tovarniške nastavitve.

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
zamenjaj baterijo, oz. izmeri koliko napetosti kaže....simptomi so taki, ko da ti je šla baterija in vrednosti ne ostanejo zapisane v BIOS-u... ko pa jih potrdiš in shraniš, pa itak napajalnik skrbi za to... ko pa ugasneš pc, pa se tudi nastavitve zbrišejo ....

probaj in poročaj
lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tudi jaz stavim na baterijo... sem imel že par takih primerov, investicija v novo baterijo in kar naenkrat je vse spet delalo
smile-1.gif

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Ravno včeraj zvečer sem fotru zamenjal baterijo in očitno so vse težave rešene :).

Včasih ko so se računalniki menjaval na leto in pol očitno težav z baterijami ni bilo, sedaj ko so pa 4 leta stari računalniki še čisto vredu pa bo očitno tudi menjava baterije prišla v veljavo.