Ravno zdajle sem med brskanjem po TV programih v sklopu otroškega programa na najlepši popasti TV naletel na reklamo za bonbone Haribo. V njej nastopa gruča otrok in poženščen tip z dolgimi blond lasmi, imenovan Tomaž. Na vprašanje otrok, kaj bi bil, če bi si izpolnil največjo željo, odgovori "zlati medo". Njegova utemeljitev je, da bi ga tako imeli vsi otroci radi. Muloti se potem okoli njega ovijejo in ga objamejo, tip pa pri tem dobi naravnost blaženi nasmešek.
Prva asociacija ob tej reklami je bila, khm, pedofilija. Druga asociacija pa župnik, ki morda nadvse "uživa" v družbi mladih birmancev.
Težko je opisati z besedami nekaj, kar je treba videti na TV.
Ne vem, morda imam jaz twisted mind, morda pa se še komu drugemu zdi takšna reklama malce mimo ali vsaj neokusna.
Sedaj si bom res vzel čas in pogledal, kaj vse oglaševalci prodajajo otrokom oziroma posredno vsiljujejo nakupe njihovim staršem.
Prva asociacija ob tej reklami je bila, khm, pedofilija. Druga asociacija pa župnik, ki morda nadvse "uživa" v družbi mladih birmancev.
Težko je opisati z besedami nekaj, kar je treba videti na TV.
Ne vem, morda imam jaz twisted mind, morda pa se še komu drugemu zdi takšna reklama malce mimo ali vsaj neokusna.
Sedaj si bom res vzel čas in pogledal, kaj vse oglaševalci prodajajo otrokom oziroma posredno vsiljujejo nakupe njihovim staršem.