Berlingo

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Da še malo povprašam o zanesljivosti tega avtomobila. In sicer okoli letnika 2003 - 2005. Kako je kaj z dizli? Je identičen motor tudi v Partnerju?

In koliko bi koštalo, če bi želel zadnjo plehnato stransko šipo zamnejati za stekleno?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
identičen v partnerju. moj je sicer 2007, 115000 prevoženih, nič izrednega glede servisov. olje, tankaj, vozi ...
menjava, če sam nabaviš stekla s kakega razbitega, je poceni, po mojem lahko tudi sam nardiš, edino prehomologacija nekaj stane ... pa zakaj bi sploh rabil tisto šajbo? aja, pa tej predelani so meli samo 75 KM motor (zadušen), nepredelani pa 90 KM (čipanje reši stvar) ...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Da še malo povprašam o zanesljivosti tega avtomobila. In sicer okoli letnika 2003 - 2005. Kako je kaj z dizli? Je identičen motor tudi v Partnerju?

In koliko bi koštalo, če bi želel zadnjo plehnato stransko šipo zamnejati za stekleno?

Če kupuješ dizel, vzemi 2.0 HDi in ne 1.6 HDi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
buče!
tudi 1.6 dizel je v redu, ne ga strašit ... v berlingotu so tiste lajtnge drugače speljane pa o FAPu ne duha ne sluha ...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Buče lahko ti komu drugemu prodajaš. Tvoje izkušnje z 1.6 HDi so bistveno manj obsežne od mojih.
smirk-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kolko berlingotov si že mel na dvigalu?
mašina je ista, ampak drugače not spasana ... pa je več placa za tiste oljne lajtnge, s katerimi so problemi ...
sicer pa, ti si mehanik, ne jaz ... boš že vedel. ampak pravim, da ni pri vseh takih problemov, kot strašijo ...
drugo je P308, C4, C5, ford ko ni placa pod haubo ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
problemi so s 109-konjskimi, katerih v berlingotu ni. redno je treba menjati olje s predpisanim (sintetika 5W40) in stvar špila. tudi tast ma v C4 tašvohnega pa je tudi vse okej. pa v sodelavčevem berlingotu tudi. evo, trije v neposredni bližini, ki so okej. so pa vsi 90 KM in ne 109.
v 2.0 hdi je večja poraba in registracija, če drugo ne ... pa od nekega letnika naprej se jih itak ni dalo več dobit v berlingotu ...
pa ne bom samo hvalil. motor je super, vse ostalo pa je dostavniško. to je pač avto za od a do b, ostalo pa pozabiš.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kupuje se berlingo I faza 2, torej faceliftan.
od letnika (november) 2002 so berlingoti že faceliftani, z letnikom 2002, 2003 in 2004 dobiš v njem 1.9 d in 2.0 hdi, z letnikom 2005 dobiš v njem 2.0 hdi in 1.6 hdi, od 2006 naprej pa samo še 1.6 hdi. zadnji letniki prve generacije so 2008. to be exact.
ne priporočam nič, samo 1.6 hdi ni tako sranje, ko ga hočejo mnogi prikazat. pa ne zato, ker meni v redu dela ... ampak zato ker se kar nekaj posplošuje. tudi 1.5 dci ni tak zanič kot vsi pravijo ... pač dosti jih je in valda je procent slabih večji ...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Nisem rekel, da je sranje, ampak po zanesljivosti ni primerljiv z 2.0 HDi. Če bi izbiral jaz, bi definitivno vzel 2.0 HDi.

Kupuje Citroen Berlingo, letnik 2003-2005. 2.0 HDi je dobavljiv torej v vseh letnikih, ki jih gleda.

Pa vidim, da je na Avto.net en 2.0 HDi letnik 2006, pa tehnična dokumentacija tudi pravi, da je bil takrat še na voljo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
@narkoman
Bom kar tole temo izkoristil... Predvidevam, da si serviser ali nekaj podobnega na Citroenu.
Torej, kateri je najbolj korekten Citroen servis v Mariboru z okolico?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Avto City, šalabajzer Krajnc (Avto Plus) je itak zaprl oz. ima sedaj servis en privatnik in je baje še večja katastrofa (znanec peljal C4 Picasso na servis in so mu kot nadomestni avto dali (oz. hoteli dati) Kio Pride), Petovia pa je tudi bolj tako-tako kolikor sem slišal.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
markoman ni ne serviser niti ne dela na Citroenu. Je lastnik citroena, ki se mu dopade, njegova druzina vozi citrote hkrati pa je dovolj glasen, da naivni sklepajo da je kaj profesionalno povezan s Citroenom.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Avto City, šalabajzer Krajnc (Avto Plus) je itak zaprl oz. ima sedaj servis en privatnik in je baje še večja katastrofa (znanec peljal C4 Picasso na servis in so mu kot nadomestni avto dali (oz. hoteli dati) Kio Pride), Petovia pa je tudi bolj tako-tako kolikor sem slišal.
Torej so bili moji dvomi o kakovosti servisa iz ene druge teme upravičeni...
Sploh sedaj, ko sem videl, da nečesa sploh niso menjali, kar bi morali in kar je bilo dogovorjeno.
Namreč, na roki za dvig zadnje šipe (podobno kot pri prtljažnih vratih) je počila "čašica", kamor se roka pripne, posledično je roka bingljala sem ter tja, ko sem odprl prtljažnik. No, sedaj pa spet binglja, ker oni sploh niso menjali tega oz. uredili tega tovarniškega felerja.
Nerodno pač je, da po enem letu uporabe avtomobila tole poči, na servisu pa mi rečejo, da je urejeno, v resnici so pa roko samo vtaknili nazaj v počeno "čašico"... Pa še to, rekel mi je na servisu, naj preveč ne odpiram zadnje šipe. Sedaj vem, zakaj...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
bravo janus:)
res je, jaz sem samo zadovoljni (eden redkih zgleda) uporabnik citroena.
drugače pa mi jih rihtajo pod kozolcem, dokler sem pa vozil na pooblaščenega, je bil pa to definitivno avto city, na koncu ptujske desno ... znajo se it. pri avto plusu nisem bil nikoli. sem pa dvakrat tam spraševal za fotrovo xantio, pa mi je blo obakrat žal ... neprofesionalno komplet ...

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Malenkost markoman.
Pomagam, ko lahko. V tem primeru, da te nebi žicali za servisne popuste ali kaj podobnega.
Pa da ne bom čisto off; tudi sam bi priporočal avtorju teme 2.0 hdi, sicer brez izkušenj, a ko sem gledal C5, se mi je 2.0 hdi bolj dopadel kot 1.6 hdi. Prostornina pač dela svoje.