Berlingo ne dela pranje stekel

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Pri berlingotu letnik 2004 potniški ne dela pranje stekel niti spredaj niti zadaj, Tekočina je notri in nikjer ne toči. Pumpica oz. motorček pranja se sliši ampak ne špricne nič niti spredaj niti zadaj. Pozimi je še delalo. Zmrznilo ni, ker je bil 100% vitrex. NIkjer ni videti, da je karkoli prepognjeno. Koliko je nov motorček/pumpica in kje se nahaja? Ali je treba odstraniti blatnik?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če se pumpa sliši verjetno ni crknila..mogoče je samo kje počena cevka in vleče zrak namesto vode. Odpri havbo pa malo vizuelno prekontroliraj stanje cevke (mogoče je spustila za motorčkom pa zdaj tam ven teče...to se bo videlo tudi tako da ker ti špricaš, vode ni na šipi, bo pa nekje drugje pritekla - pod avtom). OZ. poglej cevko ki gre od posode naprej (vprašanje j zdajkje se nahaja potorček seveda) pa vseeno..vizuelni rpegled ti vzame 2 minuti...le enega pomagača imej da pritiska stikalo ža špricanje..ti pa kontroliraj.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Če ti kaj pomaga skica rezervarja in motorčka >>

Berlingo MK II.
1492446-berlingop.jpg

Priponke

• 1492446-berlingop.jpg
    1492446-berlingop.jpg
    57,1 KB · Ogledi: 373

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Poskusi še vzet motorček ven - ponavadi imajo preden gre tekočina za pranje v motorček še kak filter. Pri meni (ni francoz) se je ta filter zabasal in ni prišlo do šip niti kapljice. Pa probaj prej spraznit posodo - ali pa jo pri moorčku, ko ga boš vzel zamaši. Če ne bo šlo pa tudi ni tak strošek tisti liter ali dva vitreksa - le razmočeno boš imel vse od avtom. Spotoma pa še upoštevaj navodila predhodnikov in sigurno boš problem rešil v slabi urici oz. še prej.

LP

Kovac74

Pripravnik
15. jun 2010
42
0
6
Vrhnika
Zdravo, sem imel podoben primer na Kangooju. Motorček delal, vode pa nikjer. Problem je bil v majhnem batku oziroma gumi na izhodu vode iz motorčka. Ta se premika levo/desno, odvisno v katero smer se vrti motorček. Pri meni je se je zataknil na sredini in ni spuščal vode naprej. Potrebno je bilo razdreti ta del in malo zbrusiti gumo, ker se sčasoma zaradi vitrexa razširi. Ta batek je v delu takoj za motorčkom in iz njega gresta cevki za spredaj in zadaj. Moral sem potegniti kompet posodo ven in rastaviti.

Upam da ti bo v pomoč

lp Klemen