beseda

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
ali v slovenščini obstaja kakšna posebna beseda za tale lonček spodaj? V Dalamiciji temu rečejo "pot", zame je to lonček. Na kakšne večje fešte (božič, velika noč) menda vsak prinese svoj lonček in pijejo iz tega. Hvala za pomoč.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Kovinska skodelica je lahko različnih oblik in velikosti, zanima me konkretno ime za tak lonček kot je na sliki, če seveda obstaja.
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
ali v slovenščini obstaja kakšna posebna beseda za tale lonček spodaj? V Dalamiciji temu rečejo "pot", zame je to lonček. Na kakšne večje fešte (božič, velika noč) menda vsak prinese svoj lonček in pijejo iz tega. Hvala za pomoč.
Za tale "pot" pa še nisem slišal. Večinoma je vse, iz česar se pije in ima ročaj (razen krigla), biæerin al pa šalica. Kje v Dalmaciji si to slišal.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Za tale "pot" pa še nisem slišal. Večinoma je vse, iz česar se pije in ima ročaj (razen krigla), biæerin al pa šalica. Kje v Dalmaciji si to slišal.
V Zadru od tipa, ki že celo življenje živi tam.

@The red devil: bi se kar strinjala, ampak to ni moja slika, niti moja tipkovnica
grin1.gif
Se kr vid, da ma moška roka tole čez.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:

pa glih ti si se hvalil kako obvladaš dalmatinski dijalekt
bonk.gif

pot, potiæ vina

beseda se uporablja tudi v nekaterih delih Istre btw
čeprav pravi pot, potiæ je lesen ali keramičen

biæerin je steklen in se uporablja za takratke kapacitete "žmul" do max 2dcl

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Dej mal tipkovnico spucaj ali zažgi.

To so pa tipkovnice od kadilcev ( tistih ki pred računalnikom kadijo) , sem videl že večkrat take primere.