bios beep

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
kaj bi lahko pomenilo neprekinjeno beepanje bios-a pri zagonu računalnika - kratki/dolgi beep ......na zaslonu se ne prikaže nič......predvidevam da je šel procesor???

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Navodila od plosce, pa bo slo.
Ne vemo, za katero plosco in ti posledicno niti ne moremo konkretno pomagati. Lahko so rami, graficna, procesor...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
Poglej v navodilih od matične, kaj ti piše (ponavadi je opisano kaj pomenijo piski). Oziroma za katero ploščo gre?

Edit: me je že DJ_Beat prehitel...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi sel procesor, ne bi nic piskalo, ane
rolleyes-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kar nekaj beep kod je za razne CPU defekte in probleme.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Kaj si pred tem počel? Se ti je kakšna stvar premaknila (RAM, kartice, ...)?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A nobene za hin CPU, ker je CPU tisti, ki pravzaprav sproducira tiste piske. Ce gre procesor (kar je bilo vprasanje zgoraj), potem je tisina, ker se BIOS nima na cem izvajati in nobena stvar ne more nahecati timerja da bi poganjal squeaker z ustrezno frekvenco in tako povzrocil opozorilni zvok..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Izklopi ga iz štroma,odpri stranico,malo spihaj rame,preveri če vsi ventilatorji delujejo,preveri grafično,malo jo zmigaj itd...
Ampak kot prvo napiši,kaj si počel pred tem ko ti je začelo piskat.
Si navijal procesor in si narobe nastavil frekvenco?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ali pa ce preveri vsaj tisto, kar mu je ze DJ_Beat napisal - za katero plato gre in kaksen BIOS ima. Od tega je odvisno kaj in kako piska. Od tistega piskanja naprej je pa potem odvisno v cem naj bi bila tezava.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
vse kar ste nasteli morda le delno pomaga,če pa ne boš moral resetirati-bios mislim,odklopi zadaj strom,nato pa pojdi do baterije,jo vzami ven in zraven boš videl en jumper-konektor clr in ga prestavi za 2 min iz prvih dveh iglic na igelci 2 in 3.nato ponovno vstavi,po moznosti novo baterijo in prizgi pc,pri enih platah pa z premikom narediš dejansko le-to,da lahko prides v sam bios,če predhodno ne gre-intel in tam v bios prestavis nazaj,če si kaj spreminjal,če pa ti slučajno še prej grata pa pojdi v bios in izberi pri exit opcijo load default settings in nato save exit,včasih je to dovolj,prejsna varianta pa mora odpraviti napako,če je v samem bios prislo do kakaega napačnega ...,
drugače pa poskusi najprej odstraniti samo ene rame,če imaš dvojne in potem zamenjaj,pol odklopi grafiko,ti ne sme piskat,ce imas vga še na plati,disk tudi lahko odklopiš in ne sme piskati,preveri ventilatorje
da nisi spreminjal v bios kaj pri ramih-večal frekvenco al kaj podobnega

lp

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ok najprej se opravičujem da se nisem nič javil čez vikend, se mi enostavno ni dalo zajebavat s to kišto čez vikend .....vidim pa da ste kljub temu lepo peljali temo naprej, me veseli in hkrati hvala za namige

torej trenutno stanje: sprobal čisto vse variante; odstranil RAM, grafično, diske, CD, disketnik ......probal tudi drugi napajalnik (trotlziher
grin1.gif
) a tam ni nič navedeno o BIOS beep-ih, sem preveril tudi navodila od moje MB pa tudi tam ni nič, tako da dvomim da so beepi opisani v navodilih MB.....kar sem našel o beep-ih se navezuje na BIOS proizvajalca, moj je phoenix, samo iz teh kod jaz nism znal razbrat prave....še najbližja je nizki/visoki oziroma kratki/dolgi pisk ki pa pri njih ne obstaja

no da še povem kaj se delalo
uf-1.gif
..... no kolegu se je nosilec hladilnika z ventilatorjem na CPU, ki je plastičen odlomil ..... no najprej se znašel kar dobro in vse skupaj pripel z vezicami, a ker se mu to še vseeno ni dopadlo je to še dodatno zlepil z lepilom....predvidevam da je pasto vso počistil .....dalje vam je tak verjetno jasno kaj se je zgodilo, pač računalnik crknil......torej ni se delalo nič takega kar pričakujete in navajate v svojih postih

imate še kake konstruktivne predloge??? glede na to da pravite da brez CPU ne bi bilo niti piskov bi rekel da je MB???

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Koliko casa pa zadeva tako piska po vklopu - a v nedogled (npr. vsaj 2 minuti) ali kmalu neha piskati sama od sebe ?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:

no da še povem kaj se delalo
uf-1.gif
..... no kolegu se je nosilec hladilnika z ventilatorjem na CPU, ki je plastičen odlomil ..... no najprej se znašel kar dobro in vse skupaj pripel z vezicami, a ker se mu to še vseeno ni dopadlo je to še dodatno zlepil z lepilom....predvidevam da je pasto vso počistil .....dalje vam je tak verjetno jasno kaj se je zgodilo, pač računalnik crknil......torej ni se delalo nič takega kar pričakujete in navajate v svojih postih

imate še kake konstruktivne predloge??? glede na to da pravite da brez CPU ne bi bilo niti piskov bi rekel da je MB???

Ne razumem kaj hočeš v tem delu posta povedat? tekst je malo ne jasen. Če povzamem...popravi me če bom zgrešil:

odlomil se je nosilec za cpu pa ste oz. ga je zvezal z vezicami in ker se mu to ni dopadlo je nato vse skupaj zlepil?
Kar mene močno bega kaj ima pasta z z nosilcem za hladilnik in zakaj bi moral počistiti pasto, ki se nahaja med hladilnikom in procesorjem?
Upam da ni zlepil hladilnika z procesorjem?

Nazadnje urejeno:

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
@radirko ..... ja kolko mam jaz všaltanega cel cajt piska ..... dobro ne pustim mu da 2 minuti piska, ampak ne neha ..... je pa res da ko ga vklopim se to piskanje najprej pojavi za trenutek dav tolko da parkat zapiska....pol nekaj vtihne, ko da nekaj dela (hmmm, mogoče čekira RAM???), pol pa neumorno naprej.....
10.gif

Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Upam da ni zlepil hladilnika z procesorjem?

yup.....you got it!!!
aplauz.gif
...... ne vem sicer kaj tu ni jasno samo kolko jaz vem procesor nima nosilca ima ga pa hladilnik procesorja na katerem je tudi ventilator ......

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
@radirko ..... ja kolko mam jaz všaltanega cel cajt piska ..... dobro ne pustim mu da 2 minuti piska, ampak ne neha ..... je pa res da ko ga vklopim se to piskanje najprej pojavi za trenutek dav tolko da parkat zapiska....pol nekaj vtihne, ko da nekaj dela (hmmm, mogoče čekira RAM???), pol pa neumorno naprej.....
10.gif

Meh, reci tistemu bucmanu, da naj drugic ne "popravlja" vec stvari, o katerih nima pojma (a si po zobeh tudi sam vrta ?). Nic ne izuci boljse, kot udarec po denarnici in za razliko od udarca na znable se mu niti nima kdo zameriti
cool-1.gif
.

Ti pa poberi procesor ven in poskusi z drugim oz. z drugo plato. Tako na daljavo je nesmiselno ugibati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce je uporabil sekundno lepilo, se da zadevo verjetno se spraviti v normalno stanje, ampak za takega bucmana se jaz ne bi trudil.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Ma ni mi bilo jasno hladlnik,pasta, lepilo.....

Nazadnje urejeno: