Bencin v Dizla

atomikkus

Pripravnik
10. nov 2010
32
0
6
Ok nekako mi je ratalo 14l bencina v dizla natočit preden sem porajtal kaj tankam. Potem se do vrha natočil dizla, ker sem mislil, da je tako prav.
Tako da imam v avtu cca 14l bencina in 56l dizla.
Avto je passat 1.9tdi 105ps 2006 letnik

Kaj gre lahko narobe, kaj lahko storim?

Hvala

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Po vsej verjetnosti se ne bo nič zgodilo. Jaz sem lani natankal v Opel vectra 1.9cdti 120PS 12 litrov supera, preden sem opazil,
nato dolil do vrha nafto in nič ni bilo narobe. Rezervoar je pa 60 l.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.969
3.626
113
Heh, pri nas se je enkrat zgodilo, da se je natankalo v traktor 100 litrov bencina na 20 litrov dizla podlage. Potem se je s tem pokosilo 3 ha travnikov in ker je vmes traktor 2x crknil iz "neznanega razloga oz. ni imel moči nasploh - kot mi je bilo povedano" sem doma preveril kaj je bilo natankano. Seveda skorajda čist bencin. Smo spraznili tank in tisto potem skurili v enem starejšem avtu, v traktor pa nalili nafto. Še danes gre dobro (Perkins
smile-1.gif
).

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Ker gre za relativno nov avto je po moje edina realna možnost avtovleka na servis (brez zagona motorja), in praznjenje tanka.

Karkoli drugega te zna hudičevo drago stati. Poznam človeka, ki je tole naredil in... šel kupit potem raje kar nov avto, ker je bilo popravilo drago ko sto bogov...
tongue-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ko si natankal bencin, bi poklical asistenco, pa bi ti prišli bencin izčrpali. Lahko bi ga tudi sam, če veš kje je pumpica pri motorju. Ne pa da si šel potem dizel zraven mešat.
bonk.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Pri tako majhni količioni dolitega bencina, pa potem dizel naprej, nima kaj biti. Kot že svetovano -vozi in dolivaj diesel. Bolj hudič je, če v bencinarja naliješ nafto.... Bo peljal (počasi in kadil), dokler bo mašina topla. Mrzlega ne vžgeš več. Tam pa res izpraznitev tanka in pravo gorivo noter.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Bencin je bistveno bolj suh od nafte, tako da razmisli: pumpa, injektorji znajo naje.... En injektor za tvojega je pa ranga 100 EUR. Se pa sam odloči ali boš tvegal.
Sam bi spumpal ven. Imam že izkušnje
rolleyes-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
V navodilih za moj stari mercedes piše, da pozimi lahko natankaš do 1/3 bencina.
Če avto ne pokašljuje, bi jaz natočil še ene par deci 2 taktola in zvozil ene 10 litrov ter dotankal nafto.

lp

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pri tako majhni količioni dolitega bencina, pa potem dizel naprej, nima kaj biti. Kot že svetovano -vozi in dolivaj diesel. Bolj hudič je, če v bencinarja naliješ nafto.... Bo peljal (počasi in kadil), dokler bo mašina topla. Mrzlega ne vžgeš več. Tam pa res izpraznitev tanka in pravo gorivo noter.

Se ne bi strinjal z tabo, da je slabše, če v bencinarja vliješ nafto. Po mojem bi bencinarja samo zapacal do te mere, da bi se avto enostavno ustavil. Dočim v obratni vlogi bi bilo pa možno, da bi dizelaš zaribal, ker ne bi bilo zadosti mazanja, tako, da bi uničil motor.
Ni pa rečeno, da imam prav.
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A to je tam letnik pred 1990?

Za VAG grupo to piše zagotovo do uvedbe PD motorjev (kar je bilo prej leta 2000 kot 90 ampak ok), pa tudi za PD motorje verjetno ni neke krize pri napačnem gorivu v manjši količini. Če bi šlo za famozni 2.0 TDI motor bi se ugriznil v jezik, v primeru 1.9TDI pa bo motor verjetno preživel brez posledic!
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Zdej si že zajebal. Tko kot so ti že napisali. MORAL bi poklicati asistenco oz. sam izprazniti tank. Kakorkoli to lahko še vedno storiš, pomoje bo ceneje, kot če ti npr. zariba mašina. Avto je relativno "nov", tko da bi znalo iti kaj narobe, kljub temu da si do vrha natočil dizla.
Vsaj jst bi tako naredu, lahko pa pač reskiraš ....
rolleyes-1.gif

Btw, kolk si se pa že vozu s to mešanico?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
olje: DVOTAKTOL!

Da ne boš slučjano motornega noter šutnil!

Zlij v keso pol litra dvotaktola pa bo. Ko boš porabil nekaj goriva dotankaj nazaj nafto da manjšaš razmerje bencina.

V navodilih G I (1.6 D) je pisalo da lahko pozimi natočiš do 25 % bencina zaradi preprečevanja zmrzovanja. Ker od tistih časov (roko na srce..čeprav bo cela polemika okoli tega) se z vidika delovanja dizla ni kaj dosti spremenilo boš tudi ti preživel to koncentracijo.
wink-1.gif
.

Bistvo je, da ima batna črpalka mazanje - kjer ji bo pomagal dvotaktol.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:Ker od tistih časov (roko na srce..čeprav bo cela polemika okoli tega) se z vidika delovanja dizla ni kaj dosti spremenilo boš tudi ti preživel to koncentracijo.
wink-1.gif
.
A golf I je imel PD injektorje
grims-1.gif
?

Res pa, da bi znal tukaj dvotatktol pomagat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
injektorji je dobro če se malo spucajo v bencinu
evil.gif
- boljše od vsakega aditiva za čiščenje le teh.

Moj foter je v a-jko (180 CDI) do vrha natočil benz in se odplejal. ajde...2 km je še šlo, potem smo pa zaključili (saj on bi peljal a ni šlo
hysterical-1.gif
). Benz ven, nafta noter....in...pičiš dalje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
No, iz bližnje izkušnje vem, da je 2.5TDI motor tudi kratkoročno prežvečil 15 litrov bencina. Kaj je bilo dolgoročno z njim, pa ne vem.
Sam bi raje stankal ven. Se mora pa vsak sam odločit.