Best buy sesalec za domačo uporabo?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Kupujem navaden sesalec za domačo uporabo za okrog 100 eur, kaj bi bil best buy?

Sem malo raziskoval, pa nisem opazil nobene posebne razlike, ne bi pa dajal par stotakov za vodni sesalec, recimo...

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Primerjava med sesalci je precej lahka zdej, odkar so energijske nalepke. SAmo odloči se, kaj ti je bolj pomembno in kaj boš sesal...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Vsekakor mi je poraba na popolnoma zadnjem mestu, tako da mi te energijske nalepke ne povejo nič...

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Pa ti veš, kako zgledajo energijske nalepke za sesalce? Je gor še kar drugega razen porabe.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Tale obrazložitev energijske nalepke je napačna. Razred energijske učinkovitosti nima nobene povezave z učinkovitostjo sesanja (tako kot piše na nalepki), ampak samo z porabo elektrike. Ostalo je OK. Torej pomembno je gledati bolj ali manj spodne dve postavke ter filracijo (in glasnost, kogar pač to moti)...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Jaz ti svetujem sesalec na filter vrecke. Ob nakupu sesalca dokupis se par paketov vreck pa si dober za par let. Vsakih nekaj kesecev vrzes vrecko v smeti in novo noter. To je vse kar rabis zganjat okoli sesalca...ce odmislimo sesanje
wink-1.gif
.

(Imamo doma tako vodnega kot s hepa filtrom kot na vrecke...).

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Sej veš, da se hepa filter in vrečke ne izključujeta med sabo a ne? Torej da je sesalc na vrečke in ima HEPA izhodni filter. Ti si verjetno mislil tistega na posodo ki ima tak stožčast filter v posodi a ne?
wink-1.gif
Sicer pa še en glas za sesalc na vrečke, precej manj svinjarije...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Moj na vrecke je izkljucno na vrecko
wink-1.gif
vse ostwlo je letelo ven.

V mislih imam 'hepa' tega s filtrom kot v avtomobilih in zraven prozorna posoda. Stalno neka zajebancija s ciscenjem.

Vodni je sicer za sesanje avta kul...ker vedno posesas kake otroske zadeve in enostavno najdes v vodi. Sama filtracija teh sistemov je obup...zato so pa kul za zunanjo uporabo

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Torej imaš sesalc ki sploh nima filtracije (izhodnega filtra ki bi čistil zrak)? Dober si, ni kej
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Seveda je filtracija! Filter vrecka. Kar gre naprej ti samo masi pretoke in vlek. Da bi pa pri sesanju pricakoval klinicno cist in brezprasen prostor je iluzorno. Delovanje sesalca vrtinci enormne kolicine zraka...torej najvec naredis ce po sesanju prezracis na prepih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No... ko smo ze pri Philipsu, ravno vceraj po sesanju se je pokvaril mehanizem za not vlečt kabel. Torej ves kabel potegnem iz sesalca, nato pa ko pritisnem tipko mi not potegne zgolj nekaj 10cm kabla vec pa ne gre... do neke mere ga še gre nato z roko not porivat, potem pa vse skupaj zašteka... je pa sesalec star slab 2 leti in pol, toliko ravno da ni več v garanciji
smile-1.gif
a se je to kdo spravljal popravljat ker se mi zdi da to ne deluje na vseh rabljenih starih sesalcih?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Odpri zadevo, kolut s kablom je gnan z vakuumom, vsaj tako si razlagam. V navijalni mehanizem koluta gre gumijasta cevka s podtlakom iz sesalne komore (okolica vrečke za smeti). Poglej, če je s to cevko vse v redu in če ni zamašeno.

Verjetno boš rabil one trapaste torx šraufencigerje, ki imajo luknjo v sredini ...
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Odpri zadevo, kolut s kablom je gnan z vakuumom, vsaj tako si razlagam. V navijalni mehanizem koluta gre gumijasta cevka s podtlakom iz sesalne komore (okolica vrečke za smeti). Poglej, če je s to cevko vse v redu in če ni zamašeno.

Verjetno boš rabil one trapaste torx šraufencigerje, ki imajo luknjo v sredini ...
rolleyes-1.gif

Kako pa pol to dela pri ugasnjenem sesalcu. Pri mojem lahko pri ugasnjenem ven vlečem in not navijam do nezavesti.
Bi rekel, da je kaka vzmet v igri ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
To je kar lepo vzmeteno. Pri sesalcih za 150 eur ne bo nikakršnega vakuma
wink-1.gif

Ali je feder počil ali pa je preskočil (mogoče izrabljen kak plastičen zobnik).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Mi smo na Hooverjih in konkretno pri tej firmi se pozna kolk daš za sesalec.Prvo sem imel enega zlate barve 2200 w, močan, filtri ni da ni in tih. Pol je mat nabavila enega 1800 w kjer ima možnost vrečko al pa posodo. Uporablja se večina posoda a jo moreš dokaj hitro praznit. Jaz mam sedaj enega 2400w a je za en qurc. Dere se k žvat, posesa sicer dobr a un zlate barve je bil boljši. Ta zlat je bil 8 let nazaj 250€ ta sedajšnja okol 100€.
V redni uporabi sta še dva Philipsa sam k mal bolj zapreš sesalno luknjo, gresta v en "save mode". Tut okol 100€.
V glavnem za stotaka za sesalec bi gledal, kake hude vrečke nuca in kolk dolg kabel ma ter barvo sesalca.

Nazadnje urejeno: