bencinski cent

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Kaj mi gdo zna povedat, v čem je keč. Ceste bodo krpali z bencinskim centom. Ok, prav, plačam, ker itak ceste je treba zrihtat. Ampak zakaj pr p.... porabijo cestnino, katero plačujemo, jaz je mam nekaj cez 300€ se mi zdi. A cestnina ni namenjena za ceste?
Naj bodo pošteni in povejo: cestnino smo zapickali za železnico, zdaj jo bomo ukinili, ceste pa krpali c bencinom, pa bo.
Zakaj zdaj cestnina in bencinski cent?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tudi bencinski cent gre samo kakih 10% na ceste. Ostalo gre za penziče, državne birokrate in tako naprej.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Zato ker državne malhe puščajo povsod. Isto je z milijon dodatki na elektriko... Pa še kaj se bodo zmislili.
22% DMV je bil mišljen kot prehodni ukrep v času krize. Če se ne motim so ga ravnokar mirno spremenili v stalnega.
Mediji in večina ostalih se pa prereka o beguncih/migrantih, pa komunajzarjih/domobrancih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kak lepo mi je ko se ne rabim s tem obremenjevat ko že pol leta samo v avstriji tankam
cheer.gif

In vedno več nas je zato je nujno potrebno dvignit dohodek države spet.
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
A ne morejo kar trošarino dvigniti in je to to?

Lahko. Samo laže je ovcam prodat nek nov davek na davek. Recimor rečejo 15% je bencinski cent. Seveda na ceno s trošarino. Na vse skupaj pa lopnejo še 22% DDV.
Potem pa rečejo, da to je za varnejše ceste.

V resnici pa denar ponikne za povsem druge reči.
10.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Bencinski cent ali ne, v osnovi ni pomembna dilema, važna je končna cena pogonskih goriv. V kolikor bo ta bistveno višja kot v sosednjih državah to ne bo drugega kot strel v koleno pri pobranih davkih tako pri transportu kot pri domačih uporabnikih, ki imajo možnost tankanja čez mejo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.147
113
Nekaj so omenili, da bi bila pred mejo cena nižja. Sicer že sedaj večino pobere država, vendar se porabi za druge namene.

struktura_cene.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Verjetno glavnina denarja pobranega za ceste ponikne drugam. Tistega nekaj kar gre za te namene ga spet glavnina ponikne pri teh, ki naj bi vzdrževali ceste (učinkovitost in to...)

Rezultat? Dotrajani mostovi, nič novih cest ter vsake toliko flika asfalta na starejšo fliko asfalta, ki leži na fliki asfalta...
crazy1.gif

Se pravi da bi bilo modro spet pobrati par sto milijonov, 90 % bo poniknilo, preostanek še 90 % poniknjeno....eto...par miljončkov za nove flike
cheer.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
V drzavi kjer z nasim davkoplacevalskim denarjem placujejo odpadnike po 250 € na uro se nimamo bati da bo bolje...za te ljudi futrat je treba nakrasti nekje. Slovenija se se vedno ne zaveda bistvenega problema in dokler se ga ne bo bomo pac zadnje kolo balkana se naprej.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Kaj mi gdo zna povedat, v čem je keč. Ceste bodo krpali z bencinskim centom. Ok, prav, plačam, ker itak ceste je treba zrihtat. Ampak zakaj pr p.... porabijo cestnino, katero plačujemo, jaz je mam nekaj cez 300€ se mi zdi. A cestnina ni namenjena za ceste?
Naj bodo pošteni in povejo: cestnino smo zapickali za železnico, zdaj jo bomo ukinili, ceste pa krpali c bencinom, pa bo.

cca 1/3 gre za ceste, večina pa v železnice....ne skrbi tudi vse kar se bo tu pobralo ne bo šlo za ceste, ampak bo šlo za ceste morda polovico (še to dvomim), prej kaka 1/3 ali pa 1/4...
Pa brez skrbi, cestnino bodo po mojem tudi kmalu dvignili še za par € (menda imajo tudi v planu to)...
Drugo leto, ker ne bo dovolj pa še kak nov umotvor...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Nekaj so omenili, da bi bila pred mejo cena nižja. Sicer že sedaj večino pobere država, vendar se porabi za druge namene.

struktura_cene.jpg

In kako bodo naredili to, da bo cena pred mejo nižja?? Kaj a bodo prisilili tiste pumpe pred mejo, da imajo nižjo ceno? hahaha, dobra fora...jih ne morejo prisilit in ukazat, da imajo nižje cene...ne vem kaj sanjajo....pač idioti...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Idioti so lahko samo tisti ki to dopuščajo, politiki so pametni da vedo da lahko brez posledic delajo kaj hočejo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če je že kdo planiral bedarijo nižje cene pred mejo, je ddefinitivno zastavljeno tako, da država tam manj pobere, ne naftna družba.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ampak kako bodo to storili?? To me zanima, ker država podjetju ne more ukazat, da mora imeti tako nizko ceno, ker so oni tako rekli..že sedaj bi lahko imeli nižjo, pa je nimajo...

@AndrejD; problem je, ker v SLO ni nobenega pametnega človeka, katerega bi lahko volil...če bi bila, bi že leteli...povej mi enega pametnega...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni določena glede na ceno bencina ampak je fiksen znesek. Zato pa beremo ''kljub temu, da je šla cena nafte navzdol, so cene goriva ostale nespremenjene, saj je vlada povišala trošarino''

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Ampak kako bodo to storili?? To me zanima, ker država podjetju ne more ukazat, da mora imeti tako nizko ceno, ker so oni tako rekli..že sedaj bi lahko imeli nižjo, pa je nimajo...
Tako, da bodo bencinske črpalke ob meji oproščene pribitka za bencinski cent, v notranjosti pa bo na trenutne cene pribitek še 6centov/liter v obliki novega davka ...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Saj tudi Italija ima ob meji nizjo ceno da ne bi tankali pri nas...pa se vseeno najvec goriva proda prav njim...in zakaj bi italiani placevali za nase ceste ?